Slutt å ha det så travelt

Å ha det travelt har i dagens samfunn nærmest blitt synonymt med: «Se på meg, jeg har det travelt, jeg må være viktig!»

Kanskje kjenner du deg igjen i følgende utsagn: «Jeg har en million ting å gjøre, jeg har aldri tid til noenting! Jeg KAN ikke slakke ned – jeg er for opptatt!»

I vårt samfunn, der man helst skal være produktiv, aktiv og opptatt, blir dette ansett som en god ting.

Men i min bok, er «travelt» synonymt med «støy». Det er handling uten noen dyp mening, mange uviktige ting fremfor noen få viktige.

Slutt å ha det travelt. Bare bestem deg for det, i dag!

Nå er du allerede halvveis ferdig. Du har bestemt deg for å slakke ned og fokusere på det som er viktig. Plutselig får du mer tid til overs, og listen over gjøremål krymper til nesten ingenting. Nå har du bare to ting å gjøre, fremfor en «million».

Grattis med det! :)

Men hvordan kan du sørge for å innføre dette som en vane som holder seg? Et enkelt skifte i tankegangen er alt som skal til: Si til deg selv at du ikke kommer til å være opptatt lenger. Selv om du har lite kontroll over timeplanen, kan du bestemme deg for å roe ned og plukke ut de viktigste tingene å jobbe med. Om nødvendig, snakk med sjefen om det. Hvis du kontrollerer din egen timeplan, kan du droppe alle de hjernenummende småtingene, og konsentrere deg om de få tingene som virkelig kan gjøre utslag.

Det virker kanskje umulig, men så snart du bestemmer deg for dette, har du allerede tatt det største steget.

Nå kan du ta deg tid til å jobbe med din lidenskap. Du kan ta deg tid til noe av betydning. Du kan ta deg tid til å være litt alene og skape. Du kan ta deg tid til ettertanke, til å reflektere over deg selv og hva som virkelig betyr noe.

Slutt å ha det så travelt, og du er halvveis der.

Legg igjen en kommentar