Trenger vi nyheter?

Some heavy, early Law of Attraction visualization shit right there. (- Sindre, 27.03.21)

Man skal ikke undervurdere kraften av å visualisere. 🙂

Helt seriøst… Hvorfor er vi nordmenn så utrolig opptatt av nyheter? Jeg mener, ting skjer i verden hver dag uansett. Hvorfor skal vi absolutt bry oss om ting vi faktisk egentlig ikke har noe med å gjøre? Hva så om det skjer noe i Midtøsten? Hva så om Jens Stoltenberg har kommet med enda en uttalelse? (Ikke få meg til å begynne om politikk, forresten.)

Hvorfor ser du egentlig på nyheter? Hva har du tenkt å gjøre med det som skjer i verden? Mest sannsynlig ingenting. Er nyheter blitt en slags underholdning for deg? Du  bare få det med deg til ethvert klokkeslett? Men hva er egentlig vitsen? I morgen husker du ikke gårsdagens nyheter uansett. Om et år har du for lengst glemt hva som skjedde i dag.

Så hvorfor sløse bort tid på å få det med seg?

Som jeg tidligere har nevnt, så ville jeg i utgangspunktet jobbe innen media. Men det var før jeg visste bedre. Nå er jeg bare glad for at jeg slipper å jobbe innen media. Journalister gjør alt de kan for å få det de mener er en «god sak». De tror de kan gjøre som de vil. De spør og graver «på vegne av folket». Det er den unnskyldningen som får de til å fortsette i samme stil gang på gang. De oppfører seg som drittunger fordi de er på oppdrag for deg! Fordi du absolutt vil vite hva som skjer. Og fordi de vet at jo flere personer de overkjører med håpløse spørsmål, og jo verre og mer sjokkerende nyheten er, jo fetere lønnsslipp får de.

Jeg husker en episode for noen år siden der Carl I. Hagen forsvant fra et debattprogram i irritasjon over å bare ha blitt avbrutt av programlederen hele tiden. Jeg skjønner mannen godt, jeg! Noen mediafolk eier bare ikke respekt.

Et av de aller verste eksemplene jeg vet om, er TV2 hjelper deg. De fremstiller samtlige saker som om de bare skulle hatt én side. Selv om det riktignok kan virke ganske åpenbart noen ganger, at forbrukeren har rett, så er det faktisk sånn at en sak har to sider. Og når da TV2 kommer og overlemper en stakkars «syndebukk» med kamera, lydmann, misfornøyd kunde og en rappkjeftet reporter, ja da skjønner jeg GODT at han som skal svare for seg blir satt ut. De presser jo frem et verst mulig bilde av vedkommende. Selv i saker hvor forbrukeren åpenbart har retten på sin side, så er vi bare mennesker alle sammen, og alle mennesker kan gjøre feil! Det virker det som om TV2 hjelper deg har glemt.

Pressen her til lands fremstiller alt så utrolig alvorlig og negativt. Man skulle jo tro at verden var et forferdelig sted med bare død og fordervelse. Hvorfor tillater du deg selv å la noen andre (som tilfeldigvis er eksperter i å grave frem dårlige nyheter) bestemme over 20-30 minutter av dagen din? Ikke bare bestemmer de hva du skal se, men de gir deg et inntrykk av at det har vært nok en forferdelig dag i verden siden sist. Dette får deg til å tenke: «Huff og huff… Så mye galskap det er i verden…» Ja, så klart det er galskap i verden. Men det er også godhet i verden. Gode, positive ting skjer hver eneste dag. Men det får du aldri høre om, med mindre TV2 har et par ekstra minutter på slutten av hver sending. Det er jo klart at positive nyheter aldri hadde vært like underholdende/spennende som negative, fryktbaserte nyheter.

Har du noengang vært bekymret for fugleinfluensa? Global oppvarming? Terrorisme? Don’t be! Det er seriøst bare media sin skyld at du er bekymret! Tenk på det! De blåser alltid ting opp til å få det til å høres mest mulig forferdelig ut. Du trenger ikke bekymre deg for å gå glipp av alvorlige ting. Den dagen det virkelig skulle være fare på ferde, da er jeg sikker på du hadde blitt oppdatert av omverdenen uansett. Så lenge resten av verden går rundt som hjernevaskede nyhets-zombier, så kan du egentlig bare finne en hengekøye, en drink og et langt, hjemmelaget sugerør, og slappe av.

Dette var noe av utgangspunktet for at siden du leser dette på heter Glabladet. Det var ment fra starten av at dette skulle være et motstykke til den typiske, norske pressen. Du har mitt ord på at du skal slippe å gå bekymret og redd ut herfra. Mitt formål er å gjøre deg mer bevisst på nettopp sånne ting som det jeg har skrevet om i denne artikkelen.

Det dør over 1 million mennesker på denne planeten hver eneste uke. Et jordskjelv som dreper et 4-sifret antall mennesker er faktisk ubetydelig i den store sammenhengen. World Trade Center-tragedien blir også barnemat i forhold. Det er et trist faktum at mennesker dør brått og uventet, på grunn av uforutsette hendelser, men det er sånt som skjer!

At du sitter godt plantet hjemme i sofakroken og tenker: «Uff, så trist», bidrar ikke til at det ikke skjer igjen!

Let’s face it. Du hadde glemt den dødsulykken på E39 i forrige uke nå, uansett.

20 minutter med nyheter om dagen tilsvarer 122 timer i året! Over en 40 års-periode, har du da kastet bort 4880 timer av ditt liv på nyheter! Det er verdifull tid du kunne brukt på mye annet, det. I stedet har det fått deg til å bli et mer bekymret og vettskremt menneske.

Ta et oppgjør med nyhetene nå. Kutt dem ut. Bruk tiden din på noe helt annet. Se en god film. Start din egen business. Ta deg en ferie. Gå deg en tur. Lev et bekymringsløst liv og fokuser heller på alt det positive livet har å by på.

Legg igjen en kommentar