Polyfasisk søvnlogg dag 3

Jeg har i dag fortsatt med mitt nye søvnsystem, som går ut på at jeg tar en kjapp blund når jeg føler for det, istedenfor å følge fastsatte tider. Og for første gang har jeg klart å ikke sove lenger enn jeg skal, så det er absolutt fremskritt.

Det største problemet i dag har vært trøtthet. Jeg har vært generelt trøtt gjennom hele dagen, og måtte anstrenge meg skikkelig for ikke å sove videre da jeg våknet etter å nettopp ha sovnet. Våkenperiodene mine har i dag vært lenger enn 4 timer, på det meste opp mot 6-8(!). Jeg prøvde å sove før det var gått så lang tid, men det var mislykket. Dermed sier det seg selv at jeg var svært trøtt da jeg omsider sovnet, og at det var et påfølgende helvete å stå opp etter kun 20-30 minutter. :?

Men man må være litt streng med seg selv. Dette er faktisk første vellykkede dag hva sovetid angår. De to første var bare en oppvarming. Jeg unngikk for det meste den ekstreme trøttheten de to første dagene fordi jeg ufrivillig klarte å sove 4-5 timer lenger enn jeg skulle. Nå må jeg belage kroppen på å klare seg uten denne ekstratiden. Jeg kan love deg at dette er utfordrende. Når man våkner opp midt på dagen og er så trøtt at det eneste man klarer å tenke på er å sove mer, da er det ikke akkurat noen spøk. Men jeg er fornøyd med at selvdisiplinen har slått inn her og forhindret ytterligere forsovinger.

Jeg har ikke opplevd noen andre spesielle bivirkninger som følge av polyfasisk søvn, men én ting som er verdt å nevne er at jeg klør en del. Jeg kan klø over hele kroppen, noe jeg ikke har gjort i like stor grad da jeg sov monofasisk. Det er heldigvis ikke så ille at jeg klør meg til blods, men det er akkurat nok til at jeg tenker over det. Om dette er et direkte resultat av mitt nye søvnmønster aner jeg ikke, men det kan virke sånn. Jeg har også slitt litt med tørrhet mellom noen av fingrene de senere årene, og dette ser ut til å ha blusset opp igjen nå. Igjen, det kan være tilfeldig, eller det kan være et direkte resultat av at kroppen går gjennom en overgangsperiode.

En ting jeg skal forbedre i morgen: Jeg skal kjøpe inn mer variert mat! Jeg har vært mye sulten i dag, hovedsaklig på grunn av mangel på mat jeg hadde lyst på. Jeg har tatt til takke med ting som knekkebrød med peanøttsmør, Cheerios og potetgull. :P Dette er ulempen med søndager. Alt er stengt!! Så jeg regner med å ta en tidlig tur ned på Kiwi i morgen for å kjøpe inn litt mer variasjon.

Faktisk, på tiden jeg skriver dette, like over midnatt, har jeg enda ikke spist middag for dagen. Ja, polyfasisk søvn kan virkelig messe med tidsperspektivet ditt! Det er ikke lenger så stor forskjell på natt og dag, ettersom jeg nå er våken døgnet rundt. Jeg skal imidlertid prøve å ikke begynne å spise middag om nettene. Det er vel det som strengt tatt burde hete «midnatt»?

Legg igjen en kommentar