Tenk positivt en uke – tar du utfordringen?

Dette er et flott og relevant gjesteinnlegg av Camilla Persson Hager. Anbefaler alle å ta denne utfordringen. Jeg skal gjøre det selv! :) (Hvis responsen er stor tenkte jeg å skrive en oppfølger om en uke, hvor vi konkluderer og deler våre opplevelser med å ha tenkt positivt en hel uke!)

Denne utfordringen går ut på å ta en uke av ditt liv og gå aktivt inn for å leve den som en positiv tenker. Resultatet er at du ved slutten av uken vil ha begynt å oppdage de virkelige fordelene med denne type refleksjoner. Du vil bli mer bevisst på hvor mye negative tanker (det er overraskende mye) som finnes i deg, og i menneskene rundt deg. Du vil forhåpentligvis oppdage hvordan dette aldri fører noe godt med seg.

Jeg snakker ikke om naiv positiv tenkning. Ei heller at du skal gå rundt og late som at alt er helt fint, dersom det absolutt ikke er det. Litt av poenget er å kunne dra positive erfaringer ut fra hendelser som i utgangspunktet er litt leie. Det å kunne ta lærdom av feil og være takknemlig for de leksene du lærer, vil du oppdage at er en enorm ressurs dersom du tar det i bruk.

Ved å gjennomføre en slik uke, vil du være godt på vei til å tilegne deg nye vaner og oppdage de virkelig fordelene med en positiv innstilling. Etter en uke vil du ha erfart hvilke goder og hvilke forbedringer en slik holdning gir deg, og du vil fortsette ukene som følger i samme stil. Etter kort tid vil det ikke lenger være en utfordring, men en vane som er like naturlig som det å pusse tennene før du legger deg.

En uke med fokus på det positive, en mulighet til å endre gamle vaner og tankemønstre, en ypperlig unnskyldning til å starte på ny frisk. Hva har du egentlig å tape?

6 grunner til hvorfor en positiv innstilling er noe du bør ha

1.       Du klarer mer! Som Henry Ford sa;  «If you think you can do a thing or think you can’t do a thing, you’re right.»   Du har nemlig langt større sjanse for å få det til om du tror du får det til. Er du innstilt på at du ikke vil klare det, så kan du banne på at du vil få rett da også.

2.       Du vil se det positive i menneskene rundt deg istedenfor deres mangler. På den måten kan du få bedre forhold med venner, familie, kjæreste og kolleger.

3.       Du vil gjøre bedre førsteinntrykk og virke mer tiltrekkende på begge kjønn. Alle liker mennesker med positiv innstilling fordi de får dem selv til å føle seg bedre med seg selv. Og det smitter! Hvem vil vel ikke være en person som får andre til å føle seg vel?

4.       Du blir mer effektiv! Når du ikke ser hindringer, men muligheter vil du få langt mer gjort på kortere tid.

5.       Du får det mer gøy! En positiv innstilling er oppskriften, en real snarvei faktisk, til å få en bedre opplevelse ut av møter med nye mennesker, arbeidsoppgaver, reiser, sosiale sammenkomster. Ja, stort sett alt.

6.       Positivt trekker positivt, negativt trekker negativt. Dette er grunnleggende Law of attraction. Så da er det opp til deg, hva vil du helst tiltrekke?

6 konkrete øvelser du kan gjøre

1.       Innse at du bestemmer selv hvordan du tenker og reagerer! Tankene bestemmer ikke over deg, du bestemmer over dem. Det er så enkelt som det. Er du inne i en negativ tankerekke, kutt det ut med en gang og fokuser på noe helt annet. Negativ tenkning har virkelig ingenting for seg.

2.       Lat som! Fake it til you make it, sies det. Kjenner du deg ikke så positiv? Lat som du gjør det, og se hva som skjer. Forskning har vist at man smiler ikke bare fordi man er glad, man blir faktisk glad av å smile! Vær derfor bevisst på å smile til mennesker du møter, fortell gladnyheter, le høyt av ting du syns er morsomt, gi oppmuntrende ord til andre osv. Bli også bevisst at du bruker et positivt ladet språk når du snakker.

3.       Studer og lær av andre positive mennesker! Du kjenner helt sikkert flere som har den evnen til å gjøre deg i godt humør og som har en positiv og smittende innstilling. Hva gir dem denne utstrålingen? Når mennesker gir deg en god følelse, tenk over hvorfor. Hva er det de gjør og hvordan kan du lære av det?

4.       Gjør noe hyggelig for andre. Det er så mye man kan gjøre for andre som ikke koster noenting. Tenker du noe hyggelig om menneskene du snakker med? Ikke bare tenk det, fortell dem det. Altfor ofte holder vi tilbake det vi tenker, selv om det er ting folk vil like å høre. Hører du noen snakke gode ord om noen du kjenner? Videreformidle det til den det gjelder, for slikt gleder.  Leser du for eksempel en avisartikkel som du vet vil interessere en venn av deg, klipp det ut eller tips han om den. Tilsynelatende uselvisk handlinger som dette vil sette deg inn i en positiv flow. Du føler deg bra samtidig som du gleder andre. Enkelt og effektfullt.  Mitt nyttårsforsett for 2009 var å gjøre en god gjerning eller glede noen hver eneste dag. Det har vist seg å være uproblematisk og det har gitt meg mye glede selv. Det viktigste er bare å komme på at du skal gjøre det hver dag, så skriv det på lista over «things to do» og gjør det til en del av den daglige rutinen.

5.       Styr unna energityvene! Du vet de som har en slik holdning at de er i stand til å stikke hull på den flotte ballongen din, drepe en hver idè du har, og forkaste ethvert forslag du kommer med? Slike mennesker tapper oss for energi og har en svært negativ innvirkning på oss. Styr unna disse i den grad du kan, og oppsøk heller mennesker som tilfører deg energi og glede.

6.      Innse at alle gjør feil og at fiasko er bare et steg på veien. Det finnes ikke et menneske med stor suksess som ikke har vært nær ved å gå dukken eller gi opp. Av sine feil lærer man, og man blir sterkere. Som bodybuildere som må bryte seg ned for å bygge muskler, vil «setbacks» gjør deg mer beredt på hva som kommer og bedre rustet for å takle neste utfordring. Har du blitt såret, skuffet og avvist tidligere betyr ikke det at du vil fortsette å bli det, med mindre du er innstilt på akkurat det.

Førstkommende uke er like god som noen annen, så hvorfor ikke starte nå med det samme? Merk av uken i avtaleboken din og skriv lapper der du vil bli minnet på utfordringen, på kontoret, i lommeboken, på mobilen, på speilet på badet osv.  Tips gjerne en venn og gjør utfordringen sammen, på den måten kan dere utveksle erfaringer og holde hverandres motivasjon oppe. Jeg er spent på å høre hvordan uken har gått! Lykke til :)

Legg igjen en kommentar