Tiden er inne!

Dette er et gjesteinnlegg av Morten Hake, som holder en Norgesturné med gratis workshops i august, sammen med Knut Johannessen. De skal innom Trondheim, Bergen, Stavanger, Sandefjord og Oslo. Selv skal jeg på arrangementet i Bergen og gleder meg til det. :) Så da overlater jeg ordet til Morten!

TIDEN ER INNE

 

Har du en hemmelig visjon eller drøm som du bærer på og dagdrømmer om konstant, men når alt kommer til alt sitter du heller hjemme og distraherer deg selv med TV, filmer, internett osv istedenfor å ta handling mot den drømmen, og du vet ikke engang hvorfor?

Det ligner ikke på da vi var små. Da vi var små hadde vi de største drømmene man kan tenke seg og vi delte dem med alle uten tvil. Vi ville bli astronauter, pirater, riddere, eller Batman for den saks skyld, hvorfor ikke, når vi først var så godt i gang?

Vi søkte eventyr og det ukjente. Vi ville oppleve noe utenfor det vanlige, noe storartet som er få mennesker til del, og vi var sikre, så sikre, på at det skulle vi få til.

Men så en dag forsvant den eventyreren inn i oss. Folk fortalte oss at det ikke var noe å satse på, og at vi måtte gå for noe mer «realistisk» og trygt som ville sikre oss i de 50-70 årene vi kom til å ha igjen etter å ha gått inn i arbeidslivet.

Så sitter vi der, i et studie vi ikke brenner for, eller en meningsløs jobb, og bare føler at noe gikk galt ett eller annet sted. Vi ser de «gærningene» på tv og internett. Folk som aldri mister eventyreren i seg og som gjør ett eller annet sykt som få andre forstår bortsett fra dem selv. Og vi misunner dem…

Du er ikke den først som har tenkt disse tankene, de fleste gjør det.

Foreldre, venner og autoritetsfigurer – motivert av en blanding av gode intensjoner, kjærlighet, ego og frykt – har prøvd å holde deg igjen, å holde deg «trygg». De har, med god ånd, prøvd å hindre deg fra å ta sjanser, selv om belønningen er verdt risken.

De har gjort sitt beste for å kontrollere deg og passe på at du får et «normalt» liv, fordi de alltid har følt at det er det beste for deg, slik deres foreldre og venner mente at det var det beste for dem.

Saken er at å være «normal» er mord for sjela!

Dypt inne i deg er det ingenting som ønsker å være alminnelig. I hjertet ditt ønsker du å være større enn livet, å være ekstraordinær! Du vil gjøre det som ingen har gjort før, leve det livet som andre kaller en umulig dagdrøm. Du vil vokse, utmerke deg, men noen ganger vet du bare ikke hvordan du skal komme deg dit.

Det virker som vi har gått inn i en desillusjonert tidsalder. I større og større grad føler vi en mangel av selvtillit og trygghet rundt oss selv, livet vårt, og rundt vår oppfattelse av mening og vårt personlige formål. Vi er forlist på hav av dårlige råd, urimelige forventninger og overfladiske og hule verdier, og det kverner rundt inne i oss på et dypt nivå, som en kvalmende magefølelse.

Det smerter oss. Det raner oss for vår personlige styrke, vår uavhengighet og selvtillit. Vi søker hele tiden bekreftelse utenifra, vi ønsker at andre mennesker skal fortelle oss at vi gjør ting riktig og at alt skal ordne seg.

Og hvis de ikke gjør det…

Så blir vi slukt inn i en malstrøm av tvil og overveldende frykt. Vi er redd for å miste aksept og godkjennelse, kjærlighet, venner og alle former for sikkerhet og trygghet. Vi er livredde for å være alene resten av livet vårt. Vi mister all tro på oss selv og det gjennomsyrer hvert eneste område av livene våre, til vi bukker under for presset og da i stedet «pleaser» andre for å få igjen den følelsen av trygghet.

Men det er aldri nok….

Vi kommer ikke til å bli lykkelige slik, fordi vi har en helt bakvendt måte å se verden på. Vi håper på at virkningen skal forsyne oss med årsaken. Når vi prøver å gi vår eksistens mening gjennom ytre faktorer skyter vi oss selv i foten med bazooka ved å lete på helt feil sted, fordi:

En person kan ha ingenting overhodet og føle at livet hans er meningsløst, men han kan også ha alt: rikdom, kvinner, kjærlighet, respekt, suksess og FORTSATT føle at livet hans ikke har noe formål.

På samme måte kan en person være uten noen ting og føle at livet hans/hennes har stor mening… selv om det sjelden er tilfelle, fordi personer med en sann følelse av formål og mening har en unik evne til å tiltrekke seg de tingene og omstendighetene de ønsker seg, ikke fordi de gjør dem lykkelig…

Men fordi det gjenspeiler deres indre følelse av deres egen verdi, fordi de føler seg fullkommen gjennom å ha et formål. Vi får ikke mening gjennom å være lykkelig, vi blir lykkelige gjennom å leve et liv med mening.

Å finne mening og glede utenfor oss selv, det kan ikke gjøres. Det er bakvendt. Vi må skape det innenifra.

Den beste måten å finne det formålet på er å leve et liv i frihet, der vi lager våre egne regler og skaper vår egen realitet. Der vi har tryggheten av å stole på oss til å ta avgjørelsene og stå imot stormene på egenhånd, fordi vi selv må hanskes med våre egne issues og utfordringer for å finne ut hva VI vil, istedenfor å basere våre liv på andres ønsker og standarder.

Du vet at det er mulig, du ser andre som har det, som lever slike liv, hele ditt vesen verker og lengter etter en sjanse til å oppleve det samme selv, men det er skummelt. Det er vanskelig og smertefullt å stikke hodet frem og risikere tryggheten og sikkerheten vi har i komfortsonen vår og alt vi har blitt vant til gjennom livet. I tillegg er det spørsmålet: Hvor skal vi starte?

Vi trenger råd, retning, men vi nøler med å spørre om det…

Kanskje det er den største utfordringen av alle: å innse at du trenger hjelp…å ha lyst til å  hjelp…men rett og slett ikke tørre å spørre etter det…og ikke vite hvor du skal vende deg for å få det.

Vi er så fuckings stolte! Vi vil ikke at noen andre skal finne ut at vi ikke har stålkontroll, at vi har det vondt, eller er desperate. Vi vil ikke spørre om hjelp. Vi liker ikke engang tanken på å måtte be om hjelp, selv om vi føler at vi står bom-fucking-fast…

Noen ganger trenger vi en klok person. En person som har gått samme vei, og som kjenner snarene, farene og ikke minst – den rette veien fremover.

Som en klok mann en gang sa:

«Når du har prøv alt, og ingenting ser ut til å virke, da vil en person komme inn i livet ditt og vise deg det neste steget.»

Det er en oppløftende tanke, men hva skal du gjøre? Det virker ikke særlig motiverende å bare sitte og vente på at en person skal dukke opp. Hva skal du gjøre, hvilken kontroll har du over det? Du kan aldri vite når en slik person vil vise seg, og du kan ende opp med å vente i det uendelige, uten å vite om du går i riktig retning.

Du skylder deg selv det beste. All tiden du har investert i å drømme om et ekstraordinært liv, smerten du har gått igjennom kan du ikke bare kaste vrak på, du kan ikke la alt være forgjeves.

Det er grunn til at du bærer den drømmen i deg. Det er en grunn til at du fortsatt leser dette. Du vet like godt som alle andre at du kun har fått ett liv i gave. There are no second chances. Du har virkelig ikke mer tid å miste. Dagene og nettene går nådeløst forbi, og hvert sekund du fortsetter å leke liten og «gjemme deg» for verden og holde igjen på dine talenter er et sekund du aldri får igjen, og du blir flinkere og flinkere til å utsette.

Om du starter om ett år ville du ha ønsket at du startet i dag. Det gjelder å ta et tak i livet og klemme saften ut til det virkelig ikke er mer igjen. La denne «ranten» være dråpen som får begeret til å renne over og får deg til å ta handling mot det du vil ha isteden for å vente at noe skal dette i fanget ditt og dermed ta til takke med hva som helst!

Sammen med min kollega Knut Johannessen, skal jeg reise Norge rundt og holde gratis-workshops for folk som ønsker noe ekstraordinært. For deg som denne artikkelen har truffet midt i hjertet. Er du en person som virkelig vil skape noe utenom det vanlige? I det hele tatt, hvis det som har stått i denne posten har resonnert med deg kun 1%, så skylder du deg selv å sjekke det ut. Det kan være det viktigste valget du tar noensinne.

Klikk her og Lær kunsten og vitenskapen bak å skape det du vil ha.

Legg igjen en kommentar