Spar penger på annonsering

Helt siden Glabladets begynnelse har det vært mulig å annonsere her. Etterhvert som besøkstall har økt, har jeg sakte men sikkert skrudd opp de gjeldende annonseprisene. Prisene jeg opererte med var fastlagt etter nøye analyser av hva andre bloggere tar og hva mindre nettaviser tok i forhold til antall besøkende. Jeg la meg et sted midt på treet og kunne f.eks. tilby en 180x150px-banner til 600,- pr. uke. Noen syns det høres dyrt ut, men i forhold til de analysene jeg utførte var ikke dette så verst pris med tanke på besøksnivået.

Men det er jo flere faktorer som spiller inn. Det prisnivået jeg kjørte inntil nylig var hovedsaklig beregnet for en relativt liten gruppe som hadde råd til det. Jeg utestengte automatisk de «små aktørene» med lavere budsjetter. Dette er det herved slutt på.

Hvordan spare penger på annonsering

Etter å ha tenkt gjennom dette en stund har jeg innsett at jeg kan skape en vinn-vinn-situasjon hvor mine sponsorer får mest mulig verdi ut av å annonsere på Glabladet, mens jeg samtidig sikrer meg en mer stabil annonseinntekt fra bloggen min. Altså kan jeg tilby:

  • God verdi til mine annonsesponsorer
  • Hjelpe de «små aktørene» med lavere budsjetter
  • Belønne de som kommer inn tidlig

For å være i stand til dette, fortsetter jeg med noe jeg begynte med for en tid siden; nemlig å selge annonsene på en ukentlig basis. Men den virkelig store nyheten er at jeg bokstavelig talt dumper annonseprisene! Det man før måtte betale opptil kr. 600,- for pr. uke, kan du nå få for kun kr. 25,- pr. uke!!! Dette er en prisredusering på nesten 96%! Og jeg tilbyr altså denne prisen på samtlige, jeg gjentar, samtlige annonseplasser.

I bunn og grunn er det førstemann til mølla-prinsippet som er gjeldende. Det som skjer så snart en annonsestørrelse er utsolgt, er at prisen dobles til kr. 50,-. Og deretter dobles det til kr. 100,- osv. La oss ta et eksempel:

Jeg tilbyr 2 plasser for den såkalte Leader-banneren på 468x60px. Den ene er rett ved siden av Glabladet-logoen, øverst på alle sider, og den andre vil vises helt nederst på alle sider. Førstnevnte er helt klart den beste plasseringen av de to, men førstemann som bestiller vil automatisk få den beste plasseringen. Dette vil gjelde for alle annonsestørrelser. Når begge 468x60px-plassene er utsolgt for kr. 25,- hver, vil prisen på disse øke til kr. 50,- for nestemann som vil annonsere på en av plassene.

For å holde deg oppdatert på gjeldende priser til enhver tid, er det bare å sjekke ut Annonse-siden min. Akkurat nå vil du se at samtlige annonser koster kr. 25,-. Leser du dette på et senere tidspunkt vil du se at noen koster kr. 50,- og noen som koster 100,- osv.

Dette betyr altså at hver plass jeg tilbyr av en gitt bannerstørrelse må være utsolgt for kr. 25,- før jeg kan øke prisen. Jeg innser at dette krever litt mer arbeid med annonsene fra min side, men jeg er ganske flink til å holde styr på sånne ting, og ser frem til utfordringen. Dette er definitivt en ny annonseringsmodell for meg, men jeg tror rett og slett den vil være bedre for alle parter. Hvis dette ser ut til å være en god løsning kommer jeg til å fortsette å kjøre denne modellen.

Og ja, du kan bestille for så mange uker du vil. Jeg har ikke satt noen grense for varighet, men hvis du vil bestille for 2 år blir jeg nok nødt til å sette foten ned. Så lenge vi snakker måneder og ikke år, skal dette gå greit. Dersom du kun vil bestille for én uke er dette selvfølgelig også mulig. Men jeg vil anbefale deg å slå til med litt flere uker nå som prisen er på et rekordlavt nivå. Mest sannsynlig vil det aldri bli så billig igjen – med mindre jeg skulle finne på å kjøre nok en crazy kampanje en gang i fremtiden.

Hvordan skaffe seg en enkel banner

Dersom du nå leser dette og syns det høres ut som et tilbud du vil slå til på men ikke har en banner for øyeblikket, kan du «leie meg» til å lage en enkel banner for deg. Jeg har etterhvert laget mange bannere og har mange års erfaring med bruk av programmer som Photoshop. Ta derfor gjerne kontakt likevel, hvis du vil sikre deg billigst mulig pris, så kan jeg lage en banner til deg. Det vil bli et lite tillegg i prisen for dette, noe vi blir enig om etterhvert. Jeg blir nødt til å se an hvor stor pågangen blir før jeg fastsetter noen pris.

Det vil ikke lages noen fancy flash-bannere, men en enkel banner som kun viser det den skal vise.

Gå ikke glipp av dette tilbudet.

Mitt mål er å alltid ha bannerplassene utsolgt, og å føre en venteliste over folk som prøver å komme seg inn, så jeg er villig til å tilby en utrolig pris for å kunne gjøre dette til en realitet. Ikke gå glipp av det! :)

Klikk her for å se mine gjeldende annonsepriser og sikre deg en plass i dag!

Legg igjen en kommentar