Passive inntekter

Livsstilen som blogger passer meg utmerket. I tillegg til at den er fleksibel, genererer den passive inntekter. La meg forklare litt hva jeg mener. Jeg har tilbakelagt en ferie på 11 dager. Jeg hadde i utgangspunktet ikke lyst på noen ferie fordi jeg ville jobbe med bloggen. Jeg var litt bekymret for hva som ville skje med besøkstallet hvis jeg ikke kunne være til stede over en så lang periode uten å skrive nye innlegg og å markedsføre disse på steder som Kudos, Bloggrevyen og MSN Reporter.

Det som skjedde var at besøkstallet gikk ned, som jeg regnet med. Jeg hadde riktignok forhåndsinnstilt en del ferdigskrevne innlegg til å postes automatisk, men de ville kun bli lest av de som frivillig måtte ta turen inn på siden eller abonnerer på Glabladets RSS.

Noen hundre mennesker tok likevel turen innom hver dag (tusen takk til dere). Og inntektene siden har hatt mens jeg var borte viste seg å være langt større enn jeg våget å håpe på. Fra 1.-11. juli var jeg så og si ikke innom bloggen, og på den samme perioden hadde siden generert 73 dollar i passive Adsense-inntekter. Jeg hadde med andre ord tjent penger mens jeg var på ferie.

Jeg er jo blitt vant til dette nå. Jeg driver en nettside som tjener penger for meg mens jeg sover, spiser, ferierer og gjør alt annet enn å jobbe. For all del, det kreves jobbing for å holde siden i live, men man kan likevel tjene penger når man ikke jobber. Og jeg må si dette er en fantastisk businessmodell. Jeg kan skrive et blogginnlegg i dag som fortsetter å generere inntekter for meg om 50 år fra nå! Mitt aller største mål er å hjelpe andre med mine artikler, og jeg setter enda større pris på at en artikkel kan være i stand til å hjelpe et menneske flere år etter jeg skrev den, enn pengene jeg kan tjene. Men det er ikke til å legge skjul på at jeg setter stor pris på pengedelen også.

Hvorfor skal man bare få betalt for en viss tid av dagen? Hvem eller hva bestemmer hvor mye en time av din tid er verdt? Er det ikke bedre å kunne få betalt når som helst, uavhengig av hva du gjør? Så lenge du har skapt noe av verdi som ligger tilgjengelig for andre, er det jo ganske logisk at du bør kunne få betalt for dette uavhengig om hvorvidt du befinner deg på et visst sted og utfører en viss jobb på en viss tid. Jeg foretrekker definitivt denne modellen fremfor den vanlige «arbeidsmodellen».

Foruten Adsense, tjente jeg penger via Tradedoubler, selv om det var på langt nær så mye. Et par partnerprogrammer tjente jeg også penger på, samt at jeg mottok en ny donasjon! Jeg kan bare tenke meg hvordan denne siden kan tjene penger for meg i fremtiden, når den gjør det så bra allerede nå, og atpåtil i en periode hvor jeg ikke selv har vært tilstede.

Tidligere har jeg anbefalt Joel Comms eBok Adsense Secrets 4 som omhandler hemmelighetene til å få mest mulig ut av Adsense. Boken kommer med flere forslag til oppsett av Adsense, plasseringer og fargevalg. Alt avhenger av hvilken side man driver, og Joel dekker det aller meste. Boken er på engelsk men er lett leselig for alle som kan helt grunnleggende engelsk. Etter at jeg tok i bruk Joel Comms tips opplevde jeg å nesten tredoble Adsense-inntektene på én måned. Dermed var prisen på 9.95 dollar (ca. 50 kroner) inntjent før jeg visste ordet av det. I mai og juni tjente jeg nesten 300 dollar pr. måned på Adsense, noe jeg kan si meg godt fornøyd med.

Jeg tror ikke jeg ville tjent så mye på Adsense hvis jeg aldri hadde investert i Joel Comms bok Adsense Secrets 4. Jeg ser frem til å nå nye høyder med Adsense, og gleder meg til jeg kan få utbetalt mitt første 4-sifrede dollar-beløp! Jeg føler at det bare er et spørsmål om tid. Så lenge jeg opprettholder denne bloggen og fortsetter i samme bane som nå, vil jeg utvilsomt være i stand til å tjene mer enn nok på bloggingen til at jeg aldri trenger å se meg tilbake etter en «vanlig jobb» igjen.

Passive inntekter er genialt. Hvis du har en blogg eller nettside kan du ta del i fordelene av passive inntekter selv. Skap verdi for andre, skriv godt innhold og respekter dine lesere. Da kommer du deg inn i en god spin-off-effekt som gjør at alle parter får noe ut av det. :)

Legg igjen en kommentar