Sett av faste dager til individuelle tema for bloggen din

Hvis du blogger med en viss kontinuerlig hyppighet, f.eks. daglig, sier det seg selv at det kan bli vanskelig å finne på noe nytt å skrive om hver dag. Istedet for å bruke timevis på å komme opp med en idé hver eneste dag, hva med å sette av faste dager i uken til et gitt tema?

Dette er noe jeg har vurdert å gjøre før, og som jeg kanskje kommer til å prøve en periode. På denne måten vil du vite hva du skal skrive om f.eks. hver onsdag, og alle andre dager i uken som du setter av til et tema. Her er et eksempel på hvordan jeg kunne gjort dette på Glabladet:

  • Mandag: Generell selvutviklingsartikkel
  • Tirsdag: Artikkel om økonomi, penger, etc.
  • Onsdag: Internettmarkedsføring/blogging
  • Torsdag: Skrive om en film
  • Fredag: Om glede/lykke/takknemlighet
  • Lørdag: Intervju med en ekspert
  • Søndag: Law of Attraction

I mitt tilfelle kunne jeg til og med satt opp flere tema for én dag, og jeg kunne da valgt om jeg ville skrive om begge deler eller bare en av dem. Slike innlegg trenger ikke å skrives den gjeldende dagen heller, men du kan sette deg ned noen timer når du får litt inspirasjon, og rable ned det som måtte komme… Og deretter forhåndsinnstille innleggene til å postes på avsatt dag.

Du kan selv velge om du vil fortelle leserne om denne måten å gjøre det på (sånn at de vet hva de kan forvente), eller du kan la vær, og se hvor lang tid det tar før de begynner å se mønsteret. Ulempen ved å fortelle om det, er at de kan la vær å besøke siden de dagene du skriver om noe de ikke er interessert i.

Det kan altså hende jeg prøver dette en periode, og i så fall vil dere sikkert merke det, ettersom jeg nevnte det her. ;)

Dette kan være veien til en blogg med en overflod av innlegg, hvis du klarer å holde deg til det du har satt opp. Skriver du flere av innleggene om gangen og forhåndsinnstiller dem, kan du også enkelt skrive et nytt innlegg spontant en dag du føler for det, og på den måten få enda mer innhold postet.

Jeg ble inspirert av meg selv her… Hva med deg?

Legg igjen en kommentar