Suksess i april

April måned ble en bra måned for Glabladet. Det er hyggelig å se at besøkstallene fortsetter å stige kontinuerlig, og at inntektene fra annonser også går oppover. Jeg er utrolig takknemlig og føler meg ganske priviligert nå som jeg ser at det er fullt mulig å tjene penger på å blogge.

Jeg var aldri i noen tvil om dette. Det eneste jeg var litt usikker på var selve markedet i vårt lille land, Norge. Siden dette er en norsk side med norsk tekst, ment til norske brukere, vil jeg automatisk utelate resten av hele verden, som på sikt kunne gjort meg til den nye John Chow.

Med de inntektene han, og andre proffe bloggere drar inn i løpet av en måned (her snakker vi flere titusentalls dollar, eller hundretusen norske kroner), er jeg overbevist om at det skal være mulig for meg å leve av å blogge i Norge innen relativt kort tid. Så lenge jeg drar inn nok til å klare meg, så er jeg storfornøyd. Og dersom jeg ser at det er mulig, vil det også være strake veien til å nå enda høyere mål.

Sånne målsettinger blir rett og slett hva man gjør det til, og jeg akter å kjøre dette løpet fullt ut.

Flere besøkende

Besøkstallet i april gikk over all forventning. Da jeg i mars hadde 2643 unike besøkende, var målet mitt for april å klare over 3000. I stedet landet jeg på ikke mindre enn 5669, en oppgang på hele 2026 individuelle, unike brukere! Til gjengjeld har antall sidevisninger pr. besøk gått noe ned. Dette har sammenheng med at jeg ofte skriver saker som får mye oppmerksomhet der og da, og da hender det at ikke alle går inn og leser gamle innlegg. Folk i Norge er veldig nyhetsbevisste, og bryr seg ofte bare om det som er nytt der og da. Når Glabladet får en større, trofast brukergruppe vil derimot dette ikke være et problem.

Nå har jeg gitt meg selv en solid utfordring når det gjelder å dra besøkende i mai. Jeg skriver som kjent stort sett artikler ment til å hjelpe andre, og skriver nesten aldri om f.eks. nyheter. Det siste ville derimot gitt mye mer trafikk. Men Glabladet har et formål, og jeg velger å holde meg mest mulig innenfor det. Nemlig å skrive om personlig utvikling. Det trekker ikke like mye trafikk her og nå, men i det lange løp vil det ligge en haug med artikler her, som flere og flere vil oppdage etterhvert.

Når det gjelder båndbredde så brukte jeg i mars 1 GB, mens det i april gikk nøyaktig dobbelt så mye! Jeg kan være glad for at Noyos, som jeg har webhotell hos, nylig oppgraderte den månedlige grensen for båndbredde og lagringsplass, og det uten at de tok noe tillegg i prisen! :)

Økte annonseinntekter

Noe som har vært utrooolig oppmuntrende å se i april, er hvordan Adsense-inntektene har steget i forhold til mars. Etter å ha gjort noen enkle forandringer i mitt oppsett, klarte jeg å mer enn doble inntektene i april i forhold til mars! Jeg hadde opptil flere dager med inntjeninger jeg aldri har sett maken til. Grunnet retningslinjene til Adsense kan jeg ikke gå mer i detalj, men jeg er fornøyd! :D

Og jeg tror jeg vet hva det skyldes: Joel Comm. Med sin geniale eBok Adsense Secrets 4, kan han trygt føye meg til i listen over fornøyde kunder i salgsbrevet hans. Jeg skulle gjerne gitt ham en stor klem om jeg kunne! Det å laste ned den eBoken, for den usannsynlig lave summen av $9.95 (ca. 50 kr.), er den foreløpig beste investeringen jeg har gjort online. De 9.95 dollarene har jeg mangedoblet i inntjening, takket være Joels tips om hvordan få bedre suksess med Adsense.

Jeg var selv litt skeptisk til alle disse fornøyde kundeutsagnene i salgsbrevet hans, og tenkte at kanskje noen av de rett og slett var konstruert. Syns liksom de var litt vel fornøyd, og kunne ikke skjønne at Joel kunne vite så mye mer enn alle andre. Vel, nå har jeg fått bevisene selv, og sett med egne øyner hvilken betydelig effekt dette har hatt på min inntjening med Google! Utfordringen nå blir å overgå meg selv i mai, noe jeg har stor tro på at jeg skal klare!

I tillegg er det gladnyheter å rapportere fra Tradedoubler også. Det tok nemlig veldig lang tid før Tradedoubler begynte å virke for meg. Beløpet stod på kr. 0,00 veldig lenge. Så begynte det så smått å komme inn noen småkroner og øre. Ikke noe å bli rik av. Men så, den siste uken nå, sa det pang. Plutselig hadde jeg fått provisjon for over 200 kroner. Veldig oppmuntrende tall, selv om det ikke er like bra som Adsense. Men det er kjekt å se at også Tradedoubler virker.

Hvis du vil følge med på hvordan denne ferden mot en levbar inntekt går videre, anbefaler jeg sterkt å legge Glabladet til i din RSS-leser. Dette er den enkleste måten å holde seg oppdatert på, uten at man nødvendigvis trenger å sjekke selve siden hver dag. I mai kommer jeg til å skrive om en rekke spennende temaer for de som er interessert i det jeg har skrevet om før.

Jeg ser frem til å fortsette bloggingen i mai, og håper at du blir med meg videre på ferden. Jeg simpelthen elsker livet som blogger, og føler at det er et av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv. Når jeg oppnår så gode resultater på så kort tid (jeg begynte å blogge 1. februar i år), blir jeg utrolig motivert til å skrive enda mer, og hjelpe folk i enda større grad med mine artikler. Dette er en veldig god sirkel. Så, hvem du enn er som leser dette, du skal vite at jeg setter pris på deg. Jeg håper du får noe ut av disse artiklene.

I mai skal jeg hjelpe deg med å leve et bedre liv! Men husk: You gotta believe to receive! ;) Følg med…

Legg igjen en kommentar