Sweet and sour… grytegreie

Så var det på tide å prøve en smak av Asia.

Faktisk har jeg plenty av erfaring med «Sweet’n Sour»-dipsausen til McNuggets på McDonald’s, men den er jo hundre tusen ganger bedre enn den sære sausen med masse klumper i, fra Uncle Ben’s. Likevel var dette sånn ca. det beste Rema hadde å by på (med sitt alltid like «fantastiske» utvalg, *kremt*).

For å lage denne grytegreien skulle man først skjære «paprika» og sukkererter opp i strimler og hakke «chilien». Jeg husket å kjøpe sukkererter, men fikk ikke med meg paprikaen og chilien. Nå husker kanskje noen at jeg ikke liker paprika, men det er hovedsaklig på pizza. Jeg liker frisk paprika på bagetter og den slags… Og jeg kunne nok under tvil gått med på å kjøpe det til denne oppskriften òg. Men tingen var at jeg samlet sammen 5-6 oppskrifter samtidig, og skulle skrive ned alle ingrediensene som måtte handles inn. Det gikk tydeligvis litt for fort -og ikke helt nøye for seg.

Kjøttet i gryten skulle være svinekjøtt, noe jeg (utrolig nok) klarte å få riktig. Etter å ha brunet det i pannen i «to omganger» og tilsatt salt og pepper, skulle man tilsette «paprikaen» sammen med sukkerertene og «chili»… Til slutt skulle man helle over sursøt saus og «ananas»… (Ananas in my ass!) Her er et bilde av hittil i prosessen:

Og så skulle altså dette mesterverket serveres med ris og salat. Noe jeg hadde. Så, for å oppsummere: Jeg lagde svinekjøtt tilsatt sukkererter, dynket i sursøt saus uten ananas, paprika og chili, men med ris og salat.

Resultatet? (Her er det igjen forresten):

Joda, resultatet var greit nok det. Men du «hører» vel kanskje at jeg ikke virker helt overbegeistret. Altså, foruten et par manglende ingredienser, var den store feilen her å kjøpe motbydelig klumpesaus fra Uncle Ben’s. Men vi snakker Rema her, så hva gir du meg? (Det billigste crappet there is!)

Jeg vet de har bedre utvalg på f.eks. Ica Maxi, men det er ikke overflod av Ica Maxi-butikker i Bergen. Der har jeg i hvert fall tidligere kjøpt en Sweet and Sour-saus som var god og uten all mulig dritt. Ja, jeg tror til og med de hadde klart å stappe ananas-biter oppi Uncle Ben’s-sauseklumpeskvipet. Like motbydelig var det i hvert fall…

Så selv om bildet av den ferdige retten er mat-erotisk nok til å fremkalle lystige safter både her og der, må jeg si meg relativt skuffet over den. Jada jada, manglende ingredienser, bla bla, men dette syns jeg så mye bedre ut enn det var.

Likevel føler jeg kanskje at terningkast 3 av 6 blir for strengt, fordi jeg tror den kunne vært bedre med litt chili, kanskje til og med litt paprika, og klumpefri saus. Så jeg gir den 3/4 av 6. (Vi sier at terningen landet på skeive på et ukeblad eller noe… Ikke kveruler!) :P

Dette innlegget var en del av serien «Sindre lager retter han ikke kan«.

Legg igjen en kommentar