Vil du overta Glabladet-Mac’en?

MacBook som sluttet å virke for to år siden – nå oppgradert og bedre enn før!

[Oppdatering: Mac’en er herved solgt i dag, 05.06.13.]

I to år blogget jeg relativt regelmessig fra Mac’en, kun avbrutt av at jeg egentlig, hovedsaklig, blogget mest fra den stasjonære PC’en med Windows. Men anyway, nå kan den «offisielle» Glabladet-MacBooken bli din! :)

Denne Mac’en ble kjøpt i 2009 og ble nesten ikke brukt de to neste årene, før jeg i april 2011 sluttet å bruke den helt.

Grunnen? Vel, pga. min ubrukelige tilpasningsevne. Jeg taklet rett og slett ikke overgangen fra Windows til Mac, og det endte med at jeg alltid fyrte opp den flymotorstøyende skraphaugen av en Windows XP, til fordel for denne nymotens og fancye Mac’en.

Men herregud, forskjellen på de to operativsystemene er jo ikke så katastrofalt store som jeg skulle ha det til – det er bare snakk om en vanesak. Og ettersom «alle andre» klarer denne overgangen helt uten problemer, er det åpenbart meg det er noe galt med – ikke maskinen.

Nei, for PC…eeeh, jeg mener datamaskinen er faktisk å regne som «så god som ny». Den ble lite brukt frem til april 2011, da den noe uventet tok kveld under streaming av en film (nei, ikke en slik film du tror – jeg benyttet meg av et gratistilbud hos et slags forhistorisk Netflix-selskap.) Lite visste jeg at dette skulle ta knekken på min Mac: Drøyt 5 minutter inn i filmen ble bildet fryst, viften jobbet febrilsk og ingenting virket, annet enn å slå den av. Når jeg da slo den på igjen kom jeg aldri lenger enn til den hvite oppstartsskjermen.

I over to år sto den dermed og støvet ned. Motivasjonen til å fikse den kom tydeligvis heller aldri, ettersom jeg ikke kunne vite hvor problemet lå, samt at jeg klarte meg så fint med flymotoren min (som nå, til mitt forsvar, ER byttet ut med Windows 7.) (Gud forby noe Windows 8 her i gården!) :-)

Vel, for halvannen uke siden hadde jeg en datakyndig kompis på besøk, og idet han skulle gå, fikk han øye på min Mac. Her er et utdrag fra samtalen som fulgte:

Han: – «Du, den Mac’en der…»
Jeg: – «Nja, nje, det er ikke noe håp. Jeg har forsøkt alt som ble foreslått på diverse forums via Google. Du kan nok bare glemme det.»
Men, han insisterte: – «Joda, men jeg kan jo forsøke.»

Jeg sukket oppgitt, men gikk til slutt med på at han kunne ta den med i ryggsekken, vel vitende om at han garantert ville kaste bort sin dyrebare tid.

Oh boy, was I wrong! Det første han forsøkte, var å bytte ut harddisken for å se om det var der problemet lå. Og det viste seg å være blinkskudd. Så, for å gjøre denne lange salgspitchen litt, eh, lengre (men kort fortalt): Den 160GB ubrukelige harddisken som fulgte med maskinen, er herved oppdatert med en splitter ny 250GB harddisk, det nyeste operativsystemet Snow Leopard er installert, støvet er tørket bort og alt er klart til bruk for en ny person, med denne MacBooken som på en måte tok en tidsmaskin fra april 2011 til mai 2013, og fikk på mystisk vis byttet ut harddisk og OS i samme slengen!

Mac’en kostet 9200 på Elkjøp i 2009 (kvittering medfølger selvsagt), men siden det nå har gått litt tid, selger jeg den for kun 3600 kr.

Nå som harddisken (hvor problemet lå) er byttet ut er jeg sikker på du vil få glede av denne maskinen i mange år. En annen ting jeg kan nevne sånn på tampen er jo at hvis du har Wi-Fi, så oppfører Mac’en seg omtrent slik: «Sniff, sniff… WI-FI?! *connect*«. Alt er gjort på 3 sekunder etter oppstart. Det er så mye bra med denne Mac’en at jeg fortsatt tenker: «Men Sindre… hadde du bare lagt inn litt effort for å bli vant til å bruke den, kunne du jo beholdt den selv? Det er jo kjekt å ha med en laptop på reise, etc?» Så, hvis du kunne tenke deg denne Mac’en, send meg gjerne en mail med en gang, før jeg ombestemmer meg*.

*=Det siste var bare skremselspropaganda. Jeg kommer ikke til å beholde den selv, av den enkle grunn at jeg trives best på Windows. Ja, du skal få lov til å kalle meg sær.

Ettersom jeg holder til i Bergen er det jo KONGE om du også gjør det (eller kjenner noen her) sånn at den kan overleveres, men bor du et annet sted i landet og ønsker den tilsendt, regner jeg med du er forberedt på å betale frakten som dessverre medfølger. Skal seff pakke den inn i heftige doser bobleplast i så fall. (Og papp rundt, til og med…) :lol:

Her er bare noe av det du kan gjøre med Mac’en:

…du kan se på Transformers-babes…

…du kan spille skytespill…

…eller kose deg med verdens beste film…

…ja, Mac’en ser fin ut på baksiden også…

All right, så da er det bare å blaste kontaktskjemaet mitt hvis du er interessert!

Legg igjen en kommentar