Pitapizza med biffstrim… eh, kjøttdeig

Da var det på tide med rett nr. 2 i «Sindres kjøkken». Denne gangen var det pitapizza som sto for tur, og jeg tok utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på nettet (med visse forandringer):

Jeg brukte kjøttdeig i stedet for biffstrimler, byttet ut hakkede, hermetiske tomater med «Pizzasaus» fra Idun, samt droppet rødløk og «ruccula» (som jeg ikke aner hva er).

Dette ble veldig enkle «minipizzaer» med få ingredienser:

Folk ler ofte av hamburgerne mine fordi jeg har så lite på. Når det gjelder pizza pleier jeg å plukke vekk all paprika og ananas og annen dritt som ikke har noe der å gjøre. (Jepp… Jeg sa jo jeg var kresen i matveien!) :P

Slik lagde jeg pitapizzaene:

  1. Jeg tok de dypfryste pitabrødene ut av posen
  2. Jeg klinte på med pizzasaus
  3. Steikte kjøttdeig og pælmet den på pitabrødene, oppå sausen
  4. Fylte på med opprevet ost på toppen av det hele
  5. …og så var det bare å sette de inn i steikeovnen i ca. 10 min (don’t quote me on that!)

Avansert, eller hva?

Jeg mente å ha lest eller hørt et tips om å krydre kjøttdeigen med Piffi-krydder for å sette en bedre smak på det, så jeg tok meg friheten av å gjøre nettopp det:

…men den merket jeg ikke så mye til i det ferdige resultatet.

Jeg tenkte også at pizzasausen fra Idun sikkert var en god erstatning for de tvilsomme hermetiske tomatene. Men jeg klæsjet kanskje litt mye på… Syns i hvert fall det ble litt kraftig pizzasaussmak.

I tilfelle du ikke kan få nok, her er et nærbilde av det ferdige resultatet igjen:

Alt i alt syns jeg pitapizzaene ble «ganske gode», men definitivt ikke den samme smaksopplevelsen som ved skinkebiffen, kinakålen og pestoen. Jeg kunne nok ha supplementert med litt ekstra ingredienser, kanskje, men jeg er litt fantasiløs når det kommer til mat. Noen som har forslag til gode pitapizzaer?

Jeg vil gi denne retten en snill karakter 4 av 6, fordi jeg vet det kunne blitt enda bedre. Funker bra som fredagsdigg eller midt-i-uken-digg. :)

Neste rett ut i mateksperimentet blir både søt og sur… Stay tuned!

Dette innlegget var en del av serien «Sindre lager retter han ikke kan«.

Legg igjen en kommentar