Tilgivelse

For å komme seg ut av en ond sirkel og begynne å manifestere mer av det man fortjener, vil man i noen tilfeller være nødt til å tilgi. De aller fleste av oss har blitt utsatt for ting som dårlig oppførsel, krangling, mobbing, trakassering, mishandling, skuffelser, uheldige hendelser, dødsfall hos noen som sto oss nær, alvorlig sykdom, lidelser, etc. Dette kan ha mange navn, men som regel er fellestrekket at det er vonde minner som ikke føles godt. Jo mer av dette man har opplevd, jo mer vil man risikere å stadig bringe det opp igjen i tankene.

Et annet fellestrekk som du kanskje vil kjenne deg igjen i ved disse tingene er at du føler at dette var noen andre sin feil. Det var ikke din feil… Eller?

Den ekte sannheten kan noen ganger være hard å svelge. Spesielt når man tror at alt som skjer er tilfeldig og at alt er utenfor din egen kontroll. Jakten på en syndebukk har blindet deg fra det som er den egentlige sannheten: Det er deg!

Du tiltrakk disse hendelsene inn i livet ditt på grunn av den energien du sendte ut. Det var ingen andre sin skyld. Og du vil måtte lære deg å tilgi de menneskene som utsatte deg for de vonde minnene, fordi dette er den eneste måten du kan komme deg videre i livet på. Hvis du konstant går og drømmer om et bedre liv, men aldri ser ut til å komme noen vei, kan tilgivelse være helt avgjørende.

«Du kan drømme og håpe så mye du vil. Men så lenge du stadig bringer opp igjen all denne ulykkeligheten i tankene dine, kansellerer du samtidig muligheten til å oppnå et bedre liv.»

– Law of Attraction

Men hva vil det egentlig si å tilgi noen? Skal man late som om det ikke har skjedd? Nei.

Se på det på denne måten: Hvis du klarer å tilgi, gir du det mindre energi. Du blir mer fokusert på det du virkelig vil ha, og har større sjans for å komme deg videre i livet. Du blir glad og takknemlig for at du er der du er i dag, og innser at erfaringen disse menneskene påførte deg faktisk har gjort deg klokere. Det har gjort deg til et bedre menneske. Du er nå i stand til å ta valget om å leve et mye bedre liv, men du trengte de erfaringene, hvor vonde de enn var, for å komme deg dit du er i dag.

Ser du? Dette er en god sirkel. Du bryter en ond med en god. Du kan ikke være takknemlig for det ene, uten å samtidig anerkjenne og være takknemlig for det andre.

På denne måten kan du oppnå den virkeligheten du ønsker deg, samtidig som du tillater alle andre å oppleve sin egen virkelighet samtidig.

Er du virkelig våken nå, innser du at den du faktisk tilgir her – er deg selv. Ikke de du mener påførte deg de vonde minnene. Det var du som sto ansvarlig. Det var ingen andre. Det var deg.

Hvordan kan jeg si dette? Det var da ikke din feil at noe tragisk skjedde med noen andre, grunnet hendelser som åpenbart var utenfor din kontroll?

Selvsagt har du rett. Men det er du som føler følelsene. Følelsen av smerte, følelsen av urettferdighet, følelsen av lengsel, savn og sorg. Poenget er at det ikke er andre det handler om. Det er deg, 100% deg selv.

Når du oppriktig kan si: «TAKK for at du ga meg den opplevelsen», og virkelig mene det, da har du oppnådd ekte tilgivelse. Når du har gitt opp håpet om at fortiden kunne ha vært noe annerledes «hvis bare…». Når du er glad og takknemlig for at det skjedde, på grunn av alt det gode som har kommet ut av det i ettertid… Når du virkelig føler dette… Da er du på vei til å kunne skape deg akkurat det livet du vil ha!

Legg igjen en kommentar