Skinkebiff med kinakål og pesto

Dette er første innlegget jeg poster under den siste utfordringen jeg har gitt meg selv: Lage en ny rett (som jeg aldri har smakt eller laget før) hver dag i 30 dager (les mer her). Jeg skrev i det opprinnelige innlegget at jeg kom til å merke disse innleggene med «Sindres kjøkken» eller noe tilsvarende latterlig i tittelen, men jeg fant ut at alle ser det dreier seg om mat og kan selv koble at det har med den nevnte utfordringen å gjøre, så lenge det er et «matinnlegg». Ja, men nok om det!

Første rett ut som jeg aldri har smakt før ble skinkebiff med kinakål og pesto, servert med potetbåter, hentet fra Matprat.no. Mulig jeg har smakt kinakål for lenge siden, men pesto visste jeg ikke hva var engang. Og da jeg først så bildet av maten syntes jeg det så ut som at noen hadde spydd på biffen.

Selv da jeg fant pesto i butikken vurderte jeg å heller prøve noe annet, fordi jeg var skeptisk. Men jeg tok sjansen og fant samtidig litt kinakål, og glemte nesten hele biffen. Det var allerede sent på dagen, så sent at alkoholavdelingen var sperret av, så de hadde ikke det beste utvalget. Jeg endte opp med å velge Edelgris Svineschnitzel fra Gilde.

Under matlagingen støtte jeg ikke på noen store utfordringer. Jeg har laget retter med skinkebiff før, men det der med kinakålen var nytt for meg. Mens jeg sto der og ventet på at kålen skulle koke, spratt jeg opp lokket på pestoen for å lukte… Og ble positivt overrasket. Det hadde en veldig spesiell lukt, som jeg tror må være litt elsk/hat. Enten liker man det eller så unngår man det som pest…o.

Jeg syntes det var noe kjent med lukten, men senere fant jeg ut at det kunne være kattepiss det minnet om. Okey, jeg kommer kanskje ikke til å bruke de mest appetittlige sammenligninger i disse matomtalene mine, men du skjønte vel at det kom til å bli «spesielt» når JEG skal skrive om mat. At jeg taster dette nå er absurd i seg selv. :)

Bare for å betrygge: Retten ble servert uten hverken spy eller kattepiss, og det smakte faktisk veldig godt. Dette var definitivt en ny opplevelse som ganen min satte pris på. Jeg ser frem til å lage denne retten flere ganger og gir den karakter 5 av 6. (PS. Bildet ovenfor er et faktisk bilde av det ferdige resultatet jeg lagde! Det blir litt som en romsonde som har tatt et unikt bilde av en planet, det er  sensasjonelt!)

Og så kommer eksperttipset: Sørg for å sile ut alt vannet så godt du kan av kinakålen. Jeg gjorde ikke det, så kinakålen ble litt i overkant slafsete og det ble litt mye vann på tallerkenen. Forøvrig brukte jeg en ny type salt (for meg) på biffen og potetbåtene: Confecta Havsalt. Jeg tror det gjorde sitt for å gi en enda bedre smak enn standard Seltin-salt som jeg er vant til.

En god smaksopplevelse altså, med gode kombinasjoner. Selv etter jeg hadde spist opp og luktet den karakteristiske kattep…esto-lukten på kjøkkenet, ble jeg nesten mer sulten. Bare å glede seg til jeg kan lage denne retten igjen.

Anbefales! (Dette var første retten ut i dette mateksperimentet og jeg har allerede smakt noe nytt jeg likte. Verden er full av positive overraskelser, og jeg gleder meg til å prøve nye smaker… Tror jeg!)

Legg igjen en kommentar