Vær snill

Jeg leste en tilfeldig overskrift på en nettavis forleden, der det var tydelig at noen hadde dødd. Overskriften lød: «Om jeg kunne gå tilbake i tid, ville jeg båret henne på gullstol hver dag.»

Jeg leste ikke artikkelen. Faktisk avviste jeg overskriften som «en smule overdrevet», fordi jeg der og da var for lat til å tenke på det som en metafor.

Men jeg tok poenget.

Og tanken vokste i meg den dagen. Overskriften kom innunder huden på meg og ble værende. Jeg tenkte over hvor glad jeg er i alle som betyr noe for meg, og hvor viktig det faktisk er å vise dette, fordi det plutselig kan være for sent.

Jeg følte meg litt ekstra takknemlig hele den dagen, med denne «vissheten» i meg, og jeg følte jeg klarte å være ekstra snill med de jeg møtte på min vei.

Ved å skrive om dette og poste det på bloggen, programmerer jeg underbevisstheten min i større grad til å huske det kontinuerlig fremover, og håper det kan hjelpe deg med akkurat det samme.

Før jeg skrev dette innlegget ferdig, sporet jeg opp artikkelen igjen, og jeg har nå lest den.

Jeg vil derfor dedikere dette innlegget til Linda (uten henne hadde ikke dette innlegget eksistert), og takke ektemannen for denne viktige, gode påminnelsen.

Å være snill er god karma

Når du er snill, hjelpsom og gjør noe godt for andre, vil du føle deg bra. Dette bidrar til en generell godfølelse og god samvittighet, som igjen fører til at du signaliserer dette til omverdenen, som på sikt vil føre til gode ting for deg selv.

Har du derimot dårlig samvittighet fordi du havnet i en situasjon du angrer på, gjorde noe dumt eller unnlot å hjelpe, vil du føle deg som en bæsj (med mindre du er psykopat.) Du vil signalisere at du ikke er fullt fortjent noe «godt» og dermed tiltrekke deg mindre gunstige omstendigheter.

Det jeg nettopp beskrev kan defineres som karma. Det har ingenting med magi å gjøre, men alt med egen samvittighet. Du styrer deg selv i bestemte retninger som følge av tidligere opplevelser og erfaringer.

Så jeg vil du skal spørre deg selv: Står du i karmagjeld på karmakontoen din, eller går du i overskudd?

Vær ærlig… Tenk på ting du har gjort som du angrer på. Tenk på ting du har gjort som du er glad for. Hva har du gjort mest av?

Jeg tror du ser hvor jeg vil hen med dette, og at du selv skjønner hva du bør gjøre mer av hvis du vil ha det bedre med deg selv.

Løsningen er å ganske enkelt være snill.

Hvorfor i alle dager skulle du ville være noe annet? Å være snill bidrar positivt til omverdenen, og deg selv. Så, her er noen tips:

  • Vær omtenksom ovenfor andre
  • La personene i ditt liv vite at du er glad i dem
  • Spør hvordan det går med dem
  • Hør etter når de snakker og vær genuint interessert
  • Spandér noe på dem når du kan
  • Gjør en god gjerning for en fremmed
  • etc…

Gjør det uten egeninteresse, uten å forvente å få noe tilbake. Karma tar seg av den biten.

Små handlinger som dette vil føre til at andre mennesker føler seg litt bedre, takket være deg. Dette fører til at du oppfattes som en kulere person fordi du sprer godvilje.

Tenk over hvem i ditt liv du burde bære på en metaforisk gullstol hver dag.

Vær snill mens du kan… Behandle dine medmennesker som om de er best i verden, fordi de er det. Det er jo du som har valgt å henge med dem.

Legg igjen en kommentar