Utrolige tilfeldigheter

Se hva jeg fant ut da jeg bare skulle redigere mitt forrige innlegg: Jeg postet de to siste innleggene nøyaktig likt, på sekundet. Riktignok var det 4 dagers mellomrom på disse postene, ja, faktisk så nøyaktig 4 dager som det kunne blitt. Hvor tilfeldig er ikke det? Skal vi finne det ut, folkens?

Right. Det er 60 sekunder i 1 minutt. Og det er 60 minutter i en time. Og det er 24 timer i døgnet. Regnestykket skulle da bli noe sånt som dette:

60×60 = 3600. Det er 3600 sekunder i en time.

3600×24 er 90,000.

Sjansen for å poste nøyaktig på sekundet likt, var altså 1 av 90,000. Hva gir du meg?

Og nei, dette var overhodet ikke planlagt. Og det var kanskje litt teit å poste et eget innlegg om dette. Men jeg syns sånne sammentreff er for gode til å være sann. Jeg husker for 3 år siden, da jeg skulle kjøpe den nylig utgitte DVD’en The Bourne Supremacy. Jeg har aldri vært spesielt glad i å kjøpe nye filmer til full pris, men tenkte jeg skulle gjøre et unntak. Da jeg kom til kassen for å betale, sa damen at de kjørte en kampanje på den filmen, som gikk ut på at jeg skulle trille 2 terninger. Hvis begge landet på 6, fikk jeg filmen gratis. Og man fikk bare et forsøk.

– Vel, okey, tenkte jeg, skadet jo ikke å prøve.

Og begge landet på 6! Alle som har spilt yatzy vet hvor sannsynlig det er å få akkurat det du skal ha, på bare ett forsøk. Det er som regel no chance in hell. Men jammen klarte jeg det, og spaserte ut fra butikken med en gratis film i hånden.

Jeg har opplevd mange snodige tilfeldigheter de siste årene. Kanskje jeg legger merke til dem, og dermed tiltrekker meg mer. Kanskje det er Law of Attraction i aksjon.

Noen ganger har jeg tenkt på en person for første gang på lenge, og plutselig dukker det opp noe mer som minner meg om den personen, og kanskje jeg til og med ser eller treffer den personen. Les f.eks. hva som skjedde da jeg prøvde å manifestere 3 ting fra en liste, hvorav det ene punktet var å høre fra en gammel bekjent!

Eller så er det et ord eller uttrykk jeg enten hører for første gang, og plutselig legger jeg merke til det overalt. Da begynner jeg å lure på om jeg har vært blind i alle år, eller om det faktisk er helt tilfeldig.

Og innen den siste uken nå, har jeg sett 2 filmer omtalt i 2 forskjellige blogger. Henholdsvis V for Vendetta og Der Untergang. Begge filmene tenkte jeg på å se kvelden før jeg så dem omtalt på disse bloggene. Er det et tegn? Noen ganger er det ikke godt å vite hva man skal tro.

Så har vi den gode, gamle klokkeslett-tilfeldigheten. Jeg husker da Renate og jeg enda hadde et avstandsforhold, og vi snakket i telefonen hver dag. Bergenstoget, som hun pleide å komme med når hun var på besøk, var fremme 22:35. Og hver gang, i flere dager på rad, når jeg tilfeldigvis så på klokken, mens jeg snakket med Renate på telefonen, var faktisk klokken akkurat 22:35!

Konkurranse:

Noe av det som ga meg mest frysninger, var likevel da jeg fant ut at mitt og Renates navn hadde et slående fellestrekk.

Navnene er:

(Edit 2009: Slettet navnet til min eks, da dette begynner å bli litt utgått på dato. Poenget var at bokstav 3 i begge sine 3 navn var identiske og utgjorde ordet «NØS»…)

Klarer du å se hva disse navnene har tilfelles?

Noen vil kanskje se det kjapt, mens andre må tenke en stund.

Hva er det jeg skal frem til? Skriv svaret i kommentarfeltet nedenfor. Vinneren får heder og ære. Ok, jeg skal være snill. Hvis vinneren har en hjemmeside eller blogg, så får vinneren en gratis tekst-link inni en av mine poster. Ok? Sett hjernecellene i sving nå! ;)

Har du noen utrolige tilfeldigheter å fortelle om? Skriv det i kommentarfeltet, eller send det inn på mail.

Legg igjen en kommentar