Tid for utendørs våropprydding

Dette innlegget er sponset og skrevet av annonsøren.

Våren er virkelig i anmarsj, og nå dukker det opp glemte skatter fra før snøen falt, leker og rusk og rask. Det er tid for å ta den store utendørs våroppryddingen.

Å gjøre uteområdene innbydende etter høsten og vinterens herjinger er ikke alltid like fristende. Det er det samme hver eneste år; løv, kvister og greiner har blåst ned, vi har strødd småstein om vinteren for ikke å skli på isen, og jammen lå det ikke noen leker etter ungene fra i høst. Jobben må gjøres, og det er du som må gjøre den.

Etter hvert ser man enden på det, og uteområdene begynner å nærme seg innbydende. Hele dagen har gått med til opprydding, feiing, og bortkjøring av avfall. Mørket siger på, for det er fremdeles ikke lyst lenge om kveldene, og behovet for å få litt skikkelig utebelysning melder seg. Normalt er det fagfolk som må til for å få det montert, ettersom strøm ofte skal strekkes fra huset og til der du ønsker belysningen. Men det er du som må komme med ideene, og instruere hvor, og ikke minst hvordan, belysningen skal være.

Ofte kan man si at det er bedre med en ekstra lyskilde, enn for få – så også i dette tilfellet. Inngangsparti, naturlige områder hvor folk samler seg, eller jevn opplysing over hele området. Det finnes antakelig like mange muligheter som boliger i dette landet, ettersom vi alle har forskjellige preferanser på hva vi liker og hvordan vi ønsker å ha det rundt oss. Riktig belysning ute er viktig for at boligen skal virke innbydende utenfra, men det har også en praktisk betydning; man ønsker selvsagt å se hvor man går og står.

Ingenting er så trist som et bekmørkt uteområde når man kommer på besøk til noen – selv om man kan se lys inne i huset, så føler man seg mer velkommen dersom det er en troverdig og god belysning utendørs. En god start er å begynne allerede på våren, før sommerlyset virkelig setter inn, ettersom det er vanskelig å se ting for seg når det er lyst til langt på natt. Ta det samtidig med våroppryddingen, og når neste vår kommer, så blir det straks litt hyggeligere – en ting mindre å tenke på.

Det er lov å være kreativ og tenke utenfor boksen – vi er alle forskjellige, og har selvsagt forskjellige behov og preferanser på hva vi liker.

***

Linken i dette innlegget er fjernet fordi avtalen med annonsøren er utgått.

Legg igjen en kommentar