Tjen penger på poker med Pål fra Deltidspoker.com

Tiden er inne for et nytt bloggintervju, og denne gangen er det Pål sin tur. Han driver bloggen Deltidspoker.com hvor han skriver om sin store lidenskap: Poker og muligheten for å tjene penger på det.

Ettersom Glabladet ønsker å sette søkelys på alle andre potensielle måter å tjene penger på enn standard «A4-jobbing», satte jeg meg ned med Pål for å finne ut mer. Her er vår lille «intervjusamtale»:

Sindre: Okey, Pål, tenkte vi kunne begynne med at du forteller litt om deg selv?

Pål: Kort fortalt er jeg en 24 år gammel fotball-, musikk- og pokerinteressert kar som studerer teknisk kybernetikk ved NTNU. Jeg har hele livet gjort det bra på skolen og det var da naturlig å finne seg et «bra» sivilingeniørstudiet, og fortsette på den naturlige stien foran meg. Jeg spilte fotball til jeg var 16 år og var da kommet med på Hordaland kretslag. Den store drømmen var å bli keeper-proff, men dessverre ble jeg skadet og måtte gi meg. Jeg var nå begynt å spille gitar, og den nye drømmen var å bli rockestjerne, YEAH! Dette har etterhvert roet seg litt, men jeg vurderer til stadighet å ta sangtimer da noen mennesker av en eller annen grunn av og til påpeker at jeg kan synge. X-factor?

Jeg har stort sett alltid hatt mer fokus på en viktig jente enn på meg selv. Var blant annet i forhold fra jeg var 14-17 og traff min største kjærlighet da jeg var 21. Med sistnevnte ble det brått slutt etter 2,5 år mens jeg var på utveksling i California 2009-2010, og det var da jeg virkelig begynte å rote med tankene om å ikke bry meg om hva noen andre mener om livet mitt, og det er der jeg er nå. Jeg gleder meg til å fullføre studiet mitt og virkelig ta stilling til hva JEG vil gjøre med livet mitt framover.

Sindre: Hva er egentlig poker og hvordan fikk du denne interessen?

Pål: Poker er verdens mest kjente og mest spilte kortspill. Det ble nylig innlemmet i IMSA (International Mind Sports Association), og er da per definisjon «A smart game for smart people». Jeg begynte så smått å spille for 5-6 år siden, og gjorde det nok fordi jeg alltid har synes det er gøy med spill, spesielt de jeg kan vinne penger på. I poker har jeg funnet et spill hvor det ikke bare er opp til flaksen om jeg vinner, og det appelerer til både matematikeren, gambleren og vinnertypen Pål.

Sindre: Jeg spilte litt poker for noen år siden med venner og familie og klarte å få Royal Straight Flush. Jeg skjønte ingenting, da dette var første gang jeg spilte poker noensinne. Alle de andre måpte. De hadde aldri opplevd at noen andre hadde fått dette.

Har DU fått Royal Straight Flush noengang?

Pål: Jeg kan telle antall Royal Straight Flush jeg har fått på 1-2 hender, og det er kanskje ikke så rart da sannsynligheten for å få dette i Texas Hold’em (2 kort på hånd, 3+1+1 på bordet) er 0.0032%. Jeg la faktisk for noen dager siden ut et innlegg på deltidspoker.com, «Hva med en Royal Straight Flush?«, der jeg stolt viser fram min siste Royal Straight Flush.

Royal Straigh Flush kan fåes på 4 måter. Man må ha en tier, knekt, dame, konge og et ess, og de må være samme «suit» (kløver, spar, ruter eller hjerter). I den siste jeg fikk, satt jeg med kløver ess og ti på hånden, og med kløver konge og dame på bordet og etterhvert en kløver knekt, så ble det Royal Straight Flush på meg.

Sindre: Du tjener litt penger på poker, har jeg skjønt. Kan du si noe om hvor mye man kan tjene på dette?

Pål: Det er flere personer som lever av poker i Norge i dag. Ikke bare de aller mest kjente som f.eks Annette Obrestad og Johnny Lodden, men også mange unge såkalte «online pros».

Man deler ofte poker inn i de forskjellige nivåene micro-, small-, medium- og high-stakes. Begrepet «nosebleeds» blir ofte brukt om de høyeste nivåene på «high-stakes». Er du en vinnende spiller, kan du leve av poker fra toppen av small-stakes og oppover. Desto høyere man spiller, desto færre timer trenger man å investere for å tjene til livets opphold. De aller, aller beste på det nivået jeg spiller, som er det øverste på small-stakes, kan tjene 7-sifrete beløp ved å spille mye, men ikke så mye at de ikke kan ha et liv utenom poker ;).

Sindre: 7-sifret beløp, sier du? I året eller hver gang man vinner?

Pål: Da snakker vi profitt i løpet av et år.

Sindre: Åja, okey. Oppi denne pokerinteressen, hva var det som fikk deg til å starte en blogg om «deltidspoker»?

Pål: Det høres kanskje ut som en skikkelig suck-up, men jeg leste en artikkel i BA for noen måneder siden om en ung kar fra Bergen som levde av å blogge. Jeg fikk en idè om at det ikke fantes en skikkelig blogg innenfor min nisjè, og kom kjapt i gang med planlegging. Det eneste jeg var klar på, var at jeg ville blogge om pokerrelaterte emner, gjerne ting relatert til livet og samfunnet, og jeg ville ha et pokerkurs. Pokerkurs-ideen kom fra «Hurtigstartsblogging«, bloggkurset på www.glabladet.no.

Da innlegget mitt, «Uglesett for å spille poker» ble publisert på forsiden av vg.no fikk jeg omtrent 70 påmeldte på kurset og jeg var «off to a flying start».

Sindre: Jasså, du leser BA… Er du fra Bergen? Var det DU som hilste på meg på Lagunen forleden?

Pål: Jeg er fra Bergen, men bor i Trondheim, så du har nok drømt at en fremmed hilste på deg. Jeg har forsåvidt -1.25 på begge øynene, så sjansen for at jeg kjenner noen igjen på gaten er tilnærmet lik 0 ;)

Sindre: Hehe, jeg drømte ikke! Jeg sto i min egen verden og glodde inn i et butikkvindu. Plutselig hører jeg bak meg «Hei, Sindre!». Jeg snudde meg, men da var vedkommende allerede gått forbi. Han gikk noen skritt til før han snudde seg og smilte, men jeg dro ikke kjensel på fyren. Men da har jeg i hvert fall strøket deg fra listen over potensielle Sindre-hilsere på Lagunen.

Din erfaring med blogg så langt, hvordan er den? Har du fått noen indikasjoner på at blogging kan være en god metode for å spre budskapet om poker og mulighetene til å tjene penger på det?

Pål: Det er fantastisk å blogge. Jeg har brukt den som motivasjon til å få fingen ut til tider, hvis jeg har prosjekter eller mål jeg vil nå. Jeg blogger jo mest for meg selv, men ønsker selvfølgelig at andre får noe ut av det jeg skriver :) Målet mitt med bloggen er at norske spillere som ønsker å lykkes skal få et bedre bilde av hva som kreves utenom bare poker-skill, for helhetsbildet er veldig mye mer sammensatt enn som så.

Sindre: Hvorfor fokuserer du på «deltidspoker» og ikke «fulltidspoker»? Hvis mulighetene for å tjene penger på dette er så store som du skal ha det til, er det ikke bare å «ta den helt ut»? :)

Pål: Dette er et veldig legitimt spørsmål. Veldig mye poker er basert på statistikk, og desto mer man spiller, desto sikrere blir man på at man er en vinnende spiller. Det er først nå i senere tid jeg virkelig har fått de bekreftelsene jeg trenger på at dette er noe som faktisk kunne fungert for meg. Jeg håper jeg skal få muligheten til å registrere heltidspoker.com og å leve av hobbyen min, være min egen sjef. En taxi-sjåfør sa til meg: «Jeg elsker taxi-yrket. Jeg er min egen sjef, og ingen forteller meg hva jeg skal gjøre.» Jeg svarte: «Ta til høyre her».

Sindre: Hahaha.

La oss snakke om «pokerfjes». Er det noe jeg har lært av Lady Gaga så er det at man ikke kan lese hennes pokerfjes. Kan man lese ditt? Hvorfor er det så viktig i poker? Okey, jeg vet at dette høres ut som et dumt spørsmål, men det er greit å høre en «proff» sitt synspunkt på det. Har du noen spesielle strategier du liker å bruke når du spiller?

Pål: Det er viktig fordi vi er mennesker og ofte avslører intensjonene våre med kroppspråk. Det er skrevet uttallige bøker om dette emnet, og det er vel strengt tatt ikke bare rundt pokerbordet det kan komme godt med at ingen kan lese deg. Selv går jeg for en pratsom stil, der jeg bruker snakketøyet mitt til å kanskje overbevise motstanderen min om helt feile ting. Jeg elsker det sosiale rundt et pokerbord, og prater gjerne med alle rundt bordet. Hvor mye gøyere er ikke det enn å sitte å stirre ned i bordet hele tiden?

Sindre: Hva vil du si til de som vurderer å gjøre karriere ut av poker?

Pål: Jeg vil råde dem til å ta pokerkurset på deltidspoker.com for å få et lite innblikk i hva som trengs. For 8 år siden kunne alle bli pokerproffer, men det er ikke tilfelle lengre, da spillet er blitt mye tøffere. De må gjerne også sende meg spørsmål på mail hvis det er noe spesifikt de lurer på i forhold til det å begynne å spille eller spille poker.

Sindre: Hvor er Pål om 5 år?

Pål: Om 5 år er Pål finansielt sterk etter flere år som vellykket pokerspiller, og han bruker disse pengene på å investere i tiltak som utøver en forskjell for mennesker som trenger det aller mest her i verden. Han er opptatt av å kose seg med livet og er så heldig at han kan gjøre dette helt som han vil. Han har en familie som er glad i ham, og masse venner som bryr seg. Kanskje har han også et par jenter i sitt liv; en hunnboxer og en kvinne ;)

Sindre: Fantastisk! Har du noe å tilføye helt til slutt?

Pål: Poker er spennende, poker er krevende, poker er altoppslukende, poker kan tjene deg penger og poker kan ta alle pengene dine, men mest av alt, poker er ufattelig gøy. Vi har vel alle en drøm om å kunne leve av hobbyen vår, og poker er min største hobby. Skal ikke jeg da få lov til å følge drømmen min? Jeg syntes det :)

Sindre: Det skal bli spennende å følge deg videre! Lykke til!

Legg igjen en kommentar