Sov når du er trøtt!

Ofte er «gode råd» de som egentlig sitter mest innbarka i alle og enhver, men som mange likevel glemmer å følge. Dermed kan det være på sin plass med en liten påminnelse noen ganger. Jeg har jo selv gjort denne feilen, så jeg antar at flere kan ha gjort det samme. Nemlig å latt vær å sove når man er trøtt. Dette kan få fatale konsekvenser!

Er du trøtt, så er du trøtt. Ikke prøv å skjul det eller tenk at du må gjøre «din plikt» når du er i en tilstand som minner mistenkelig om å være full. :P Da snakker jeg et ganske ekstremt nivå av trøtthet selvfølgelig, som å f.eks. droppe en natts søvn. Men likevel; har du først droppet en natts søvn, ikke gå på jobb og utfør viktige oppgaver hvis du knapt nok klarer å holde øynene åpne. Enda viktigere: Ikke kjør bil! Det utgjør en stor risiko både for deg selv og andre.

Det jeg prøver å si er: Hvis du virkelig er så trøtt at du føler du må sove; gå og gjør det i 5 minutter. Om det så er snakk om å ligge på en stabel bruskasser på bakrommet på en Kiwi. Eller å svinge til siden hvis du kjører bil. 5 minutter er ofte alt kroppen trenger for å føle seg bedre en stund til.

Ikke tro at det gjør deg mindre matcho. :P Om du så heter Stein Fjellsen trenger du søvn!

Jeg glemmer aldri hvor trøtt jeg var en av dagene på sølvbestikkfabrikken jeg jobbet på en gang. Den dagen skulle jeg tilfeldigvis sitte med en stor pressemaskin som formet sølvbestikket på et tidlig stadie. En høy maskin hvor man la bestikket foran seg i en form, holdt inne to spaker, sånn at den øverste delen av maskinen smalt med full kraft ned i den nederste.

Jeg hadde ingen kontroll. Kroppen min tok over, og jeg duppet av, igjen og igjen. Bråvåknet hver gang, og tenkte: «Skjerp deg, Sindre!!» …for så å duppe av igjen. Bare flaks at jeg ikke sovnet med hodet inni pressemaskinen. Det kunne kanskje akkurat vært mulig å nå bort med hodet mens jeg holdt de to spakene inne. Og for å si det sånn: Da hadde ikke jeg skrevet dette i dag. Faktisk hadde jeg vel heller kommet med forslag til manus til Saw 153 eller noe.

Konklusjon

Så: Er du trøtt? Sov!
*Krysser fingrene for Pulitzerprisen* :cool:

Legg igjen en kommentar