Penger tjent på blogging i februar: Kr. 17,315,-

…og 02 øre. :P

Med dette ser det ut til at februar er den tredje mest innbringende måneden i Glabladets historie så langt. På første plass ligger april 2010, etterfulgt av august 2010. Enn så lenge… :)

Noen ganger har jeg lurt på om jeg deler for mye på denne bloggen. Jeg mener, hva er det egentlig som gjør at folk som oftest liker å holde slike detaljer for seg selv? Skyter jeg meg selv i foten ved å dele disse detaljene? For å være ærlig er jeg ikke helt sikker. Det går nemlig i rykk og napp når det gjelder inntekt på internett. Jeg kan ikke se at jeg har tatt noen økonomisk skade av dette – faktisk har mine inntekter doblet seg i tre år på rad… (og mitt mål er at dette skal bli det fjerde året på rad, og jeg nøyer meg ikke nødvendigvis med «bare» en dobling heller.)

Men samtidig kan det hende at noen av mine kunder, de som faktisk gir meg penger, syns det tar seg dårlig ut at jeg tilsynelatende «skryter» av det i egne innlegg etterpå – selv om det IKKE er ment som skryt, men som inspirasjon for andre bloggere og internettentreprenører. Dog har jeg aldri fått noen slike tilbakemeldinger fra noen av mine kunder eller annonsører. Forhåpentligvis ser de det fra min side og skjønner hvorfor jeg gjør det, og kanskje de til og med syns det er artig å ha bidratt til litt Glabladet-historie, og dermed også internetthistorie.

Så, her er inntektsdetaljene fra februar 2011:

  • På annonsører/sponsorer tjente jeg: Kr. 8,041,34,-
  • På diverse oppdrag tjente jeg: Kr. 8,000,-
  • På affiliateinntekter tjente jeg: Kr. 1,273,68,-
  • Tilsammen: Kr. 17,315,02,-

Det høye beløpet på annonsører skyldes at jeg hadde to annonsører som fornyet sine avtaler med 12 nye måneder. Dermed er jo den egentlige månedsinntekten på disse annonsørene betydelig lavere. I tillegg hadde jeg en tredje annonsør som betalte sitt faste månedsbeløp.

Oppdragene jeg har utført i februar har alle gått på hjelp med WordPress-baserte nettsider. Det ene av disse oppdragene går ut på å lage en ny side fra scratch, og dette oppdraget er jeg ikke ferdig med. Tenkte å få gjort mesteparten i dag.

Og til slutt: Februars affiliateinntekter kommer fra følgende aktører: TradedoublerHostGatorWooThemes og OIO Publisher. I tillegg fikk jeg min tredje sjekk fra Aweber – de har jeg faktisk ikke tatt med i beregningen over månedens inntekt. Dette fordi jeg ikke har cashet inn sjekken enda. Sist jeg gjorde dette tok banken halve sjekkbeløpet i gebyr. Jeg har to uinnløste sjekker fra Aweber liggende nå, så jeg håper banken bare tar gebyr én gang hvis jeg leverer inn begge sjekkene samtidig. Dessverre tilbyr ikke Aweber utbetaling av affiliatepenger via PayPal. Ettersom ingen i Norge bruker sjekk og bankfolkene ser rart på deg når du kommer drassende med en, for ikke å glemme det faktum at man faktisk må ut av huset for å få pengene(!), suger det ganske hardt. Men, jeg kan jo ikke klage på å få penger… :roll:

Noen som vet om en billig bank å løse inn sjekker i?

Verdt å nevne fra denne måneden er at jeg hadde nok en en 11,000-kroners dag. Dette skjedde sist i slutten av oktober 2010, da jeg kjørte min forrige annonsekampanje. Denne gangen var det en kombinasjon av annonsepenger og kundeoppdragpenger som utgjorde den nette sum av 11,000,-. Det er jo litt kult at man kan ha slike store inntjeningsdager når man jobber for seg selv. For min del kan de dagene godt komme oftere! :)

Legg igjen en kommentar