Polyfasisk søvnlogg dag 6-7

I dag har jeg holdt det gående med polyfasisk søvn i en uke. Jeg har for lengst gått vekk fra det oppsatte skjemaet med faste blunder, men følger litt mer det som passer meg. De siste to dagene har jeg eksperimentert litt med å sove lenger enn 20-30 minutter ved noen anledinger, opp til 2 timer. Dette gikk bra de første par gangene, men så entret jeg tydeligvis koma-modus et sted på veien der, så jeg ble værende i min dyrebare søvn i ca. 6 timer. *Kremt*

Jeg bestemte meg for å samle dag 6 og 7 sammen i én logg fordi det var veldig lite å fortelle fra dag 6 alene. Jeg hadde ikke noe nytt å rapportere, som var verdig et helt innlegg. Det viser seg nå at det ikke har skjedd så mye nytt på dag 7 heller, men jeg bestemte meg for å skrive en liten oppdatering likevel, så ikke folk tror jeg har gitt opp.

Grunnen til at jeg gikk vekk fra fastsatte tider var i hovedsak at det var vanskelig å legge seg hver 4. time, og noen ganger vanskelig å faktisk få sove også. Ved noen anledninger, spesielt nettene, kom jeg inn i en verdifull, fokusert arbeidsflyt, og syntes det var viktigere for meg å fortsette mens jeg var i gang, enn å avbryte når jeg ikke engang følte meg særlig trøtt.

Jeg har likevel bestemt meg for å ikke la det gå lenger enn 6 timer mellom hver blund, uansett hva. Det blir rett og slett for lenge alt i alt. Det er ofte da jeg til slutt ender opp i «koma» (som jeg har gjort 3 ganger til nå i dette eksperimentet). Så de siste 3 blundene før dette innlegget skrives, har aldri hatt større avstand enn 6 timer, og sånn akter jeg altså å fortsette. Når jeg da først sover, har jeg enda ikke utviklet noen faste sovelengder. Jeg eksperimenterer med alt fra 20 minutter til 2 timer. Når jeg skulle finne et system jeg klarer å holde meg til, og som funker bra, kommer jeg garantert til å blogge om det. :)

Jeg arbeider for tiden med litt «bak kulissene«-arbeid på Glabladet. Jeg har kjøpt en plugin til WordPress som automatiserer annonsekjøpsprosessen for mine annonsører. Det skal med andre ord bli lettere for alle parter. Men det er virkelig mye å sette seg inn i, og jeg har brukt noen netter, deriblant hele forrige natt, til å skjønne hvordan det hele virker. I tillegg til dette, har jeg prøvd å redigere litt farger på designet til Glabladet. Foreløpig er alt som før, men det kan hende du våkner opp til et skikkelig sjokk en dag. ;) Jeg misunner Peter André Jensen egenskapen til å lage kreative bloggdesigns, og fatter ikke hvordan den mannen finner mot og styrke til å gjøre det. Det er så mange små, finurlige detaljer, og så mye koding og designutvikling at det for meg fremstår som nærmest ubegripelig! Kudos til han, og alle andre designutviklere, for en fantastisk jobb!

Jeg kommer til å fortsette å poste søvnoppdateringer når jeg har noe nytt å meddele, men kommer ikke lenger til å poste daglige oppdateringer. Disse vil postes i søvn-kategorien som vanlig. Jeg har klart meg mer eller mindre bra gjennom denne første uken, så jeg tenker å gi det minst en uke til.

På en måte liker jeg veldig godt å være våken rundt hele døgnet. Jeg har alltid vært et nattmenneske, eller B-menneske, så det å kunne være oppe om natten, kombinert med å sove når det trengs, det er midt i blinken for meg. Samtidig, nettopp fordi jeg alltid har vært så glad i søvn, har dette eksperimentet hatt sine turbulenser, og kommer sannsynligvis til å fortsette med det en stund til. Optimalt skulle jeg kanskje hatt et fastsatt system likevel, da jeg potensielt kunne trent opp kroppen til å bli trøtt og sove når den skal. Men nå har jeg tatt et steg tilbake mot systemet igjen, ved å aldri la det gå lenger enn 6 timer mellom hver blund, så får vi se om jeg kan klare å tilvenne kroppen hvis jeg er flink til å opprettholde det. Jeg vil tro at A-mennesker og morgenfugler har en stor fordel ved innføring av et slikt mønster. Det er også logisk for meg hvorfor dette kan virke bedre jo eldre man er, fordi mange ser ut til å trenge mindre søvn når de kommer litt opp i årene, enn de gjorde i ungdomstiden. Jeg føler fortsatt at jeg trenger en del søvn, så dette er ganske vanskelig og utfordrende for meg.

Men samtidig givende og lærerikt! Jeg har fått en overflod av tid, og føler meg snart klar for større utfordringer. Jeg har en følelse av at dette vil merkes på bloggen når det skjer. Jeg har ingen konkrete planer om noe som helst, men jeg har vært ganske skrivelysten i det siste, noe som i det minste er et positivt tegn. Tiden vil vise…

Har dere spørsmål angående mitt eksperiment er det bare å skrive en kommentar eller sende en mail. Kanskje jeg skriver et eget innlegg som svarer på de mest stilte spørsmålene, så bare fyr løs hvis du lurer på noe.

Legg igjen en kommentar