WordPress på norsk (selv om du installerte med Fantastico)

Mange av mine «studenter» som har tatt mitt bloggekurs og fulgt mine instrukser, ender opp med å kjøpe webhotell gjennom HostGator og dermed installere WordPress med ett klikk gjennom cPanel -> Fantastico. Det er utvilsomt den enkleste måten å installere WordPress på, men mange ender dermed opp med en engelskspråklig installasjon av WordPress. Hvordan kan dette fikses?

[Merk at denne korte guiden kan brukes uansett hvordan du installerte WordPress. Hvis du har en installasjon i et hvilket som helst annet språk, men ønsker å skifte til norsk, følger du bare instruksene.]

 1. Logg inn på serveren din via FTP. Innloggingsinformasjoen har du sannsynligvis mottatt på mail fra din host da du bestilte.
 2. Gå til roten av din WordPress-installasjon og last ned wp-config.php-filen.
 3. Åpne den på PC’en din og erstatt linjen
  define ('WPLANG', '');
  med
  define ('WPLANG', 'nb_NO');
 4. Lagre endringene og last opp filen til serveren din igjen. Bare overskriv/erstatt den med den andre hvis den fortsatt ligger der.
 5. Logg inn på Dashboard.
 6. Du vil nå muligens se en gul linje øverst på skjermen som informerer om at en ny versjon av WordPress er tilgjengelig. Selv om den ser ut til å være samme utgave som du har, velger du likevel å automatisk oppgradere. Den eneste forskjellen på denne versjonen, er at den inneholder den norske språkfilen.
 7. Hvis du ikke ser en slik gul linje, klikker du på Dashboard -> Updates (evt. Tools -> Upgrade hvis du bruker en versjon eldre enn 3.0) og finner oppdateringen der, og installerer automatisk.
 8. Ait. Da skulle du være i mål. Gratulerer, du har nå installert WordPress på norsk!

NB! Merk at denne fremgangsmåten forutsetter at du bruker versjon 2.9.1 eller senere.

PS. Hvis du ønsker WordPress på nynorsk, følger du samme fremgangsmåte, men bytter ut koden i wp-config.php med define ('WPLANG', 'nn_NO'); i stedet.

Legg igjen en kommentar