Spar penger på annonsering – men bare i dag!

Et kjent stikkord for denne bloggen er «eksperimentering». Også når det gjelder salg av annonseplasser har jeg eksperimentert ganske så mye. Jeg har solgt annonser for 700 kr. i uken… For så å dumpe prisene til 25 kr. i uken. Jeg fant nemlig fort ut at ved å kjøre priser som 700 kr. i uken, utestengte jeg umiddelbart vanlige folk med lavere budsjetter. Og da jeg dumpet prisene til kr. 25,- i uken, ble interessen så overveldende at prisen raskt steg oppover igjen.

Det artige er at uansett hva prisene har lagt på, har jeg solgt annonser. I juni i fjor, da bloggen fremdeles var et lite barn, hadde jeg de dyreste annonseprisene jeg noensinne har hatt. I september dumpet jeg dem til det billigste, og likevel tjente jeg mer (fordi jeg solgte mer). Det er ikke lett å bli klok på hvilke priser man skal gå for. Etter utallige analyser av prisene til andre bloggere og mindre nettaviser, sitter man som oftest igjen som et like stort spørsmålstegn som før man startet.

Det er derfor med glede jeg kan si at jeg tror jeg har funnet et annonsesystem jeg kommer til å beholde en stund. Både når det gjelder plassering og grunnpris. Jeg har kommet frem til det jeg mener er fornuftige priser (langt billigere enn mange andre som tilbyr tilsvarende mulighet). Prisene jeg har satt kommer til å bli som de er, eller øke. Det er derfor ikke dumt å benytte seg av tilbudet nederst i dette innlegget! Jeg føler meg sikker på at dette er den beste annonseløsningen jeg har kommet opp med så langt på denne bloggen.

Under den møysommelige prosessen av å utvikle dette systemet (ved å blant annet ta i bruk OIO Publisher som annonseverktøy på noen av plassene), fant jeg også ut at det kunne være på sin plass å sprite opp annonseplassene med noen nye navn. :) Jeg fant også ut at «less is more»… Selv om det kanskje ikke akkurat vil se ut som at det er snakk om noe «less». Det er i hvert fall snakk om forandring:

  • Den mest kjøpte annonseplassen min; 180×150 forsvinner helt! :shock:
  • En annonseplass jeg ikke tidligere har prioritert (120×120) overtar «alt».
  • Jeg tilbyr herved to fantastiske annonseplasser som aldri før har vært tilgjengelige for annonsesalg! 300×250 – den boksen som tidligere har vært forbeholdt Google Adsense øverst i samtlige innlegg, samt en helt ny annonseplass som måler hele 768×150, og som vises øverst på skjermen, over hele Glabladet!
  • Skyskraperne er herved historie… Med unntak av 180×500.

Og de nye navnene er:

  1. Tungvekter’n – 768×150. Veier desidert mest av dem alle. Og breier seg over alle sammen. Kan betraktes som sjefen over alle annonser.
  2. Vinner’n – 468×60. Den mest etterspurte annonseplassen på Glabladet noensinne, tidligere kjent som «Leader».
  3. Ad-Sensuell – 300×250. Oppkalt etter det den har vært brukt til før: Adsense. La til «uell» fordi det må være en svært delikat plass for enhver annonsør. Jeg kan i hvert fall si såpass som at Google Adsense har vært der for en grunn. ;)
  4. Skyskraper’n – 180×500. Et annet navn ble lenge vurdert til denne. Jeg sier ikke mer.
  5. Rutine – 468×400. Den gode gamle, svære annonsen på forsiden. Fikk navnet fordi den var så firkantet. :P
  6. De 10 disipler – 120×120. Jesus hadde 12, så jeg klarer meg med 10, har jeg funnet ut. Kanskje mest for å unngå annonseblindhet.

Og her er en illustrasjon over sånn ca. hvordan det vil se ut. Merk at den øverste delen av illustrasjonen viser et enkeltinnlegg (for å få med «Ad-Sensuell» inni postene), mens den nederste delen viser forsiden, for å få med «Rutine». :)

Sånn vil det altså se ut. Studer bildene så lenge du vil, men når du er ferdig kan du jo lese litt mer spesifikt om et par ting du bør vite:

De 10 disipler – den gode nyheten! Opptil 10 120×120-annonser nedover i venstre sidekolonne. Alt annet flyttes bort fra venstre kolonne (med unntak av «utforsk Glabladet»-menyen øverst). For å la det tydelig fremgå hvor på siden man kan forvente å finne reklamen. Dette er «billigstripen» som alle kan ha råd til, og satt til å koste kun kr. 350,- pr. mnd.

De to nye plassene, Tungvekter’n og Ad-Sensuell vil vises på 50% av visningene. Glabladet har som regel rundt 100 000 sidevisninger i måneden, så det skulle fortsatt være en meget god deal. Jeg vil aldri øke antall annonser i rotasjon så lenge jeg har annonsører der, så det trenger du ikke bekymre deg for. Ettersom disse to nye annonseplassene er såpass attraktive (og potensielt mer plagsomme for annonsehatere) har jeg valgt å ta en ganske høy pris for dem. Jeg anser Ad-Sensuell som den aller mest attraktive ettersom den vises i alle innlegg og CTR’en er høy. Ad-Sensuell koster derfor 3500,- pr. mnd. Og Tungvekter’n, lang og brei nok til å dekke halve halve skjermen på mange maskiner, er dermed også en meget god plassering. Pris pr. måned er satt til kr. 3000,-.

Vinner’n (ex-Leader) kan ha opptil 3 annonser i rotasjon. Vinner’n tar nemlig både gull, sølv og bronse her. Den vises ikke bare stabilt og trygt ved siden av Glabladet-logoen, men også nederst på alle sider, samt på midten av forsiden. Dermed er det sjans for at alle 3 vises samtidig, og alle 3 annonsene veksler mellom å vises på alle 3 plassene. Mye verdi for pengene altså, og er derfor prissatt til kr. 1200,-.

Hjelp meg å teste OIO Publisher

Jeg har allerede brukt OIO Publisher lenge til å rotere annonser her på Glabladet. Men denne pluginen er mye mer enn en «annonserotør». Den kan faktisk automatisere hele annonseprosessen. Du velger bare en annonseplass, bestiller gjennom OIO-siden, laster opp banneren og venter på godkjenning fra meg. Når den er godkjent får du en automatisk forespørsel om å betale (via PayPal), sånn at annonsen automatisk legges ut på bloggen. Alt skjer 100% automatisk. Du kan til og med velge om du vil «abonnere», sånn at du automatisk får valget til å fortsette annonseringen etter 30 dager, uten at du trenger å bestille på nytt!

Foreløpig har jeg kun lagt ut denne måten å bestille på for «Vinner’n«. Så hvis du ønsker å slå til på en 468×60-plass, kan du bli blant de første til å teste ut om ting virkelig er så lett som OIO skal ha det til! :)

Gå direkte til bestillingssiden her for å teste det ut.

20% avslag – bare i dag!

Som sagt så er prisene satt. Etter grundig vurdering og nøye gjennomgang av hva jeg kan tilby i forhold til en rekke andre. Prisene er hverken for dyre eller for billige, men et godt sted midt i mellom de to ekstreme punktene jeg har vært innom før. Men det betyr at akkurat i dag er de litt «for billige». Slå til mens du kan, og husk at du kan bestille for flere måneder av gangen!

Gå til annonsesiden for å sjekke prisene på alle annonseplassene, samt dagens spesialtilbud (ca. 20% rabatt). Jeg tuller ikke, disse prisene er kommet for å bli en stund. Mest sannsynlig vil de bare øke. Dermed blir det ikke billigere enn det er akkurat i dag. Benytt sjansen mens du har den.

Sikre deg en god pris mens du kan!

Legg igjen en kommentar