Scooter – Vallée de Larmes

Dette innlegget markerer starten på en ny føljetong på Glabladet. Siden jeg utvilsomt er Norges største Scooter-fan (alle som kjenner meg kan bekrefte dette), kommer jeg til å blogge om alle singlene deres fra 1994 og frem til i dag. Hvor ofte jeg kommer til å gjøre dette? Ca. én gang i uken. Og etter å ha tenkt litt på det, kom jeg frem til «hvorfor ikke blogge om albumene òg?» «Hey, det var jo en glimrende idé!»

Dette er altså svært dårlig nytt for alle dere som ikke liker Scooter. Men hva kan jeg si? Jeg bryr meg ikke. :twisted:

«Vallée de Larmes» var Scooters første singel. Mange tror at «Hyper Hyper» var den første singelen, men det er altså ikke sant. De ga ut denne før de fant det som skulle bli deres varemerke: Vokalist H.P. Baxxter sin skriking «MC’ing» oppå låtene. :)

Selv som 9-åring i 1994, hørte jeg allerede på denne typen musikk. Det var henholdsvis min onkel og min fetter som, på hver sin kant, påvirket meg i retningen av at «technomusikk er kult». Jeg ble hekta, noe som etterhvert medførte komplette samlinger Mega Dance og Yabba-Dabba-Dance-CD’er, som igjen bare var starten. Mamma trodde jeg kom til å vokse fra slik musikk når jeg ble eldre… I stedet påvirket jeg henne til å like mye av det samme som meg! :twisted:

Da skjønner dere kanskje hvordan det kan ha seg at jeg, til tross for min unge alder, kan ha vært Scooter-fan siden de ga ut «Hyper Hyper» i ’94?

Men tilbake til «Vallée de Larmes». Hva betyr tittelen? Det er fransk og betyr noe sånt som «dal av tårer». Jeg oppdaget ikke denne låten før i 1998, da Scooter ga ut sitt første samlealbum «Rough And Tough And Dangerous – The Singles 94/98».

Da det gikk opp for meg i ’97 at Scooter virkelig var min nye favorittgruppe, innså jeg at jeg måtte skaffe meg komplett samling av deres utgivelser. (Jepp, jeg ble fanatisk! :P ) I løpet av årene som gikk fra 1997 og helt frem til i år, har jeg sakte men sikkert bygget opp samlingen min. På det nåværende tidspunkt er den så godt som komplett.

Men, jeg skulle ikke klare å skaffe meg Scooters første, übersjeldne singel før i 2007. Redningen ble eBay og jeg betalte et beløp som jeg helst ikke vil snakke om. Den 6. februar 2007 kunne jeg endelig åpne pakken som hadde kommet i posten, som inneholdt «Vallée de Larmes» – et såpass minneverdig øyeblikk for meg at jeg måtte filme åpningen av pakken. Her er et bilde fra videoen:

Ansiktsuttrykket sier alt!

«Vallée de Larmes» har aldri vært noen storfavoritt hos meg personlig, men den kuleste versjonen er definitivt «Re-Incarnation by the Loop!-Version», som du kan høre her:

Scooter – Vallée de Larmes (Re-Incarnation by The Loop!-Version) – «The Loop!» var navnet Scooter kalte seg før de ble «Scooter». Som «The Loop!» gjorde de en rekke remixer for kjente dance-artister på den tiden.

I tillegg er det verdt å navne B-siden «Cosmos» som er en instrumental trance-perle, senere også utgitt på Scooters første album «…And The Beat Goes On!» – da med H.P. sine vokaler sporadisk i låten.

Scooter – Cosmos – Velg 480p fremfor 360p for best lyd.

Følg med utover dagen, da poster jeg neste innlegg i serien, bare for å virkelig markere starten på Scooter-serien min! Men bare rolig, jeg kommer ikke vanligvis til å poste mer enn ett Scooter-innlegg pr. dag!

See ya!! :D

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar