Slik tjente jeg 19,000,- på blogging i april 2010

Da er regnskapet oppdatert og jeg har funnet ut nøyaktig hva jeg tjente på blogging i april. Jeg visste at april var en bra måned, men jeg hadde ikke peiling på nøyaktig beløp. Jeg har egentlig ikke tenkt noe særlig på det. Jeg er ikke lenger overrasket over at det går an å tjene penger på blogging; jeg har jo gjort det i over 2 år allerede. Men likevel slår april 2010 alle rekorder…

Bloggen min har nokså stabilt tjent opptil 10,000,-/mnd siden juni 2008. Dette beløpet har nesten fungert som et ufrivillig tak på hva det har vært mulig å tjene. Vel, inntil forrige måned…

La oss brekke det ned: 

  • Div. affiliateinntekter: 576,06,-
  • Google Adsense: 1,670,12,-
  • Div. annonsenettverk: 2,119,00,-
  • Div annonsører: 3,787,78,-
  • Div. bloggtjenester: 10,750,00,-
  • Tilsammen: 18,902,96,-

Okey da, greit! Så manglet jeg 97 kroner og 04 øre for å tjene 19,000,00,-! Beklager den villedende overskriften! :P

Ikke bare kom jeg endelig over den magiske 10,000 kr.-grensen, jeg doblet den nesten like gjerne i samme slengen.

Dette er det meste jeg har tjent på én kalendermåned siden jeg hadde en VANLIG(!) jobb i begynnelsen av 2007. Dette er i seg selv hverken mye eller lite penger; det kommer an på øyet som ser. Men dette er altså tjent på «arbeid» som knapt kan kvalifisere som deltid av deltid, på en blogg som nesten ikke har blitt oppdatert de siste månedene. Hvordan i svarteste granskaugen er det mulig?

Før vi kommer til hvordan dette er mulig, vil jeg bare si at jeg deler disse tallene med deg i håp om å inspirere deg til å se hva som er mulig med blogging. Jeg vet at mange av mine lesere enten vurderer blogging eller er bloggere selv, som gjerne skulle ønske å tjene (mer) penger på blogging. Jeg vet av erfaring at det hjelper å se hva andre har oppnådd. Det bidrar til å oppløse begrensningstankene man har om hva som er mulig.

Nå finnes det mange bloggere som tjener mer enn dette i utlandet, samt noen få fjort…blond…øhh…ros…mot…eh… jentebloggere her i Norge. Men disse har haugevis med lesere som krever opptil flere daglige oppdateringer fra bloggeren. Pr. bruker leverer de ekstremt lite verdi i forhold til hva f.eks. Glabladet gjorde i april. På sikt, og med mål om økonomisk uavhengighet gjennom oppbygging av flere små- og store businesser som til slutt skal bli et «internettimperium», er jeg allerede på god vei inn i en smartere måte å jobbe på enn de som tjener penger på blogging på «standard»-måten.

Ingen kan si at det ikke har tatt tid å komme der jeg er i dag. Jeg har prøvet og feilet mye, og jeg kunne ha kommet mye lenger hvis jeg forandret på «deltid av deltid» til «fulltid + overtid». Jeg har ikke latt meg knekke av motgang, og har på mystisk vis klart å flytte «bloggevirksomheten» mer bak i kulissene. Dvs. jeg tjener penger på blogging uten å være avhengig av å oppdatere den konstant. Det passer meg utrolig bra akkurat nå. Selv om jeg liker å skrive og fremdeles har mye på hjertet, prioriterer jeg stadig mer kundeoppdrag og andre prosjekter i bakgrunnen.

Hvor pengene kommer fra

– Bloggtjenester: Som det fremgår av oversikten ovenfor, kommer over halve inntekten fra diverse bloggtjenester jeg tilbyr. Glabladets bloggservice AKA hurtigstartsblogging har mye av æren for dette. I april var jeg heldig og fikk et oppdrag for en større bedrift. Jeg gjorde ingenting direkte for å oppnå dette. Jeg kan takke Googles søkeresultater – og dermed mitt tidligere arbeid – for hele oppdraget. Gjeldende bedrift søkte på ord som «blogging», «konsulent», «wordpress» osv, i Google. Den eneste de fant som kunne tilby skikkelige pakker, var altså meg.

Denne inntekten er med i beregningen fordi jeg aldri ville hatt den hvis det ikke var for blogging. Det er riktignok ikke tjent direkte på blogging, men som et indirekte resultat av blogging. Uten denne inntekten ville jeg fortsatt ha tjent 8152,96 på bloggen denne måneden.

– Passive inntekter: Dette er inntekter jeg ikke trenger å «jobbe» for på den måten folk flest tenker om «jobb». Dette er penger jeg tjener mens jeg sover, henger med venner, ferierer eller studerer artige skyeformasjoner. Altså, alt annet enn å faktisk jobbe. Man kan si at også disse pengene er tjent «indirekte», på tidligere bloggaktivitet, men de er likevel et mer direkte resultat av blogging enn «bloggtjenester»-kategorien. Med «passive inntekter» mener jeg: Affiliateinntekter, Adsense, annonsenettverk og individuelle annonsører. La oss se nærmere på hva hver enkelt innebærer:

  • Div. affiliateinntekter: 576,06,- | Penger tjent på et spesielt produkt/tjeneste jeg har anbefalt eller omtalt tidligere, enten på bloggen eller et nyhetsbrev. I denne bestemte tidsperioden hadde jeg kun to affiliateinntekter, og de var fra HostGator, med en utbetaling på $100, som omregnet til norsk valuta ble til 576,06 kroner. Vanligvis ligger affiliateinntektene høyere enn dette, men det er også vanlig at det svinger litt.
  • Google Adsense: 1,670,12,- | Dette er Googles «annonsenettverk» hvor innehavere av nettsider kan plassere ut tekstlinker og bannerannonser på sidene sine og tjene penger hver gang noen klikker på en annonse. Glabladet har alltid vært en velegnet plass for Adsense.
  • Div. annonsenettverk: 2,119,00,- | Andre annonsenettverk som f.eks. Tradedoubler. Disse inntektene er de som har brukt lengst tid på å vokse på denne bloggen. At de denne måneden overgår Adsense-inntekten er ikke vanlig, men det kan være begynnelsen på en ny trend.
  • Div annonsører: 3,787,78,- | Dette er inntekten fra de faste annonsørene du ser på Glabladet. Disse er innlemmet i månedlige abonnementer, noe som betyr at inntekten fortsetter å komme inn helt til en av partene eventuelt sier opp. Hvis du kun teller bannerannonsene akkurat nå og tar utgangspunkt i gjeldende annonsepriser, vil ikke dette tallet stemme helt. I så fall har du glemt å tenke på tekstlinkene. Disse er svært populære for diverse gambling-sider. Mye poker og nettcasino osv. Jeg vil ikke si dette er relatert til Glabladets innhold, men jeg har ingenting imot å la dem stå der ettersom de tross alt betaler meg godt for det.

Dette er latskap…!?

Jeg kan forstå at noen lesere kan rynke litt på nesen av dette og spørre seg om dette er inntekter jeg «føler meg stolt av». Mens de fleste andre må jobbe hardt for å få endene til å møtes, kan jeg altså bare holde liv i bloggen og «til nød» utføre noen bloggtjenester som ikke tar meg altfor lang tid (og som jeg liker å gjøre), og vips, så tjener jeg penger. Og jeg innrømmer at jeg for tiden er relativt «lat» på bloggefronten. Ikke fordi jeg ikke gidder, men fordi jeg har andre prioriteringer. Jeg jobber mye med planlegging og utvikling av andre virksomheter i kulissene, og dette er fulltidsjobbing jeg ikke får én krone for enda. Men jeg vet at inntektene kommer etterhvert, så lenge man legger verdi i det man tilbyr og ikke gir seg. Akkurat som de gjorde for Glabladet.

Dette er et resultat av målrettede tanker om hvordan jeg skulle tjene penger på blogging, da jeg sto på bar bakke i desember 2007, etter å akkurat ha sagt opp en utrivelig deltidsjobb jeg hadde på Kiwi som fikk begeret mitt til å renne over og proklamere at «nok er nok»; jeg var ferdig med det «tradisjonelle» arbeidslivet og ville tjene til livets opphold på andre måter. No offence til de som jobber på Kiwi eller lignende jobber; jeg fant bare ut at det ikke passet for meg. Det er en individuell sak, og ikke noe jeg sier for å dømme andre.

Jeg har hele veien vært åpen og ærlig om mine intensjoner for bloggen og delt mine resultater underveis. Men i motsetning til mange andre blogger som har prøvd seg, har jeg faktisk kunnet tilby noe av verdi, som leserne har satt pris på. Jeg har forstått at dette er drivkraften bak det å kunne tjene penger på blogging. Det nytter ikke med meningsløse innlegg og spamming for å tjene penger på blogging. Du må ha en mentalitet av å «gi, skape, levere» fremfor en mentalitet av å «få, få, få». Verden er ikke laget for at man skal kunne få noe ut av ingenting.

***

Det skal godt gjøres å bli rik av blogging. Men å dra inn noe som begynner å ligne på en vanlig månedslønn hvis du er konsekvent og ikke gir deg på minst to år, mens du sørger for å skape verdi hele veien, er faktisk fullt mulig. Du ser jo det nå, gjør du ikke?

Hvis jeg ikke virker overveldende entusiastisk på egne vegne akkurat nå, er det litt fordi at jeg visste allerede at april var bra og jeg har allerede tjent pengene. Jeg skriver dette en halv måned i etterkant og jeg visste også at det var penger å hente i blogging. Dette pirret meg langt mer i bloggens tidligere dager, enn det gjør nå. Jeg var faktisk i tvil på hvorvidt jeg skulle skrive denne inntektsrapporten, av frykt for at folk skulle tro jeg kun er opptatt av penger. Valgte likevel å gjøre det fordi jeg ser at dette er en ganske stor oppnåelse (dobbelt så stor som noengang før), og jeg ønsker kun å inspirere andre til å se hva som er mulig.

Tenk deg… Hvis jeg kan gjøre dette på å «jobbe» et par timer i uken (ja, kanskje toppen et par «arbeidsdager» tilsammen, når jeg utfører bloggtjenester)… Hva kan være mulig hvis jeg går inn for det 100%, «fulltid»?

– «Er det penger å hente i en norsk blogg?«, spurte jeg en gang. Svaret er «ja». Nå vet du hvordan.

Legg igjen en kommentar