Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Trenger man så mye dilldall?

Skrevet av Sindre | 06. februar, 2008

Noe man fort erfarer etter å ha etablert et nytt firma, er at man blir overlesset med «tilbud», både i posten og på mail. Det er litt morsomt i grunn. Firmaer som nærmest prøver å kjøre helt nye firmaer konkurs allerede ved fødselen. Fordi… de får det til å virke som at det er veldig gode tilbud, akkurat for deg. Men hva trenger du egentlig av sånt?

Jeg skriver dette som en liten advarsel til andre som tenker på å etablere et firma. Det er mulig at det gikk an å reservere seg mot den slags tilbud et eller annet sted i registreringsprosessen. I så fall gjorde jeg tydeligvis ikke det. Grunnen til det er at jeg er nysgjerrig av natur. Det kan jo hende jeg får et godt tilbud på noe jeg faktisk trenger. Foreløpig har ikke det vært the case, though.

Forretningskort, firmalogo, stempling, regnskapsprogram, ting til IT-ansvarlig, ting til daglig leder, ting til regnskapsfører…! Akkurat nå er det ene og alene meg, meg, meg, meg, som driver dette «firmaet» fra min über-nøkterne hjemme…bod. Let’s be honest. Sitter på et trangt lite bøttekott uten vinduer og bidrar med mitt til verden.

Ikke gå i fellen og la deg lure til å tro at disse tingene er noe akkurat du trenger. Det er ikke sånn at du går glipp av noe, dersom du ignorerer alle tilbudene (som jeg har gjort). Bare fordi du har din egen business, betyr det ikke at du må ha mye fancy stæsj. Vær smart og vurder selv hva du virkelig trenger. Vær smart og sjekk nøye hvor mye du faktisk må betale, hvis du slår til på et av tilbudene. Det ene tilbudet jeg fikk var som sagt et regnskapsprogram, noe som i og for seg kunne vært kjekt å ha. Men så var prisen på dette ganske høy, rundt 1000,- kr. Men det stoppet ikke der! Jeg oppdaget at det hele var et slags abonnement, som man måtte fortsette å betale for, så lenge man brukte programmet! In your dreams, tenkte jeg da, og slettet hele mailen.

Jeg driver en nettside. Du leser den nå. Hva skal jeg vel med alt dette juggelet? Ingenting. Jeg trenger det ikke. Så lenge dette er et enmannsprosjekt, og så lenge utgiftene og inntektene ikke er altfor omfattende å holde styr på, så klarer jeg meg utmerket. Så bruk ditt beste skjønn når du vurderer hva du skal gjøre med slike tilbud. Eller gjør det aller tryggeste: Lukk øynene og slett mailen/kast det i søppelet.

Jeg lurer på om jeg selv kan signe opp en sånn «plage nye bedrifter ved fødselen»-avtale. Alle nyetablerte bedrifter kan få en mail som henviser til siden min. «Gratis blogg som hjelper deg til å starte din egen business»! Eh… vent litt… Åja. Allerede gjort det ja? Jammen daså. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 06. februar 2008 klokken 17:11 i kategoriene: Bevissthet, Business,

LESERNE MENER:
2 kommentarer så langt

09.02.08

Dette var faktisk VELDIG gode råd til folk som skal starte enkeltmannsforetak.

2. Egil
13.06.08

Dette er langt på vei et godt råd, men er ikke helt enig i konklusjonen. Ta regnskapsprogrammet for eksempel. Oppfyller du kravene til regnskapsføring nå da?

Men at nystartede bedrifter blir sett på som gode objekter å markedsføre seg mot skjønner jeg godt. Noe av det første mannlige gründere gjør når finansieringen er på plass er å kjøpe seg ny bil. Det sier litt om hva slags syn mange har rundt det å drive «egen butikk».

En annen ting er selvfølgelig det at tingene du nevner over er nødvendige når man starter for seg selv. Visittkort, brevark, PC, mobiltelefon, regnskapsprogram osv. – det er ikke lett å drive seriøst uten. [Selv om foretak som Sindre's er et godt eksempel på de som klarer seg uten det meste av "dill", men det er da også unntakene...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere