Topp 5 grunner til at du IKKE dater Tone Damli Aaberge

Dette, mine damer og herrer, er et gjesteinnlegg av den utrolige Morten Hake!

Hvis du bor i Norge, er hankjønn og ble født på et hvilket som helst tidspunkt etter at tyskerne pakka sakene og stakk hjem til das Vaterland har du sikkert blitt oppmerksom på Sogndalsjenta Tone Damli Aaberge. Nydelig jente, er hun ikke? Hun er vakker som en solskinnsdag, har en søt aksent og er en kreativ sjel som lever ut lidenskapen og drømmene sine. Hun er den type jente som kan få selv klassens største bølle til å ha klissete romansedrømmer om å gå i parken og holde hender. Menn liker slike kvinner, og de har også et dypt og inderlig ønske om å date en så nydelig, kreativ og livfull jente. En jente som er kul, laidback og kan få deg til å bli varm og rød bare av å smile til deg.

De fleste gutter, derimot, er ikke i en situasjon der de bare kan plukke dem ned fra høyeste greina på «babetreet». Det er forbeholdt de gutta som ble født med marmorstatueabs, basstemme og et tryne som kan gjøre selv den mest kresne stalker våt i speedoen… eller det sier vi ihvertfall til oss selv. Det er ofte lett å legge «skylden» for det vi mangler på alt utenfor oss og pakke sammen årene, istedenfor å tenke at vi faktisk kunne være en av de gutta dersom vi la inn en innsats.

Der klikka de med størst ego og noen av de som allerede har det livet (kudos btw :) ) seg ut av siden, og jeg sitter igjen med du som er nysgjerrige på hva jeg mener. Bra. Det er du jeg vil snakke til.

Du har hørt gjennom livet at du er født med dine talenter og egenskaper, og at det er fint lite annet å gjøre enn å spille de kortene du har fått utdelt så godt du kan. Jeg trodde også det før, og var like pissed over det som du er til tider. Heldigvis har denne innstillingen forsvunnet de siste årene, for jeg har sett ting som bare ikke gjør det mulig å opprettholde de gamle overbevisningene. Jeg har sett og møtt menn som etter alle rimelighetens konvensjonelle regler ikke skulle ha noen som helst mulighet til å ha det livet de har basert på det de ble født med, men sånn er det. »You can’t argue with success», som en av disse vennene mine sier.

Gjennom mine møter med dem har jeg også forvandlet mitt liv fra å være en overkompenserende bølle til å bli trygg på meg selv, starte opp en coachingbedrift med en av de beste vennene mine og faktisk leve det livet jeg virkelig selv ønsker, og kunne våkne hver dag med lidenskap til å jobbe mot min egen visjon. Å møte og lære av disse personene har fått meg til å innse at alle disse arvelige, genetiske tingene har betydelig mindre å si enn jeg trodde, og det som faktisk teller er det du skaper ut av deg selv, ditt hode og din egen vilje. Du er faktisk selv skyld i det dersom du ikke har det du ønsker deg, fordi du ikke har jobbet hardt nok.

Der klikka nok et par flere seg ut, og noen av du er nok ganske fornærma også, og på full vei til å storme ut. «Hvordan våger han å si at jeg ikke har gjort nok!?». Fair, det er kanskje ikke riktig ord, kanskje du har jobbet sykt hardt, men feil. Du har ikke jobbet nok med det som faktisk teller, men istedenfor satt all din lit til et sett med feilaktige strategier.

  • Hvis du er en av de som er akademisk veldig smart og intelligent, men allikevel ikke lever i et mangfold av fantastiske jenter (selv om alle sier at kvinner like smarte menn) har du kanskje følelsen av at jeg er inne på noe.
  • Om du er den typen som oppfører seg høylytt og bråkjekk fordi du tenker at jenter liker det, men allikevel aldri klarer å tiltrekke deg de snille jentene du ønsker å være med ser du kanskje at det er noe som ikke henger helt på greip.
  • Dersom du er en av de som har tatt en lang utdannelse, er veltrent, har bil, hus og god lønn, men fortsatt ikke har den magiske selvtilliten og suksessen i kjærlighetslivet ditt som du trodde du skulle ende opp med allikevel (wtf, right?), da begynner du kanskje å glimte et snev av sannhet i de ordene du leser her.

Hvis du har lest helt hit har du nysgjerrighet nok til å undersøke nye perspektiver, og du har nok egokontroll til å være åpne for muligheten om at du kan ta feil. Fantastisk! Gratulerer, du utgjør en viktig minoritet, og du innehar det viktigste som trengs for å kunne gjennomgå en ekte forvandling, dersom du bare vet veien å gå. Derfor skal jeg nå gi deg noen sannheter som kanskje er vanskelige å svelge, fordi jeg vet du tåler det. Noe av det kan virke veldig kjent og føles kjipt, men stick with me. Du har kommet såpass langt allerede, og dersom det virker kjent trenger du å høre det hele. Her er de topp fem grunnene til at du på nåværende tidspunkt ikke dater ei jente som Tone Damli Aaberge.

1. Du liker ikke deg selv nok

Jeg sa det kom til å være kjipt. Første reaksjonen er kanskje å snøfte og le, men tenk litt over det. Har du noen gang følt at du må forandre deg for å bli likt av andre? Har du noen gang holdt igjen i en diskusjon, ikke turt å si din mening? Har du noen gang blitt sint på deg selv for noe som ikke gikk din vei, selv i tilfeller du egentlig ikke kunne gjort noe med det. Har du noensinne ønsket at du så annerledes ut; at du var høyere, penere eller bare var annerledes enn det du er nå?

Ja? Bingo. Det er ikke trivelig å innse, men trøsten er at du virkelig ikke er alene om dette. De fleste menn har det sånn. Mannen som blir i et ødelagt ekteskap fordi han ikke tør å dra av frykt for å være alene, filmstjernen og ikonet som tar sitt eget liv, bølla i klassen din som sa han skulle gjøre veldig upassende ting med mora di – han hater seg selv. De fleste setter opp en fasade rundt seg selv, fordi de skammer seg. Det er like ofte folk som har masse venner, penger, er kjente, blir beundret, men dere indre verdenen reflekterer ikke dette.

Men det fins også de som har det. De som har akseptert seg selv som den de er, som har bygget sine styrker og lært å feire sin unikhet og sine gode sider istedenfor å sørge over det som «mangler». De menneskene går gjennom livet med sann glede, og de føler seg fantastisk fordi de faktisk virkelig liker seg selv og derfor ikke føler noen grunn til å forråde seg selv og justere seg for å få andre til å like seg. Dette er de mennene som kvinner bare ELSKER, fordi å like seg selv utstråler en helt særegen kvalitet som tiltrekker andre mennesker. Å like deg selv slår å få andre til å like deg ned i støvlene any day.

2. Du mangler selvtillit

En naturlig oppfølger til punkt én, og en som kanskje er lettere å godta. Det fins tross alt uendelig med artikler om selvtillit alene, så jeg skal ikke gjennomkjøre dette så mye her. Det at det omtales så mye er likevel en indikasjon på at det er et viktig, viktig aspekt av psyken. Det er også en ting de færreste innehar, og de fleste måter å kompensere på som å være overdrevent høylytt, overkjørende eller også tilbaketrukken og stillferdig, er indikasjoner på manglende selvtillit. På samme måte som å like seg selv er selvtillit noe som utstråles uten ord, og som andre mennesker ofte plukker opp underbevisst. Selvsikre mennesker har konstant en tilbakelent innstilling til livet, og tar det meste med et smil, fordi de vet at ting uunngåelig går galt innimellom, men de vet at de kan takle det. De sprer positivitet og godt humør blant andre, fordi de ikke føler de har noen grunn til å ha piggene ut i frykt for å bli latterliggjort eller kritisert. Ved å oppføre seg på den måten gir de også andre rundt seg muligheten til å slappe av og være den de er. Du skjønner kanskje hvorfor folk vil føle seg tiltrukket av en slik person.

3. Du stoler ikke på deg selv og søker godkjennelse av andre hele tiden

Denne er stor. De fleste av oss søker konstant andres mening og godkjennelse før vi går videre med noe. Enten det er å spørre læreren hvert femte minutt om det vi gjør er riktig, spørre venner om hva vi skal gjøre i forholdet vårt eller plage studierådgiveren vår med spørsmål helt til han begynner å tenke at den geitebondekarrieren i Uganda ikke virker så dum likevel. Hver gang vi klipper oss eller kjøper nye klær venter vi på andres reaksjon for å se hvordan det blir mottatt. I forhold spesielt prøver vi gutter å glede partneren med å alltid spørre «Hva vil du gjøre? Hvor vil du dra?», mens jentene egentlig kun ønsker at vi oppførte oss som en ekte mann, tok et fuckings valg og ledet.

Mennesker misliker også intuitivt de som hele tiden søker godkjennelse, fordi de implisitt kommuniserer «Jeg er ikke god nok» ved å hele tiden trenge støtte fra andre. Det er greit å spørre om råd, det er verre å være handlingslammet uten andres samtykke. Hvordan tror du kvinner skal kunne føle seg trygge i armene til en sånn mann? Hvordan skal de kunne stole på deg til å ta valg og støtte henne, som kjæreste, ektemann eller enda viktigere: som far til deres felles barn?  Attraktive mennesker stoler på seg selv og sin egen intuisjon til å ta avgjørelser og valg, selv når de valgene har vanskelige konsekvenser. De godtar de konsekvensene, fordi mannen har tillit til at han kan takle det. Han er lojal mot og stoler først og fremst på seg selv, noe som gjør at andre kan stole på ham, fordi de vet han ikke kommer til å gå på akkord med seg selv for å blidgjøre andre, men gjør ting av sine egne grunner. De menneskene har køer av andre som har lyst til å være rundt dem.

4. Du er ute etter å ta verdi istedenfor å gi det

Dette er en ting som altfor få mennesker forstår, muligens ut av den moderne forbrukertankegangen om å alltid skulle tilegne seg mer. Når vi møter andre mennesker tenker vi som regel «Hva kan jeg få ut av det?» Spesielt med jenter. Når vi menn møter jenter vi liker er våre første tanker «Hvordan kan jeg få henne til å like meg?», «Hvordan kan jeg få henne til sengs?», «Hvordan kan jeg få hennes oppmerksomhet?» I alt dette er det gjennomgående temaet hvordan DU kan FÅ NOE av andre, hvordan du kan TA verdi.

«Men!» sier du.. «jeg gjør jo masse for dem». «Jeg kjøper drinker, er enig med meningene deres, hører på alle problemene deres. Jeg gir jo masse!» Sant, men gir du eller gjør du byttehandel. Når vi menn gjør sånne ting er det som regel fordi vi forventer noe tilbake for det vi gjør, som en falsktsmilende basarhandler i utlandet ler og vinker oss bort, gir oss masse komplimenter og sier han skal gi oss en spesiell pris bare for oss. Hvordan ville vi reagere mot ham? Vi ville være høflige og spille med, mens vi hele tiden er på vakt og ser etter første utvei, fordi vi vet at han underforstått krever en belønning for den oppmerksomheten han gir oss, oppmerksomhet vi ikke engang har bedt om. Hvorfor tror du at jenter ikke ville føle det samme overfor menn som gjør sånn?

Tenk over hvordan du er med dine venner. Må det alltid være en nøyaktig balanse mellom alt som gis og tas, eller ville du gledelig hjelpe en venn med noe uten å forvente noe tilbake. Merkelig at de vi gir mest til uten å forvente noe tilbake er de som er mest glad i oss, hmm? Mennesker som gir av seg selv, ikke fordi de skal ha noe, men fordi de vil spre glede og godt humør, fordi de liker andre mennesker og interesserer seg for dem, de vil få venner hvor enn de går, og folk føler seg tiltrukket av dem. Sammenlign den sleazy basarselgeren med restauranteieren du møter senere på kvelden. Han som ler, smiler og knoter frem et par fraser på norsk som han har plukket opp, som fleiper, deler historier med deg og lytter fascinert når du forteller om hvor du kommer fra. På slutten av kvelden sier han at maten er på huset og inviterer deg til en nattdrink i kjelleren der du sitter og prater til sent på natt, kun fordi han liker deg. Hvem av disse to er du mest positivt innstilt til? Hvem ville du ha introdusert til vennene dine?

Kall det karma, kall det loven om tiltrekning. Kall det hva du vil, men faktum er at de som gir mer enn de tar høster alltid som de sår, i overflod.

5. Du lever ikke et lidenskapelig liv

Hva er din virkelige lidenskap? Hva brenner du for? Hva får deg til å våkne hver morgen og være entusiastisk over å være i live? Hva er du villig til å jobbe 18 timer i døgnet for å realisere? Hva er du villig til å jobbe med uten å få betalt?

Kom det et svar med en gang? Pris deg lykkelig! Du vet hva du har å gjøre, så bare kjør på. For de andre som ikke klarer å svare konsist på dette, er det ganske vanlig. Folk flest i dag vet ikke hva de virkelig vil med livet sitt. De tar en utdanning fordi «Jeg må jo studere noe.» og skaffer seg en trygg eksistens med en jobb de hater og lurer på hvorfor kona er hemmelig forelsket i han musikeren med skjegg og gitar du ser på tv. Det er fordi han lever ut sin egen vilje, sin egen drøm, sitt spirituelle imperativ. Menn som er lidenskapelige har alltid hatt en helt egen tiltrekning hos kvinner, fordi de lever med en ild i magen, for noe de ser på som større enn seg selv. De vet de må realisere det, og derfor kan de ikke ta til takke med en trygg jobb, de er nødt til å ta sjanser, reise, søke frihet. Det er en utemmethet i slike sjeler, og det er utrolig attraktivt for en kvinne. Spør en hvilken som helst jente du møter om menn som har en ekte lidenskap som de brenner for er sexy, og du vil konstant få svaret «Ja!».

Det gir energi til å jobbe det lille ekstra, til å gå helhjertet inn i alt du gjør, og det skaper en energi inni deg som utsondres, og som folk faktisk vil legge merke til. Når du lever din lidenskap har også mange av de andre punktene en tendens til å falle på plass, fordi det å følge en drøm som andre fraråder krever selvtillit, det krever at du stoler på deg selv og lar haters være haters, og når du vet at du kan stå igjennom alle stormer for det som er viktig for deg, da begynner du å like deg selv. Når du skaper noe ekte som andre mennesker kan ha nytte av, enten det er musikk, kunst, tjenester og service eller hva enn det er du elsker, så gir du også masse verdi ut til verden. Lidenskap er menneskets største utfoldelse, og for de som ikke vet hva sin lidenskap er, så er det viktig å grave dypt ned og finne den, for dersom du ikke gjør det vil det alltid være en følelse av at det er noe som ligger ugjort og ufullbyrdet, og det ligger der som en konstant urolighet som ikke gir deg fred før du tar tak i det.

Gratulerer, du har lest alt, og antagelig fått et par aha-opplevelser underveis. Kanskje du nå ser hva du har gjort feil og hva du nå kan begynne å jobbe med og kanskje du har fått et nytt syn på hvordan ting henger sammen, og du føler du har mer makt til å skape ditt eget liv enn du følte da du begynte å lese.

Det er herlig, intet kan gjøre meg lykkeligere enn det :)

Men etter lærdom følger handling. «Knowledge is not enough, you must apply».  Jeg vet det er mye å ta innover seg. Dersom du fikk noe ut av dette, men syns det er vanskelig å se nøyaktig hvor du skal starte og fortsatt føler du kan trenge en dytt eller inspirasjon, så har jeg et tilbud til deg som jeg vet du kan nyte godt av.

Nå til helgen (29-30 september) arrangerer jeg og teamet mitt Skandinavias største selvutviklings og datingkonferanse, Morten Hake Summit, der vi samler den type mennesker som har inspirert meg til å skrive og delt med meg den visdommen som ga liv til denne artikkelen. Ekte, genuine, selvsikre og lykkelige mennesker som lever det livet med kvinner som gutter flest bare drømmer om. De to foregående årene har vært braksuksesser og de som har vært der har fått store deler av verdensbildet sitt snudd opp ned og knyttet kontakt med andre mennesker som delere samme drøm om å vokse og virkelig nyte fruktene av sitt beste potensiale, istedenfor å leve det livet andre mennesker er komfortabel med at de skal leve.

Noen av de som kommer for å tale er menn som Zan Perrion, kåret til verdens største forfører, og en mann som har den mest nydelige, rettferdige og kvinnelskende filosofien jeg noensinne har hørt. Dette er ikke folk som bare prøver å ligge med flest mulig jenter og skryte av det, det er menn som virkelig elsker kvinner, og ønsker at flere menn skal kunne tenke på samme måte.

En annen som kommer, og som gjennom sine ord og handlinger utgjør en stooor del av inspirasjonen til det jeg har skrevet om i denne artikkelen er Johnny Soporno, såkalt Worthy Playboy. Kvinner elsker ham, og han har i over et tiår levd et liv der han konstant lever et liv fylt med vakre, fantastiske kvinner som han har åpne seksuelle, og ikke minst ærlige og kjærlige forhold til, deriblant inkludert kjente pornostjerner. Denne fyren lever som Hugh Hefner eller Charlie Sheen (minus dopen og den selvdestruktive væremåten til sistnevnte).

Åhh, ja, og han ser sånn her ut, forresten:

Tror du meg ikke? Kom og se selv! Jeg lover deg, etter å ha møtt han vil det ikke være noen tvil om at han er the real deal. Alle talerne som kommer er det.

Jeg har spart den beste til sist! Mannen som er hovedinspirasjonen til Sindre her på Glabladet, og verdens mest leste selvutviklingsguru, Steve Pavlina kommer!! Og som om ikke det er fantastisk nok i seg selv, så har vi et deltakertak på 150 mennesker. Det vil si at du vil dele et intimt rom med alle disse talerne og stille dem personlige spørsmål og bli ordentlig kjent med dem!

Vi er ikke ute etter triks, sjekkelinjer og teknikker. Vi ønsker å inspirere mennesker, menn såvel som kvinner til å leve sine liv etter sin egen vilje og sine egne ønsker og være den beste, sanne utgaven av seg selv. Når du lever livet ditt på den måten vil alt annet falle på plass naturlig.

Du har lest denne artikkelen…

Du vet hva som er mulig og hva som må gjøres…

Ta steget og invester i deg selv, for det er i bunn og grunn den eneste investeringen som alltid gir avkastning, og som du ikke kan tape på.

Gå inn på www.mortenhakesummit.com for å finne ut hvordan du melder deg på konferansen og for å se hva tidligere deltagere har å si om opplevelsen. Du kan også gå inn på vår Youtubekanal der du kan se haugevis av gratis videoer fra 2010 og 2011-konferansen helt gratis.

Aldri ta til takke med noe du ikke er fornøyd med. Følg din egen lidenskap, stol på deg selv og ta handling for å få det til, koste hva det koste vil. Når du ser tilbake på livet ditt om et år ville du ønske at du hadde begynt i dag.

Klikk deg inn å se resten av taler-listen her:

www.mortenhakesummit.com

– Morten

Legg igjen en kommentar