Resultatene fra runde 2 og ny oppgave

Glade Talenter, en Idol-lignende konkurranse for å finne en ny «fast» skribent til Glabladet i tillegg til meg selv, som også vil få muligheten til å tjene penger på innleggene sine, har den siste tiden hatt prioritet her på GB. Til nå har fire av de hele ÅTTE deltagerne som meldte seg på røket ut. ;)

Interessen har dog vist seg å være stor, både i form av lesere som følger med hver dag, og en jevn pågang av henvendelser som spør om det er for sent å bli med. Til de har jeg sagt at det er for sent, men hvis pågangen er der, kan det tenkes jeg kjører en ny «Idol-runde» til neste år (men dog ikke midt på sommeren :P ).

Pollresultatene, som ikke er avgjørende, er «talt opp» og dommerne har fattet en beslutning.

De som går videre til runde 3 er:

  • J172 Melissa («Smil» og «Kunsten å sette grenser»)
  • J402 Camilla («Planlegg dagen smartere – lat som den er over!» og «Livet er herlig! Eller?»)
  • G543 Ole («Flørt som en baby» og «Det blir hva du gjør det til (2)»)

Den som ryker ut er altså:

  • J355 («Lykkelig A4″ og «Det blir hva du gjør det til (1)»)

I korte trekk har vi begrunnet dette med at til tross for at hun skrev veldig bra, følte vi ikke hun nådde helt opp til det nivået de andre var på, og ofte distanserte hun seg litt fra det (hun trodde) Sindre og Glabladet står for. Full begrunnelse har blitt sendt til deltageren og hun tok det hele med fatning. :)

Deltagernes nye oppgave

Med 3 deltagere igjen og snart finale, tenkte jeg at jeg ville teste deltagernes evne til å fokusere på en «undernisje» innenfor et ganske bredt tema som Glabladet skriver mye om. Nemlig penger. Dette er oppgaven de fikk:

Skriv et innlegg om betydningen av penger. Mange tror at penger medfører et bedre liv. Tror du på dette? Har du erfaringer med dette? Trenger man penger for å være lykkelig? Trenger man penger for å lykkes? Er penger oppskrytt? Hvor nødvendig er penger? Har det noe positivt ved seg, eller er det bare ondskap? Hvordan kan man skaffe mer penger? Opplever du en økt følelse av velvære og tilfredshet/avslappethet når du har mer penger på konto? Hva mener du om fokuset på rikdom, penger og suksess? Gjør materielle gjenstander deg glad?

Det er ikke meningen du skal svare på alt dette i artikkelen. Dette er spørsmål du kan stille deg selv før du begynner å skrive. Hvordan du skriver artikkelen og hva du kaller den er opp til deg. Husk å ha en «personlig utviklings-vinkel» på det. Kanskje kan din erfaring/mening om penger være til hjelp for andre der ute? Du kan skrive et inspirerende innlegg eller et bevisstgjørende innlegg, eller begge deler.

Med andre ord… En usedvanlig «åpen» oppgave med mange veier å gå. Deltagerne fikk forøvrig velge mellom denne oppgaven og en annen, men alle valgte å skrive om penger, så da ser jeg ikke hensikten med å poste den andre oppgaven her akkurat nå.

Hvis du er spent på hvordan deltagerne har besvart denne relativt vage oppgaven, går du 3 gode dager i møte. De 3 neste dagene vil besvarelsene nemlig postes på Glabladet ca. kl. 10. Oppgavene hadde deadline natt til mandag (det er forøvrig derfor det ikke har vært mulig å stemme på pollen etter dette, hvis noen har merket det), men publisering av resultatet og besvarelsene ble litt forsinket pga. intervjuene.

I neste uke blir det klart hvem som går til finalen, hvilke oppgave(r) de får og hvem som rett og slett vinner heila driden. Vi dommere sliter allerede, ettersom nivået er såpass høyt. Men vi skal nok finne ut av det. :)

Legg igjen en kommentar