Tilfeldig suksess

Noen gang lurt på hva som skal til for å oppnå suksess? Nå viser en fersk rapport framlagt i mitt eget hode, at det svært ofte er tilfeldighetene som avgjør. Hvor mange ganger har du ikke hørt folk som enten har det kjempebra med det de driver med, og/eller tjener seg søkkrike på det, fortelle at «det var egentlig bare en tilfeldighet som gjorde at vi begynte med dette»?

Cluet er ofte at de som virkelig gjør det bra, overhodet ikke hadde noen planer eller ambisjoner for akkurat det de driver med. Og hva kan vi lære av dette? Jo, at man ikke nødvendigvis trenger en omfattende, übergjennomtenkt forretningsplan dersom man skal prøve å etablere et firma. Det er ofte da forventningene feiler med å innfri, og fallhøyden, samt risikoen for personlig konkurs blir større.

Noen ganger er det bedre å sette i gang med det som føles riktig der og da, uten å tenke for mye på hva som virker «fornuftig». Klarer man å innføre en positiv Law of Attraction-holdning i tillegg, har man allerede gjort suksess.

Det senest omtalte eksempelet på tilfeldig suksess, er Vassendgutane.

– Det er litt morsomt, da vi begynte bandet var vi bare en gjeng med kompiser som drakk litt øl og slett ikke hadde planer om å spille blant folk. Men så ballet det på seg og publikum likte det vi gjorde, sier vokalist og låtskriver Sindre Aam til Dagbladet.no.

Disse karene har, uten hjelp av et plateselskap, klart å bli Norges nest mest populære band, etter Madrugada.

Da de tok runden hos de store norske plateselskapene for noen år siden, var det ingen som ville ha dem. Nå har alle de multinasjonale vært i kontakt, men Vassendgutane er fornøyd med sånn som de har det nå.

– Slik vi ser det er et plateselskap et selskap som har penger, og som skal hjelpe folk uten penger. Jeg synes vi har klart det brukbart selv. Men målet vårt da vi startet var egentlig at vi aldri skulle snakke om penger, sier Aam.

Dette syntes jeg fortjente en plass i Glabladet. Fremgangsmåten de har benyttet her, står i stil med det jeg beskriver i flere av de siste artiklene mine. Jeg valgte forsåvidt selv også å utgi min CD på mitt eget selskap, og selv om jeg ikke akkurat har gjort like stor suksess innen musikken som Vassendgutane, ligger i det minste albumet mitt ute på iTunes og flere andre online nettbutikker.

Disse karene er et prakteksempel på at man ikke skal gi opp selv om omverdenen sier deg imot. Lytt til din indre stemme og stol på din egen sunne fornuft. Har du selv tro på prosjektet, go for it!

Så når livet er på det mørkeste, trenger du ikke å fortvile. Kanskje det er akkurat da du, ved en ren tilfeldighet, finner ditt livskall, og kan begynne å leve et liv som gir deg mening?

Av andre gladnyheter jeg fant i dag, kan nevnes artikkelen om den spanske forfatteren Ildefonso Falcones, som ble refusert av 7 forlag. Nå har boken hans solgt i over 2 millioner eksemplarer bare i hjemlandet Spania, og er samtidig solgt til hele 36 andre land! Moralen i dag er altså: Det gjelder å ikke gi opp!

Legg igjen en kommentar