Synlighet i søkemotorene for bloggere

Dette er et gjesteinnlegg fra Pål Hetland.

For veldig mange bloggere er søkemotoren den hellige gral når det kommer til ny trafikk til nettsiden. En nystartet blogg vil ikke ha noen faste lesere og heller ikke vises i de relevante søkeresultater hos Google. I denne artikkelen vil vi se på en ikke så kjent strategi for å få besøkende til ditt nettsted eller blogg fra Google. Denne strategien er en enkel måte for deg å drive gratis markedsføring på internett.

La oss ta utgangspunkt i at du har en blogg om privatøkonomi og skriver endel om hvordan småbarnsfamilier kan plassere sparepengene sine. En søkefrase som vil være aktuell for deg da er “hvordan spare i aksjefond”. Vi skal ikke gå inn på detaljer rundt hva som må gjøres på bloggen og hvordan nettsiden skal struktureres, men det er selvsagt viktig at du har en relevant artikkel om sparing i aksjefond. Denne artikkelen skal vi nå bruke i jobben videre.

  1. Finn en søkefrase hvor du vil rangere høyere.
  2. Skriv en artikkel som har identisk eller lik overskrift som søkefrasen

Det vi skal gjøre for å få denne siden (eller artikkelen) høyere i Google er det som kalles et link hjul og brukes mye for å få helt nye sider på førstesiden eller på førsteplass i søkemotorene.

Linker er hva internett er satt sammen av. Den peker til en annen side på ditt nettsted eller en helt annen plass på nettet. Et vikitig konsept som du må få med deg når det kommer til linker er ankertekst. Det er teksten som linken består av. Dette er en viktig faktor som de største søkemotorene bruker for å avgjøre hva siden på andre enden av linken handler om. Derfor bør linken til artikkelen være: hvordan spare i aksjefond og ikke les artikkelen her.

Vi skal benytte oss av flere forskjellige web 2.0 nettsteder som tillater hvem som helst å lage en blogg eller side med linker som peker hjem til eget nettsted. Vanlig metode for dette var å registrere seg på forskjellige nettsider, for eksempel blogger.com, og skrive et innlegg og legge inn et par linker til ens nettside. Dette ga flere linker inn til nettsiden og noen ganger bedre plasseringer i søkemotorene. Det vi skal gjøre er neste nivå og mye mer effektivt. La oss sette i gang.

Dette er en illustrasjon av et lite link hjul som vi skal lage. Hele poenget her er å lage mange uavhengige sider på web 2.0 nettsteder og linke disse sammen i noe som ligner på et hjul. Første ledd linker til nettsiden din (her artikkelen om “hvordan spare i aksjefond”) OG til neste ledd i hjulet. Andre ledd linker til nettsiden din og til tredje ledd i hjulet og så videre.

På disse web 2.0 nettsidene må du legge inn små artikler som er relevant for ditt fagområde. Det nytter ikke å kun legge til linker og det nytter IHVERTFALL IKKE å bruke samme tekst på alle sidene. Hvis du bruker samme tekst så vil, enkelt forklart, kun et av leddene i hjulet bli registrert og du vil ha jobbet forgjeves.

I dette eksempelet har vi valgt forskjellige nettsteder med høy autoritet på nettet. Dette gir linken inn til nettstedet ditt ekstra kraft.

  • WordPress.com
  • Blogger.com
  • Hubpages.com
  • Blogsome.com
  • Squidoo.com

Etter du har satt opp alle disse sidene og lagt inn et innlegg på rundt 400 ord, med linker til neste ledd og til nettsiden din, så setter du opp en konto hos Twitter.com og Digg.com. Disse bruker du for å starte hjulet. Link begge disse til første ledd i hjulet, din WordPress blogg. Etter en stund, fra en uke til 2 måneder, vil hele hjulet være registrert.

Det er selvsagt mulig å lage et mye større hjul med mange flere ledd og nivåer. Begynn med dette. Fordelen med å ikke lukke sirkelen er at du da alltid kan legge til flere ledd etterhvert. For de som vil være ekstra avanserte så er det selvsagt mulig å lage et eget hjul hvor hvert ledd i det originale hjulet. Dette gjør at linkene som peker til nettsiden din vil få ytterligere verdi.

Denne teknikken fungerer bare hvis du skriver unike artikler på hver side. En liten advarsel: Hvis du lager linker begge veier, dvs linker fra wordpress til blogger og linker fra blogger til wordpress, så vil dette regnes som en gjensidig link og hele hjulet vil miste mye av effekten. Følg oppsettet på bildet.

Lykke til!

Pål Hetland fra Klar Effekt hjelper norske bedrifter med markedsføring på internett og konvertering av besøkende til kunder. På nettsidene kan du melde deg på et gratis kurs i markedsføring på internett og lære mye mer om hvordan ditt nettsted kan få flere besøkende og tjene mer penger.

www.klareffekt.no

Legg igjen en kommentar