Tør du å lytte til deg selv?

Av og til kommer du opp i situasjoner hvor du ikke helt vet hva du skal gjøre i livet. Du vet hva du har lyst til, men det er noe som gjør at du ikke tør å satse på det. Enten det er å gå etter drømmejobben, eller å gjøre noe du alltid har hatt lyst til, er det alt for mange som ikke lytter til seg selv.

Det er ditt valg

Livet vårt utarter seg i helt uante retninger basert på våre valg. (Les Sindres «sommerfugleffekt» og «hvordan ta det riktige valget«.)

Av og til er det veldig nyttig å gi seg selv litt avstand til hendelser eller valg man tar i livet. For å sette ting i perspektiv, og finne ut hva de virkelig betyr. En fin måte for å hjelpe seg til å ta vanskelige avgjørelser, er å spørre seg selv:

Hvordan vil jeg se på dette valget når jeg blir 80 år?”

Er jeg glad at jeg satset på det trygge, hvor jeg ikke tok noen sjanser, og gjorde alt som samfunnet og de i rundt meg forventet? Eller er jeg glad jeg pushet meg selv til å gjøre det som jeg virkelig har lyst til? Selv om noen stiller seg kritisk og uforstående til deg, vet du sannsynligvis best selv. Er du mest redd for å skuffe deg selv, eller andre? Våkn opp! Så lenge du forstår ditt valg er det greit. Ditt 80 år gamle selv, er som regel en klok person. :)

Er du ute etter forandring må du gå dine egne veier, og kanskje kommer noen til å bli skuffet. Alt for mange gjør det andre vil at de skal gjøre, og ikke hva de selv har lyst til. Den viktigste personen i livet ditt er deg selv! Det kan godt hende at du tar noen dårlige valg, men da kan du være stolt over at du har lært noe nytt. Den største feilen man kan gjøre, er å være redd for å gjøre feil. Du vil sannsynligvis angre mer på hva du ikke gjorde i livet, i stedet for hva du gjorde.

Let etter mulighetene

Har du en interesse du brenner voldsomt for? Er det noe i livet du ikke klarer å la være å tenke på? Noe du får et voldsomt kick av, og som får frem gode følelser i kroppen. Er denne følelsen noe du ville gjort uten at du hadde fått berømmelse, men bare følelsen av å drive med det gjør deg glad? Da vet du hva du skal satse på. Har du ikke et stort nok potensiale, selv med stor arbeidsinnsats? Ok, jeg vet at alle ikke kan leve av å kjøre skateboard, eller å være rockestjerne, men det er mange jobber innenfor disse aktivitetene. Jeg skal dele en historie med dere som ga meg selv en liten tankevekker, og kanskje gjør det samme til dere også.

Det satt en tigger på en boks og spurte om penger. En fremmed kom forbi og lurte på hva det var han satt på? Tiggeren svarte at det bare var en gammel boks. Den fremmede lurte på om han noen gang hadde sett inni boksen? Det hadde aldri tiggeren gjort, og det var jo bare en gammel boks. Den fremmede insisterte på at tiggeren skulle åpne boksen, og se hva som var nedi. Til tiggerens store overraskelse var den gamle boksen hans full av gull.

Hva er moralen i denne historien? Du må lete inne i deg, og utenfor deg selv. Det finnes en uåpnet gave til deg også! Den kommer sannsynligvis ikke til å falle ned i fanget ditt, men kan være ganske så nært, og du må være villig til å lete etter den. Oppmerksomhet og nysgjerrighet gir deg mange muligheter. Elsker du å drive med skateboard, men har ikke forutsetningene for å bli profesjonell skater? Det er fortsatt mulig å starte en skatebutikk, lage videofilmer med triks, og være i det miljøet du ønsker. Er du interessert i musikk, men kan ikke spille instrument finnes det mye innen studio, lydmann, musikklærer, musikk til videofilmer, Playstationspill, og sikkert utrolig mye annet. Leter man bare godt nok, er det utrolig hvor mye kult livet har å by på.

Do exactly what you want, and you’ll get personal growth!” (Ole Landfald)

Aldri gi opp noe du ikke kan gå en dag uten å tenke på!”  (ukjent)

Legg igjen en kommentar