Velg riktig webhotell

Skal du ha en blogg med eget domene, eller en annen slags nettside, trenger du et webhotell. Da jeg var på jakt etter et webhotell til www.Glabladet.no, prøvde jeg bevisst å finne det billigste og beste alternativet. Men å velge riktig webhotell er ikke alltid så lett. Spesielt ikke når man er ny i bransjen, som jeg var. Riktignok hadde jeg brukt danske One tidligere, men syntes ikke kundeservicen og tilbudet var så bra her.

Denne gangen ville jeg velge noe bedre, og norsk. Jeg bestemte meg etterhvert for å satse på en webhotellkonto med en lagringsplass på 1000 MB. Dette var litt i overkant av hva jeg kom til å trenge de første månedene, men samtidig ville jeg slippe å måtte oppgradere kontoen med en gang, hvis jeg hadde valgt for lite plass.

Jeg fikk en rekke tips om diverse webhotell. Et av de som ble påstått å være blant de rimeligste var Domeneshop. Et 1000 MB-webhotell hos de koster f.eks. kr. 75,- pr. mnd. Men jeg syntes fremdeles dette var litt dyrt. Nå som en rekke nettbanker for lengst har begynt å tilby gebyrfrie løsninger og høy rente på kontoer, ser man jo hvor mye penger man kan spare, og da får man gjerne tilsvarende forventninger til en leverandør av webhotell.

Jeg ga ikke opp jakten, og etterhvert fikk jeg et tips om et lite selskap som het Noyos. De kunne tilby meget gunstige priser og løsninger. Et tilsvarende webhotell på 1000 MB hos Noyos, kostet kun kr. 288,- for et helt år! Det er kun 24 kroner i måneden! Altså langt billigere enn de andre i markedet som ble påstått å være «billig». Men det stoppet ikke her. Noyos kunne i tillegg tilby 10 000 MB i overføring pr. mnd, på samme pakken.

Hvis du ble forvirret nå, så er de 1000 MB’ene selve lagringsplassen du har på webhotellet. Her laster du opp alt innhold, som bilder, artikler, musikkfiler, etc. Og du kan altså bruke opptil 1000 MB. Mens de 10 000 MB’ene du får i tillegg er separerte MB’s som går på overføringen av data i måneden til alle de som er inne på siden din. Skjønner du?

Jeg har skrevet en enda mer utdypende artikkel om dette, samt hvorfor jeg mener Noyos er det beste alternativet her:

Noyos – det perfekte webhotell for folk flest

Med andre ord kunne Noyos tilby meg et langt bedre alternativ enn eksempelvis Domeneshop. Men, som den skeptiske nordmannen jeg fortsatt kan være, syntes jeg jo at dette hørtes litt for godt ut til å være sant. Så via et forum kom jeg i kontakt med en person som hadde flere kontoer hos Noyos, og bare hadde lovord å komme med. I tillegg fikk jeg kontakt med en av de som jobber i selskapet, og etter en liten samtale med han var all min tvil og mistro fjernet.

Sannheten er enkelt og greit: De som tilbyr webhotell tar seg stort sett altfor godt betalt, i forhold til hva det faktisk koster. De skal jo tjene penger. Det er derfor et webhotell hos en av de mer kjente leverandørene koster så mye som det gjør. Noyos, derimot, er selv et lite firma, som har andre små og mellomstore private kunder og bedrifter som sin hovedmålgruppe. Innehaver Mads Østebøvik jobber til daglig som tømrer, og driver hovedsaklig Noyos på kveldstid, sammen med to medarbeidere i Haugesund.

Og kundeservicen disse 3 karene tilbyr har vært upåklagelig. Jeg har ennå til gode å oppleve noen feil eller mangler, så de gangene jeg har tatt kontakt, har det vært for å plage dem med et dumt spørsmål, fordi jeg er ny i gamet. Jeg har aldri måttet gå og vente på et svar og aldri følt meg dårlig behandlet som kunde. Noyos viser tydelig at de bryr seg om kundene, ved å være så raske og fleksible de kan. Ordreprosessen gikk fort og greit, og alt ble forklart meg på en meget forståelig og ordentlig måte.

Med andre ord: Noyos er et seriøst firma, som forøvrig har holdt det gående i 2 år, og som allerede har fått seg en større kundemasse. De bruker ikke penger på markedsføring, og det er nesten synd, så bra produkt som de tilbyr. Derfor følte jeg det var på sin plass og gjøre mitt for at Noyos blir enda mer kjent, og fjerne all usikkerhet rundt det faktum at de er relativt ukjente og at de tilbyr noe som høres for godt til å være sant ut. Jeg kan bekrefte at det er høyst reelt, og for deg som er i tvil når det gjelder å velge riktig webhotell; velg Noyos! Du kommer ikke til å angre!

Webhotellpakker hos Noyos:

  • V-liten – 100 MB. Overføring pr. mnd: 1000 MB. Pris pr. år: 60,-
  • Liten – 200 MB. Overføring pr. mnd: 2000 MB. Pris pr. år: 108,-
  • Mellomstor – 750 MB. Overføring pr. mnd: 7500 MB. Pris pr. år: 204,-
  • Stor – 1500 MB. Overføring pr. mnd: 15 000 MB. Pris pr. år: 288,-
  • StorPluss – 2500 MB. Overføring pr. mnd: 30 000 MB. Pris pr. år: 550,-
  • V-stor – 6000 MB. Overføring pr. mnd: 60 000 MB. Pris pr. år: 696,-

Alle pakkene leveres også med cPanel. Finn ut mer på Noyos.no.

Legg igjen en kommentar