Sindre lager en sang på 24 timer

Jeg har laget musikk hvert eneste år siden jeg begynte i 2001. Men siden jeg startet Glabladet i 2008, har jeg hovedsakelig fått utløp for min kreativitet gjennom skriving og gründervirksomhet. Musikken har kommet litt i andre (eller tredje, eller fjerde) rekke.

Dette har medført at 2012 ikke har sett en eneste av mine trance-utgivelser, som første år noensinne. Men det kan vi jo ikke ha noe av? For som vi alle vet, ser det jo litt dumt ut med hull på CV’en. ;)

Tidligere i dag installerte jeg mitt gamle musikkprogram, Reason, og har testet at alt (tilsynelatende) fungerer som det skal, så nå er det ingen flere unnskyldninger.

Ettersom min musikalske side er lite kjent for Glabladets lesere, tenkte jeg det ville være en idé å gi meg selv en skikkelig utfordring, som dere kan ta del i: Jeg skal lage en sang, komplett, fra absolutt ingenting, til et ferdig resultat, på under 24 timer! Utfordringen trer i kraft så snart dette innlegget er postet.

Forhåpentligvis kan jeg vise dere et ferdig resultat her på bloggen om et døgn eller før, men det kommer jo an på to ting:

  1. At jeg faktisk klarer dette
  2. At verden ikke går under

Ja, for som vi alle vet, har jo de som har feiltolket Mayakalenderen spådd at verden vil gå under i morgen. Med andre ord, selv om du HATER trance, skal du nok være veldig glad hvis jeg kan poste mitt nyeste «mesterverk» i løpet av morgendagen. ;)

Jeg kan jo også nevne at jeg aldri har lært noter eller har noen form for musikalsk utdannelse. Som med bloggebusinessen min, er jeg også selvlært når det kommer til musikk. Heldigvis høres det bedre ut nå, enn i 2001, men samtidig er jeg jo kraftig ute av trening nå… Så dette kan bli spennende.

Det eneste jeg har, er en vag idé til en melodi. Men, denne melodien skal jo faktisk lages, og jeg skal helst treffe tonene, osv. Dette vil kreve 100% dedikasjon fra min side. Natten står snart for tur, og jeg har det med å være mest kreativ når verden sover… Så, jeg kommer trolig til å ofre en god natts søvn (eller «døgne») for denne utfordringen. Men, jeg håper det blir verdt det.

For ordens skyld: Deadline for å legge ut resultatet blir i morgen, fredag 21.12.2012 kl. 23, hvis verden fortsatt er her. Er jeg er heldig og kommer inn i flyt-sonen, blir det kanskje tidligere på dagen.

Så da får vi se hvordan dette går…

Legg igjen en kommentar