Visualiser det

Hvordan vil du gå fram for å skaffe deg den formuen du egentlig ønsker deg? Det luksushuset du så gjerne skulle hatt? Den drømmebilen som du har gått og siklet på? Den jenten/gutten du så gjerne vil bli kjæreste med? Visualiser det!

Noen ganger er svarene rett foran trynet ditt. Noen ganger stirrer du kanskje rett på svaret uten å være klar over det. Jeg brukte data i mange år, uvitende om at det faktisk kan være en solid inntektskilde. Da spesielt hvis du har internett tilkoblet. Ved å ha en hjemmeside, blogg, tjenesteside, portal etc, har du faktisk mulighet til å tjene penger på det, ved å putte opp noen enkle annonser som passer til ditt innhold. Alle kan gjøre det, og som regel koster det ingenting. Google Adsense og Tradedoubler er populære annonseutgivere, flittig brukt på mange sider.

Klarer du å lage en populær side, kommer antall besøkende til å vokse, og dermed antall potensielle klikk på annonser, og salg. Men i stedet for å tenke for mye på hvorvidt man er i stand til å klare noe sånt eller ikke, oppfordrer jeg til å visualisere at du allerede er i den situasjonen. La oss si du vil ha en så populær nettside at du kan leve av den. Ikke tenk «når, hvis, kanskje». Tenk «NÅ»!

Nå tjener jeg til livets opphold ved hjelp av nettsiden min.

Nå tjener jeg til livets opphold ved hjelp av nettsiden min.

Nå tjener jeg til livets opphold ved hjelp av nettsiden min.

La dette bli en del av ditt faste dagsrituale. Bruk 2-3 minutter hver dag på å visualisere det. Tenk deg at du er i den situasjonen, allerede nå.

Hvorfor visualisere?

Visualisering er effektivt fordi du bruker de samme områdene i hjernen som når du virkelig gjør det. Det er faktisk bevist at dette skjer. Hvis du tenker dypt og lenge nok på at du løper, bruker hjernen din akkurat den samme mekanismen som om du virkelig skulle gjort det. Underbevisstheten din vet nemlig ikke forskjellen på om du ser på et bilde eller visualiserer et bilde i hodet. Resultatet er det samme.

Ved å visualisere blir hjernen din trent opp til å se etter kjennetegn, mønstre, verktøy, fremgangsmåter, mennesker, rett og slett ting du trenger for å oppnå det du visualiserer. Dermed vil du kanskje en dag skjønne at du kanskje har sett på det hele tiden. Eller i det minste at det var mye nærmere enn du trodde. Alt du trenger for å komme i gang fins der ute, allerede i dag. Visualiser det du vil oppnå, og du vil raskere skjønne hvordan du skal oppnå.

For min del var løsningen såpass «rett foran trynet mitt» at jeg nesten ikke kunne tro det engang. Problemstillingen var: «Hvordan kan jeg tjene penger uten å ha en vanlig jobb?»

Løsningen

Det tok litt tid før jeg fant svaret, men var alle tingene jeg trengte rett foran meg hele tiden? Ja, i aller høyeste grad. Løsningen ble nemlig å bruke en evne jeg hadde hatt siden jeg var liten gutt: Skrive. Og mediumet ble en blogg. Noe man kan drive fra en datamaskin med internett. Noe jeg har disponert siden 2000. Noe jeg kunne begynt med når som helst, men bitene falt altså ikke på plass før jeg begynte å visualisere at det var dette jeg skulle.

Noen problemer oppstod imidlertid: Jeg kunne ikke lage websider. Jeg ville nemlig ikke nøye meg med en «vanlig» blogg. Jeg ville at jeg enkelt skulle være i stand til å legge ut annonser på denne bloggen, og jeg ville at bloggen skulle være brukervennlig, oversiktlig og fin. Aller helst skulle jeg ikke bruke penger på det heller.

Men jeg inngikk et kompromiss med meg selv: Det var greit å bruke litt penger på det likevel, siden jeg tross alt ikke kunne lage siden selv. Jeg meldte meg inn på et webforum og begynte å fortelle om planene mine. Og vips, så var løsningen rett foran trynet mitt. Denne gangen så jeg det selv også. For nå hadde jeg gått med samme tanke i hodet i flere uker.

Mannen bak den alltid så seriøse Agurkposten hadde nemlig skrevet et innlegg på det forumet, hvor han tilbød å selge malen til siden sin for en billig penge. Jeg slo til umiddelbart. Jeg visste at dette var sjansen jeg hadde ventet på.

Noen uker senere var websiden og etterhvert malen på plass. Det var nesten for enkelt. Og det kan jeg takke visualiseringen for. Hadde jeg ikke vært så ivrig og virelig ment at jeg ville dette, hadde ikke ting skjedd så fort.

30 dager til suksess!

Og når fikk jeg først idéen om å virkelig satse på en blogg? I slutten av desember 2007! Dermed fikset jeg alt som trengtes for at dette skulle skje, i løpet av bare litt over en måned. Jeg har gått fra å bare drømme om å ha en egen, fancy blogg, til å faktisk ha en blogg, og fått unnagjort de aller fleste målene. I går fikset jeg Adense-annonsene, og det var den siste, viktige biten. Nå gjenstår det bare en kontaktfunksjon, sånn at lesere kan kontakte meg hvis det er noe de lurer på, eller bare vil meddele. Det er utrolig hvor fort ting har gått.

Så jeg er altså i gang med en mulighet til å tjene penger utenom en jobb. Jeg bekymrer meg ikke for når eller hvordan. Jeg tenker at jeg allerede er der. Jeg ser det for meg. Jeg visualiserer det.

Så enten det nå er å etablere et nytt firma, kjøpe den bilen, få den kjæresten eller hva det måtte være: Begynn med å visualisere at du allerede har fått det, og du vil få det til slutt.

Legg igjen en kommentar