Tidligere jobberfaringer (usensurert)

forrige post lovet jeg å legge ut noen gamle dagbokinnlegg fra mine tidligere jobber, til skrekk og advarsel, eller bare god underholdning. Disse innleggene har jeg publisert på nettet tidligere, men tenkte at jeg kunne legge det ut her også. Dette for å gjøre deg bevisst på at det å få seg en jobb kan bety langt mer enn å bare jobbe og at du får penger. Nå kan det jo hende at jeg havnet i et litt spesielt tilfelle da, men det får bli opp til deg å avgjøre.

De innleggene jeg poster her, er fra den tiden jeg jobbet i et såkalt byggefirma, dvs. en enmannsbedrift, drevet av naboen til min far. Det jeg fikk vite om denne stillingen før jeg begynte, var at det jeg skulle hjelpe til med flislegging. Men i virkeligheten var det mye mer, som du skjønner når du leser disse innleggene. Faktisk handler ingen av de om flislegging i det hele tatt!

La meg fortelle litt om sjefen min den gangen. Han var en ganske spontan fyr, og rimelig glemsk og surrete. Han momlet alt han sa med mørk stemme og Os-dialekt. Og han hadde hår på nesen. Ikke i nesen.  nesen. Jeg hadde en teori om at dette var noe han hadde utviklet etter å ha jobbet i den støvete murerbransjen i alle år. Helt naturlige beskyttelseshår med andre ord. Ikke vet jeg, har aldri sett lignende i hvert fall.

Når det gjaldt stillingen min fikk jeg aldri noen arbeidskontrakt. Jeg bare begynte. Forholdene var nesten så håpløse at jeg begynte å lure på om jeg kom til å få betalt svart. Men utrolig nok registrerte sønnen hans (!) info til skattemyndighetene, så jeg skattet av pengene og alt gikk riktig for seg. Vel, ikke alt. Arbeidstidene var de mest upålitelige du kan tenke deg. Jeg kunne aldri vite når jeg var ferdig for dagen. Det var nemlig helt tilfeldig. Som oftest måtte jeg jobbe langt over den vanlige arbeidstiden, og jeg fikk aldri overtidsbetalt. Husker jeg var ganske irritert pga. dette. Men, jeg holdt ut de drøye 5 månedene han trengte meg, og var bare glad til når jeg endelig var ferdig i juli 2005. Da tok jeg meg en 3,5 mnd. lang sommerferie, helt frem til jeg skaffet meg en ny jobb.

Så da er det kanskje på tide å presentere disse gode, gamle innleggene. Jeg tror disse innleggene er best lest som de er, så jeg har ikke tatt meg bryet å sensurere meg selv. Jeg var nemlig kanskje litt friskere i ordbruken min tidligere. Men det tåler du vel. :)

Så, here goes:

12.03.05 kl. 10.22

Jeg jobber for en stor tulling. Her kommer vi kjørende på veien i nærmere 70 km/t i 40-sonen, med en helvetes stor og tung last av planker og materiale som han har festet med noe pingletau til takbøylene på den lille citröen’en sin… Så ser jeg et skilt hvor det står følgende lille melding: «Opphøyde gangfelt».. jeg tenker vel oppgitt med meg selv «det er nå alt mulig unødvendig tull de skal sette opp skilt for… alle ser jo de opphøyde gangfeltene uansett».

Det gjorde ikke sjefen min… eller så bare glemte han det vi hadde på taket. Alt materialet fløy flere meter foran oss i det han bråbremset foran det «opphøyde gangfeltet». Nevnte jeg at lasten faktisk var så tung at vi fikk den opp ved hjelp av truck der vi hentet den..?! Ikke det nei. Han hadde ikke annet valg enn å la bilen stå med nødblinken på midt i veien, og jeg hadde ikke annet valg enn å være med han ut for å hjelpe til med å få løftet materialet bort til nærmeste fortau. Som om ikke dette var nok, var det midt i et høyst traffikert kryss det skjedde. Jeg lurer på hva de utallige bilistene som passerte oss fra alle kanter tenkte. Det må ha sett urkomisk ut da den tunge lasten fløy av i det vi bråbremste. Enda verre må det ha sett ut da vi måtte ut og bære det vekk fra veien. Jeg ødela nesten ryggen min, men vi klarte det. Vi brukte sikkert et kvarter på det hele. Materialet måtte pakkes ut for at vi skulle få alt opp på taket igjen…

Det verste var at det kom faktisk to politibiler kjørende i full fart, rett forbi oss. De var i utrykning og det tror jeg sjefen min skal være glad for; de så temmelig rart og mistenksomt bort på oss..

Jeg trøster meg med at det hele kunne gått mye verre. Vi var heldigvis langt hjemmefra, så jeg tror ikke noen kjente så meg. Og det verken kom gående noen folk over det gangfeltet, eller kjørte noen biler ut i krysset akkurat da.. Det kunne fått nokså katastrofale følger.. :s

************

Warning!!! 06.05.05 kl. 18.18

*The following should not be attempted at home*…

Colaflasker er farlige!! =/ Jeg er sikker på det er mer kraft i en flaske cola enn i en hvilken som helst høytrykksspyler…! I dag skulle jeg unne meg noe godt på jobben, siden jeg måtte jobbe mens de fleste andre jeg kjenner hadde fri =P så jeg tenkte jeg skulle ta en tur på Mix’en og kjøpe en baguett og en cola før jobben.. *kremt* som om jeg ikke unner meg det ofte nok, i grunn *kremt* vel, jeg var veldig skeptisk til å kjøpe cola der, for da måtte jeg punge ut med 20 kr!!! Men siden ingenting annet var åpent enda så fikk det vel gå, tenkte jeg. I ettertid skulle jeg kanskje heller ønske jeg hadde spart de 20 kronene til noe mer fornuftig, som f.eks… eeh.. innsamlingsaksjon for Redd Barna…

Anyway, sjefen var i det gavmilde hjørnet idag. Han fant ut han trengte nye arbeidsklær, og han fant jammen meg ut at jeg trengte det også.. Så vårt første stopp ble på en arbeidsklær-butikk..eeh.. og der fikk jeg til og med printet på «firma»»logoen» på mine nye klær.. ;) følte NESTEN at jeg VAR noe, for første gang i mitt liv.. :D ….lykken skulle bli kortvarig…….

Da vi kom frem til vår kjære byggeplass, gikk vi i hver vår leilighet og byttet til våre nye, fancy’e klær. Men jeg hadde for mye i hendene, så jeg måtte bl.a. sette fra meg colaen og baguetten min på en stor kartong som stod lett tilgjengelig… =) Man kan kanskje være etterpåklok og si at det ikke var så lurt å la baguetten lene seg mot colaflasken (som enda ikke var åpnet), men det uunngåelige var allerede i ferd med å skje……..

Plutselig oppfattet sidesynet mitt en bevegelse som ga hjernen min klar beskjed om å snu hodet for å se hva som skjedde, og der så jeg colaen på vei ned mot gulvet etter et brutalt dytt fra baguetten, og før jeg overhodet rakk å reagere, hørte jeg et smell og sto plutselig i en kald, klissete dusj av cola som sprutet over hele rommet!!!!! Den #@X£% korken SPRAKK!!! Jeg fikk sideskill som jeg aldri har sett maken til, og colaen dryppet fra taket, og traff alle veggene rundt!!!! =S Og verst av alt var det å se en innsjø av cola på gulvet, og at alt som var igjen i selve flasken, var like mye som det er når det bare er bunnslev igjen… =( At det er SÅ mye i en jævla colaflaske, det ante jeg ikke. Her var hele rommet dekorert med colastinkende kliss i tak og vegger; likevel lå mesteparten og fløt på gulvet.. et trist syn!!

Jeg skal være ærlig, jeg fikk latterkrampe, jeg gikk rundt og lo for meg selv i en evighet etterpå, var så vidt jeg klarte å holde masken da sjefen gikk gjennom hva jeg skulle gjøre… Nesten synd at ingen andre så hva som skjedde, må ha vært et av tidenes mest komiske syn =S Jeg hadde håpet at jeg skulle slippe unna med det hele, men da jeg hørte en annen arbeider skrike ut: «Ka i helvete e det som har skjedd her?!?!? Kaffe overalt jo!!!?», klarte jeg ikke la være å le, og måtte forklare at det var nok cola.. =P Innen den tid, hadde jo colaflekkene (og lukten) nærmest tørket inn i veggene, men han sa at det var nok lurt at jeg vasket det vekk før byggelederen så det. Og jeg var enig, siden jeg likevel var blitt avslørt.. Så det hele var veldig gøy og morsomt til jeg måtte stå der og skrubbe langt opp i taket og alle veggene. Det er FAEN ikke lett å få av cola, det skal jeg love dere..

Så, hva har vi lært idag da, dere? Foruten at det er enda flere gode grunner til å prøve å unngå cola..? Jo, hvis du noengang skulle gå tom for hårgelé eller spray, og du tilfeldigvis har en cola i kjøleskapet, da har du det du trenger ;) Kan nok være lurt med en grundig hårvask etterpå.. men hvis du er såpass desperat, er det sikkert verdt det..

************

Flere gamle jobbinnlegg kan bli aktuelt ved en senere anledning, hvis interessen er tilstede. :)

Legg igjen en kommentar