Sykdom, blogging og kommentarer

Tenkte jeg skulle skrive litt om hvorfor det er lite oppdateringer på Glabladet for tiden. Det korte svaret er at jeg er ganske opptatt. Har meldt meg på et lite online studie innen markedsføring, og bruker mye tid på dette. Jeg har også vært syk i hele 2 uker. Fra slutten av februar til begynnelsen av mars. Jeg kan ikke huske at jeg noengang har vært syk så lenge, men jeg er heldigvis på bedringens vei.

Jeg har vel hatt alle symptomene på influensa og forkjølelse som det er mulig å ha. Det begynte med vondt i halsen – sannsynligvis halsbetennelse. Merket at mandlene hovnet opp og jeg svelgte piggtråder hele tiden. Jeg får halsbetennelse relativt ofte, så denne gangen var jeg for gniten til å gå til legen for å få penicillin, og tenkte at jeg skulle ta knekken på det på egenhånd.

Som et resultat av dette (tror jeg) høres jeg av og til fortsatt ut som jeg er i stemmeskiftet, og det har hengt i mye lenger enn vanlig. Våkner fortsatt opp med småvondt i halsen av og til, men det går som regel vekk ganske kjapt.

Tror dog jeg skal spandere på meg penicillin neste gang jeg får halsbetennelse. Like greit å få det vekk så fort som mulig. Jeg syns bare det er så latterlig å måtte betale for å gå til legen og få konstatert noe man allerede vet: -»Looks like halsbetennelse» -»Vel, da’ah!»… Burde vært mulig å gå direkte til apoteket, spør du meg. I hvert fall for oss VIP stamkunder. :cool:

Dette var første gang jeg var oppsatt på å overkomme halsbetennelse på egenhånd. Jeg har hatt verre halsbetennelser tidligere, og da ville ikke dette «eksperimentet» vært mulig. Denne gangen ble jeg ikke rammet så ille at jeg ikke kunne spise, så jeg tenkte jeg skulle gjøre et forsøk. Jo mindre tabletter og falskt tull jeg må utsette kroppen min for, jo mer fornøyd er jeg med meg selv.

Sykdom og blogging

Mange tror sikkert at det å være syk er en dårlig unnskyldning for å ikke blogge. Blogge kan man jo gjøre fra hvor som helst, og når man i tillegg har gått til anskaffelse av bærbar P… øh, Mac, har man i hvert fall ingen unnskyldning. Faktisk tenkte jeg det samme selv inntil jeg ble syk. Vel… Ingenting kunne vært mer feil.

I den tilstanden jeg har vært i orket jeg overhodet ikke tanken på å blogge. Hadde jeg hatt en fjortisblogg kunne jeg kanskje ha klaget over hvor syk jeg var, hvor mye jeg kjedet meg, hvor mye jeg måtte se på TV (…og det var mye!). Men når tilfellet er at man ønsker å bidra med noe av litt mer verdi for folk flest, noe litt dypere, noe relativt «hyggelig» (jeg er bundet av navnet på bloggen…) så vil man helst unngå å gjøre det med 40 i feber og null overskudd.

Det som derimot kan være lettere når man er syk, er å «lære». Som sagt kan man velge å se mye på TV. I tillegg til dette, meldte jeg meg altså på et lite nettstudie. Å sitte/ligge og bare konsumere informasjon er som regel lettere enn å bidra aktivt selv. Spesielt når man er syk.

Raskere til poenget

Da jeg skrev «Hvordan tjene 50 000 kroner ekstra i år» var jeg under denne delikate tilstanden. Jeg måtte virkelig presse meg selv til å skrive det innlegget. Jeg hadde virkelig ikke lyst. Jeg følte også at det ferdige resultatet ble litt «uferdig». Jeg fikk ikke forklart ting så bra som jeg skulle ønske, for å unngå nettopp den slags kommentarer akkurat det innlegget fikk overveldende mye av. ;)

Det jeg derimot innså av dette, var at jeg ikke trenger å forklare hver minste detalj for mine lesere hver gang. De trofaste leserne mine er oppegående nok til å skjønne det meste jeg har å «forklare» uansett, og den høylytte klagingen i kommentarfeltet kom fra folk som rett og slett ikke kjenner denne bloggen og min tankegang godt nok. Det jeg fant ut var at jeg overhodet ikke var interessert i å forklare meg for dem uansett.

Jeg har gjort min andel av forklaring både i artikler og kommentarer. Det denne forklaringen (og «forsvaringen») i realiteten gjør, er å ta fokuset bort fra det jeg egentlig vil drive med. Jeg vil skrive gode innlegg med verdi for leserne mine. Innlegg som ikke trenger å forsvares.

Kommentarer = distraksjon?

Jeg stiller derfor spørsmålstegn ved hvorvidt kommentarer egentlig er nødvendig på enhver blogg. For min del tror jeg jeg hadde blitt mer fokusert og levert bedre innhold hvis jeg bare fjernet hele kommentarfunksjonen og slapp å distraheres av hva alle og enhver måtte mene.

Flesteparten av kommentarene jeg får er fra andre bloggere. Hvis de virkelig mener noe om det jeg skriver, er det ingen som hindrer dem i å ta diskusjonen på sin egen blogg. For min del betyr det økt ryddighet og mindre fjas, mens for synserne sin del betyr det at det er fritt frem til å diskutere ting jeg skriver om når som helst. Vi bare flytter diskusjonen. :)

Med alt dette sagt høres det kanskje ut som jeg er negativ og utakknemlig til kommentarer jeg har fått. Vel, 99% av dem har vært overveldende hyggelig, så det er umulig for meg å være utakknemlig for dem. Tvert imot. Men, kommentarene har hjulpet meg å innse at jeg ikke trenger bekreftelse på at jeg skriver gode innlegg, samt at jeg ikke trenger sytingen fra de som måtte mene noe annet.

30 dager uten kommentarer

For å finne ut hvordan det føles å ha en kommentarfri blogg med kommentarfrie artikler tenkte jeg å prøve meg litt frem med en 30 dagers periode uten kommentarer. Merk at jeg har gått til anskaffelse av et innstikk som heter Extended Comment Options, som tillater meg å overstyre disse innstillingene for individuelle innlegg. Det kan derfor hende at noen innlegg vil være tilgjengelig for kommentering likevel, så bare følg med.

Litt rart å tenke på at når jeg trykker «Publish» på dette innlegget, kommer jeg ikke til å høre fra en levende sjel. Vil kommentarfri blogging føles «ensomt»? Eller vil det bringe mer fokus og klarhet? Hvordan vil lesertallet påvirkes? Dette akter jeg herved å finne ut.

Det vil fortsatt være mulig å kontakte meg gjennom kontaktskjemaet, og jeg tar gjerne imot kritikk og tilbakemeldinger der, hvis du har noe på hjertet. Og, har du en egen blogg, kan du røle deg grønn i trynet om mine innlegg så mye du orker. Jeg tillater fortsatt pingbacks, så det skal fortsatt komme opp en melding i kommentarfeltet mitt med et utdrag av innlegg som linker til et av mine innlegg.

Så, hva syns du om beslutningen? …Åh… Stemmer… :lol:

:twisted:

Legg igjen en kommentar