Trenger man penger for å lykkes?

I januar for et år siden sto jeg foran tidenes utfordring. Jeg var en kar som tenkte veldig mye på dette med å være sin egen sjef, og kunne gjøre som man ville. Ikke bare det, men å tjene mer enn nok penger til å klare seg også. Sette opp systemer som nærmest automatiserer en inntekt. Hvorfor? Fordi jeg hele livet har trodd at jeg måtte ende opp i en døll A4-rutinejobb hvor jeg utførte de samme tørre oppgavene hver dag. Ikke for å være en slu og lat unnasluntrer. Men for å kunne bidra til samfunnet på en litt annerledes måte, med visshet av å være økonomisk trygg. Har man denne vissheten i bakhånd, presterer man også bedre i det man gjør, fordi et viktig område i livet er tatt hånd om. Det var i hvert fall sånn jeg så på det.

Evnen til å bygge seg opp fra scratch

I ettertid er jeg bare delvis enig med meg selv ala et år siden, men jeg føler også at selv «økonomisk trygghet» er en illusjon. Hva hvis du var styrtrik og du på en eller annen måte ble fratatt hele formuen? Har du det som trengs for å bygge deg opp fra scratch og med blanke ark – uten en krone på kontoen? Noen har en nærmest medfødt evne til sånne ting, men de fleste trenger tid til å utvikle den. Det kan være godt med en pause fra alt når ting ellers i livet stormer som verst – det er en erfaring jeg har fått fra desember måned. Men man kan ikke tillate seg for mye pause heller. Skal man komme noen vei, må man ha litt selvdisiplin, slutte å synes synd på seg selv og stå på videre.

Når man står på og jobber målrettet i flere år, vil belønningene komme oftere og lettere. Plutselig tjener man kanskje så mye penger som man aldri har tjent, og innser at «økonomisk uavhengighet» ikke lenger er en ønskedrøm, men en realitet som er i ferd med å skje. Og da er det ingen tilfeldighet at det skjer: Dette er belønningen for all tiden med blod, svette og tårer. For hardt arbeid. For ønsket om å gjøre verden til et bittelitt bedre sted ved å tilby det man har å tilby, og endelig ha klart det. Den evnen man da har fått, er en evne til å jobbe «riktig» uavhengig av hvor mye penger man har. Penger kan være en stor fordel, men det trenger ikke være en nødvendighet.

Og en «vanlig» jobb kan ikke sees på som noe annet enn et hinder for å gjøre det man egentlig vil. Folk flest tror det er en smart måte å tjene penger på, mens i realiteten er ikke jobb noe annet enn en modernisert form for slaveri. Ikke gå i fellen av å tro at en vanlig jobb, selv en deltidsjobb, er «smart» å ha, ved siden av «imperiet» du bygger opp. En jobb kan nødvendigvis bare fungere som en distraksjon fra det du egentlig burde tenke på. Det er ikke penger du må ha for å komme noen vei. Det er mot. Så kommer pengene etterhvert.

Finn en måte.

Legg igjen en kommentar