Sitter du fast?

Sitter du fast? Befinner du deg i en situasjon hvor du ikke vet hva som skal bli din neste oppgave? Føler du deg frustrert eller deprimert over å ikke vite hvor du skal gå? Da kan det noen ganger lønne seg å gå ut og komme seg litt i aktivitet igjen.

Gjør noe. Hva som helst. Det trenger ikke være relatert direkte til det du burde gjøre. Bare ikke bli sittende og stirre på en datamaskin uten mål og mening. Hvis du føler deg uproduktiv og umotivert en dag, så tar du deg en pause og gjør noe helt annet. Det kan være å lese en bok. Lese tegneserier. Komme deg ut og møte mennesker igjen. Nye mennesker til og med. Gå deg en tur, se deg om. Slapp av i toppetasjen. Så skal du se at inspirasjonen kommer fortere enn du aner.

Jeg er selv såpass menneskelig at jeg noen ganger ikke føler for å gjøre det jeg kanskje «burde». Jeg ser at mange bloggere, for å ta et eksempel, poster febrilsk i håp om å holde liv i siden. Dette kan være flinke bloggere som ofte bidrar med noe nyttig, men som ikke alltid klarer det. Naturlig nok. Det finnes ingen supermennesker. Vi har alle våre begrensninger. Jeg foreslår simpelthen at når du ikke har noe fornuftig å bidra med, så lar du vær. På denne måten opprettholder du en viss kvalitet i bloggen din, og du får et ryddigere arkiv som gjør det lettere for dine lesere å finne tilbake til de virkelige godbitene.

Livsstil spiller en viktig rolle. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg gjør en spesielt bra jobb her. Jeg kunne definitivt spist sunnere og trent mer enn jeg gjør. Jeg er ikke vegetarianer men kanskje jeg burde bli det? Kjøtt er «død energi» som man ofte blir mer døsen og trøtt av, i motsetning til frukt og grønt. Mitt inntrykk er at vegetarianere flest er nokså energiske…

Noen ganger når jeg sitter litt fast er det ikke fordi jeg ikke kommer på noe å skrive om. Snarere tvert imot. Jeg har altfor mye i hodet. Jeg begynner ofte på en rekke artikler på kladdnivå, men stopper opp like fort som jeg begynte. Jeg over-analyserer alt før jeg får noe gjort. Og samtidig har jeg alltid «alle de andre artiklene» å tenke på.

Når alt kommer til alt handler det om fokus. Prioriteringer og bestemmelser. Bestem deg for å gjøre noe. Det kan være arbeidsrelatert eller noe helt annet. Blokker alt det andre fra bevisstheten din. Alt er bedre enn å sitte passivt og ikke utrette en fjert. Ofte når man bare bestemmer seg for å begynne med noe som helst, så vil man finne ut hva som virker og hva som kanskje ikke virker. Det spiller ingen rolle om det ikke virker, though. Du lærer av det. Notér det ned og husk det til neste gang. På den måten vil du stadig bli mer effektiv når du skal komme deg ut av en dø-periode.

Bli aktiv. Gjør hva som helst.

Legg igjen en kommentar