Utroskap, kan det være positivt?

Dagens innlegg er ved Erik Bjartnes. Ønsker du ditt innlegg postet på Glabladet kan du sende det til vurdering via kontaktsidene.

Slik dagens samfunn er nå, ser man på utroskap som en egoistisk og hensynsløs handling. Jeg kan gå så langt som å si at det er i samfunnets øyne en ond handling å begå utroskap. I flere land er utroskap straffbart, også med døden. Da mener jeg med utroskap det å ha et seksuelt forhold med enn annen utenfor et forhold. Men må det være slik at utroskap er en negativ ting? Ja, det må det. Mener jeg. Utroskap betyr at man har sviktet tilliten og respekten til en person som er glad i deg, og det er noe av det verste man kan gjøre mot noen. Det jeg derimot skal poengtere, i ly av min forrige artikkel, er at sex utenfor et forhold ikke nødvendigvis trenger å være utroskap.

Det jeg kommer til å beskrive kan høres ut som en alternativ livsstil, men det er først og fremst mine tanker om de logiske bristene ved menneskers relasjoner som dukker opp. Må nok innrømme at jeg dessverre ikke har noen erfaring innenfor dette temaet, så det er for det meste subjektiv synsing. :(

1 av 3 menn er utro

Jeg mener at man aldri skal ta statistikk bokstavelig, men jeg kan tolke det slikt at utroskap er relativt normalt, og hvis en av tre menn har sex utenfor forholdet sitt, hvor mange er det da som innerst inne har lyst og ønsker sterkt muligheten til å ha sex med en annen kvinne? Dette er ikke sjokkerende tanker som jeg presenterer, det er rett og slett et ganske kjent faktum, menn har lyst til å ha sex med mer enn bare en person. Jeg kan ikke garantere noe, ettersom det ikke er sosialt akseptert for kvinner å mene at de også ønsker sex med andre enn partneren sin, men jeg kan banne på at det samme gjelder for en større del av dem også.

Det er helt naturlig og normalt å ønske sex med andre, hvorfor skal det da være så ille at man ikke skal få lov til det?  Forstå meg ikke feil, hvis partneren din nekter deg å ha sex med andre, så skal du heller ikke ha det, det blir utroskap. Jeg lurer heller på hvorfor en person ikke vil tillate sin partner å tilnærme seg en annen? Jeg tror det kommer mye av at sosialisering sier at mennesker skal leve i et trofast parforhold og at noe annet blir uekte kjærlighet. Dette er selvfølgelig bare tøv. En vil kanskje også kvie seg for å spørre sin partner om noe slikt, ettersom partneren kanskje vil tolke dette selvkritisk eller bli sint.

Negativt og positivt

Alt dette til side og med gjensidige enighet tilstede, spør jeg meg selv. Er det farlig at man har sex utenfor et kjæresteforhold eller et ekteskap? Kan det være noe positivt med å ha et forhold hvor man åpner for å sex med andre?

Det er farlig, selvfølgelig. Kjemperisikabelt! Man risikerer at partneren sin finner seg en ny partner, kanskje tar med seg AIDS hjem, blir gravid, men ikke minst, blir sjalu. Det kan gå galt, det er ikke sikkert partneren din er komfortabel med en slik løsning. Mister tryggheten i forholdet. Og sikkert mye mer.

Når en mann sulter, og du gir han en kjeks, så vil han elske den. Men hvis han får servert den samme kjeksen dag ut og dag inn i flere år, vil han bli drittlei! (etter Eddie Murphy)

Det er nå jeg kommer til de interessante tankene. Kan det være positivt? Så absolutt! Tenk ikke først på alle de ekstra damene du kan ha deg med, men på friheten man får. Det er mye kjipt med å være i et forhold. Det er ikke like gøy å dra på byen fordi du må være tøffelhelt og kan ikke sjekke damer, men ikke nå lenger. Det er helt vanlig at folk med kjærester som er alene på utesteder prøver seg på dansegulvet for å sjekke om de fortsatt har det, men nå er det fritt frem. Å ha sex med andre handler ikke bare om sex. Det handler om å få bedre selvfølelse. Få mettet sine behov. Føle seg verdsatt. Du slipper å bekymre deg om at dama di er utro, fordi hun er det. Det handler om å kunne si til en kar du ikke liker trynet på, “Jeg hadde sex med søsteren din, og det nytter ikke sladre til dama mi!” Det handler om å prøve nye ting, lære nye teknikker, om å kunne nyte fordelene av å være singel og ha kjæreste på en gang. Pose og sekk. En drømmesituasjon for de fleste, og langt ifra umulig.

Alt dette krever nok en del forståelse, regler, kommunikasjon og åpenhet. Kjærlighet er ærlighet med kj. Som for eksempel vil jeg ikke at noen skal komme og si til meg at dama mi er billig fordi hun harver over alt som var, jeg satt noe krav om kvalitet. Jeg ville nok heller likt dårlig at hun satte meg til side foran noen andre, osv.  Men jeg er villig til å prøve ut noe slikt i mitt neste forhold, og forhåpentligvis kunne skrive et fortsettende innlegg med mer erfaring. Så følg med og vent i spenning på: “Jeg hadde sex med mora di og dama mi digga det!”

Avslutter med et sitat, mitt eget: Hva er viktigst, kjærlighet mellom to personer, eller kjærlighet mellom mennesker?

Legg igjen en kommentar