Vi gambler alle hver dag!

Når du hører ordet «gambling», tenker du sikkert på casino, lotteri og generelle pengespill. Gambling defineres ofte som «å vedde penger på et bestemt utfall i et spill eller en konkurranse». Det handler om å ta en sjanse i håp om å oppnå en fordel.

 Link fjernet

I følge Bibelen er denne praksisen en synd som drives av grådighet. Men vent… Er det ikke dette vi alle gjør hver eneste dag?

Alle beslutninger vi tar i livet, er å gamble. Dette fordi vi tar beslutninger på ufullstendig informasjon. Vi kan umulig vite hvor en beslutning vil ta oss. Med erfaring kan vi ta bedre valg, men vi har aldri noen garantier – uansett.

I hvert tilfelle har vi visualisert et utfall i hodet. Hver beslutning vi tar, er et håp om å nå det ønskede utfallet. Dette er den daglige gamblingen vi alle tar del i. Og fordi det er snakk om gambling, kan vi både tape og vinne.

 Link fjernet

Hva vi velger å studere, firmaet vi velger å jobbe for, retningen vi velger i businessen, personen vi velger å gifte oss med – alt er gambling! Mange lykkes i sin gambling, mens andre mislykkes. Sånn er livet.

Selv kundebeslutningene vi tar, er gambling. Skal du kjøpe den nye 50″-TV’en på Elkjøp eller Expert? Eller ta sjansen på den billige skraphaugvarianten på Obs Hypermarked? Hvor mange ganger har du ikke angret på at du kjøpte feil merke eller variant? Hvor mange ganger har du vært storfornøyd og følt at du gjorde et «vinnerkjøp»?

Så snart vi innser at alle valg vi tar er å gamble, blir det overveldende krystallklart at karriereretning, relasjoner, gründervirksomhet, etc, ikke er noe annet enn gambling.

Livet er et spill!

 Link fjernet

Livet handler om å ta sjanser. Man  ta VALGET om å ta en SJANSE, ellers vil man aldri oppleve FORANDRING i livet.

Noen vil kanskje protestere og si at vi ikke vedder eller konkret bruker penger på de bestemte utfallene vi tar i dagliglivet. Men det er feil. Vi livnærer oss alle på en eller annen måte. Vi tjener penger for å overleve og å gjøre det vi vil med livet. Disse pengene investeres i valgene vi tar. Valgene vi tar er en sjanse å ta. Noen ganger vinner vi det bestemte utfallet, noen ganger taper vi. Fordi vi ikke har noen garantier, «vedder» vi på ønsket utfall. Hvis ikke dette er «livsgambling» så vet ikke jeg.

 Link fjernet

Så, om du noengang føler dårlig samvittighet over å satse noen penger på pengespill på nettet, innse at du i det minste tar et bevisst valg om å gjøre akkurat det, i motsetning til hva vi ofte gjør i dagliglivet, da disse gamblingrutinene går på autopilot.

Vi gambler alle hver dag!

***

Linkene i dette innlegget er fjernet ettersom avtalen med annonsøren er utgått.

Legg igjen en kommentar