Prokrastinering – og hvordan unngå det

Prokrastinering er en engelsk betegnelse på et velkjent fenomen – det å utsette viktige gjøremål gjennom andre og mindre viktige aktiviteter.

Før eller siden opplever vi alle å prokrastinere på et eller annet nivå. Bloggere og internettgründere er spesielt utsatt for fenomenet fordi vi jobber alene, vanligvis fra et hjemmekontor, omgitt av bøttevis med muligheter som kan være langt mer fristende enn å faktisk jobbe.

Hvorfor skrive den eviglange, verdiproppede bloggposten akkurat nå, når du kan spille litt PlayStation istedet? Hva med å ta seg en tur ut og knipse noen bilder med digitalkameraet, eller ganske enkelt grave seg ned i sofaen for å se den filmen du leide i går? Yeah, du skjønner tegningen…

Hvis du sliter med noe lignende for tiden har jeg et tips til deg som jeg har begynt å implementere, som funker som en drøm. For å få bukt med prokrastinator-tendensene og gå tilbake til å jobbe med det jeg skal, minner jeg meg selv på hva som er viktigst for meg. Hva er det jeg ønsker å utrette med businessen min? Hvilken livsstil er det jeg vil ha? Osv. Så innser jeg at å spille PlayStation eller å se den filmen ikke vil få meg nærmere målene mine.

La oss si at bloggen/internettbusinessen din for øyeblikket tjener 1.000 kroner i måneden. Du ønsker å komme opp på 10.000 kroner-nivået sånn at du endelig kan dra på den ferien du har drømt om eller kjøpe den bilen du har siklet på.

Den neste gangen du tar deg selv i å chille med en «quick fix»-aktivitet fremfor å jobbe med nettsiden din, stopp deg selv og spør: «Hva er viktigst for meg? Å underholde meg selv med denne filmen de neste to timene, eller å endelig dra på den ferien/kjøpe den bilen/[sett inn ønskedrøm her]? Selvsagt det sistnevnte, så la meg brette opp ermene og sette i gang med noe som vil hjelpe meg å oppnå akkurat det!»

Dette sitatet illustrerer konseptet utmerket:

– “Entrepreneurship is about living a few years of your life like most won’t, so that you can live the rest of your life like most can’t!”

Dette er tankegangen som holder meg gående om dagen! :)

Legg igjen en kommentar