Retningslinjer for kommentarer

I det siste har det kommet inn mer kommentarer enn noengang på denne bloggen. Derfor tenkte jeg å skrive et innlegg hvor jeg gjør det klart hvilke regler jeg følger når det gjelder kommentarer.

Kommentarer på Glabladet blir moderert. Når du poster en kommentar vil den ligge i en kø og vente på at jeg godkjenner den. Vanligvis er jeg innom og godkjenner kommentarer noen få ganger om dagen. Inntil dette blir gjort, vil kommentaren være synlig for deg, men ikke andre.

De aller fleste kommentarer slippes gjennom. Den generelle regelen er at kommentarer bør holde seg til temaet, med respekt til den gjeldende artikkel. Her er noen eksempler på kommentarer som vanligvis ikke godkjennes:

 • Urelaterte kommentarer – Kommentarer som ikke har noe med artikkelens innhold eller de andre kommentarene å gjøre.
 • Personlige angrep – Glabladets kommentarfelt er ikke stedet å få utløp for at du har en dårlig dag. Ta deg en lang tur i stedet.
 • Personlige beskjeder – Jeg henviser til kontaktskjemaet for dette.
 • Spamming – Akismet tar seg av det meste, men dersom noe slipper gjennom, kommer det ikke lenger enn til slettknappen.
 • Generell syting – Jeg ønsker et så sytefritt liv som mulig. Klaging på innhold, falske anklager, usaklige påstander etc, vil bli terminert. :cool:

Hva jeg derimot godkjenner, som kanskje kan virke på kanten:

 • Kritikk – Jeg skriver ofte ting som maner til debatt og vekker følelser. Kritikk må man regne med. Hold den saklig, pass på at den ikke inngår under «Generell syting» ovenfor, så vil den bli godkjent.
 • Linker til andre sider – Så lenge linken har noe med artikkelen å gjøre, og så lenge det står noe om hvorfor vi skal klikke på den, er det greit.
 • Relevant markedsføring – Hvis du vil promotere dine egne artikler, produkter eller tjenester, tillater jeg det gjerne, så lenge det er relevant i forhold til artikkelen. Dersom promoteringen er irrelevant i forhold til artikkelen, vil det gå under spam, og bli tilintetgjort.
 • Humor – Humor legger ofte til mer verdi, så hvis du absolutt vil tøye grensene, gjør det humoristisk! :)

Og ellers…

 • Ytringsfrihet – Husk at dette er en privateid nettside, og ikke et offentlig forum. Det betyr at din ytringsfrihet er noe begrenset her inne. Ønsker du å klage på dette, se «Generell syting» ovenfor.
 • Svare på kommentarer – Jeg svarer på kommentarer når jeg føler jeg har noe å bidra med. Men jeg svarer ikke på alle kommentarer, selv om de er rettet til meg. De fleste leser ikke engang kommentarene, så jeg foretrekker å investere «skrivetiden» min et annet sted.
 • Kommentarer på gamle innlegg – Jeg svarer sjeldent på kommentarer på innlegg som er mer enn en halv måned gamle, ei heller på spørsmål, oppfordringer eller utfordringer som er tydelig besvart andre steder i artikkelen eller tidligere kommentarer på artikkelen, eller som enkelt kan finnes via søkeboksen.
 • Redigere kommentarer – Kommentarer blir enten godkjent eller slettet. Jeg redigerer dem aldri. Eneste unntak er dersom ÆØÅ fremstår som rare tegn, som f.eks. sp?rsm?lstegn. Da kan det hende jeg tar meg tid til å rette det, så kommentaren blir mer leselig for folk flest.
 • Varsling – Jeg sender generelt sett ikke epost og informerer om at en kommentar er slettet. I 99% av tilfellene er grunnen for slettingen åpenbar.
 • Personlige råd – Jeg svarer sjeldent på oppfordringer om personlig rådgivning, da jeg ikke driver coachingvirksomhet. Jeg prøver å prioritere tiden min slik at jeg fokuserer på selve bloggen når jeg skriver. På den måten kan jeg hjelpe mange samtidig.
 • Mitt eget navn – Jeg skriver alltid kommentarer under mitt eget navn, «Sindre», både på denne bloggen og andre blogger. Jeg har aldri postet anonymt eller under et annet navn, og jeg har heller ingen intensjoner om å gjøre det.
 • Anonyme kommentarer – Du må gjerne skrive en kommentar anonymt eller under et kallenavn. Men, jeg foretrekker å svare på kommentarer som er skrevet under ekte navn. Men jeg innser at personvern er en bekymring for mange, så du står fritt til å poste anonymt hvis du ønsker.
 • Nofollow – Alle linker i kommentarer får automatisk en rel=nofollow-tag. Dette betyr at søkemotorer får beskjed om å ignorere linkene, så ikke forvent en høyere pagerank ved å poste en masse linker til dine egne sider.

Folk flest liker interaktiviteten det medfører å ha et kommentarfelt på en blogg, og jeg liker det selv også. Så lenge de bidrar med noe av verdi kommer jeg til å opprettholde kommentarfunksjonen. Hvis de derimot begynner å bli mer trøbbel enn de er verdt, er det en stor sjans for at jeg fjerner den. Jeg ønsker å opprettholde en nettside med et voksent og saklig innhold, også når det gjelder kommentarene.

Legg igjen en kommentar