Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan gjøre en lei situasjon bedre – med en gang

Skrevet av Sindre | 23. september, 2014

Kjipe ting skjer. Sånn er det bare.

Noen ganger kan de kjipe tingene VIRKELIG være kjipe. For ikke å si uutholdelige, fryktelige og tragiske.

Du kan gå på trynet så det slår ut på Richters skala innen businessen. Du kan bli avvist av daten eller dumpet av kjæresten. Du kan bli diagnostisert med en uhelbredelig eller livsnedsettende sykdom. Eller, for all del, det kan være langt mindre alvorlige ting, som en teknisk glipp i produktlanseringen din, eller at de var utsolgt for majones på butikken. Men du fatter poenget.

John Lennon (han var visst et av medlemmene i The Beatles) sa: «Life is what happens to us while we are making other plans.»

Dette er en livsrealitet. Spørsmålet er: Når disse kjipe tingene inntreffer; hva skal du gjøre?

Hvordan dra nytte av dårlige opplevelser

Du kan la de påvirke deg. Du kan legge deg ned på bakken, skjelle ut dine nærmeste og proklamere: «HVORFOR, Gud?! (Eller Julenissen, eller Erna Solberg, eller hvem du nå enn måtte tro på/gjøre ansvarlig)…

Eller du kan gjøre som ekspertene foreslår: Bare gi slipp.

Men DET er jo VANSKELIG.

Det er derfor, hvis du noensinne har slitt med en dårlig opplevelse i livet, kommer du til å elske det jeg har å si…

Jeg har nemlig en enkel teknikk jeg bruker for å komme over kjipe opplevelser, og jeg skal også fortelle deg hva jeg lærer av dem. Jeg skal også dele med deg forskningen som er gjort innen hvorfor dette funker.

All right…

Så den metoden ekspertene foreslår er selvfølgelig enklere sagt enn gjort. Når noe dritt skjer er du fortvilet, frustrert og stresset. Hvordan i helv**e kan du gå videre raskt når du er i DEN sinnstilstanden?

Så her er min hemmelige kode for hvordan du kan snu frustrasjonen på hodet. 😛 (Lol!)

Det har skjedd mye dritt i livet mitt. Ikke for å høres ut som et hjelpeløst offer, og ikke for å klage, men det HAR jo det. Jeg bare fokuserer ikke så mye på de tingene, fordi det skjer langt flere positive ting.

Metoden jeg bruker er enkel. Jeg spør meg selv: Hvordan dro jeg nytte av denne opplevelsen?

Å rett og slett forandre hvordan jeg velger å se på den dårlige oplevelsen – å reframe den – fra: «Dette SUGER!» til å se på det som en verdifull lekse jeg lærte noe fra, får meg til å føle meg bedre umiddelbart.

Og sjekk ut dette: Jeg snublet nylig over noe research fra universitetet i Miami. I denne studien ble frivillige spurt om å beskrive noe dumt som skjedde med dem. Deretter ble de bedt om å liste opp hvordan de dro nytte av denne opplevelsen. Og hva skjedde?

Forskerne oppdaget at den enkle øvelsen av å simpelthen skrive én fordel ved den dårlige opplevelsen, fikk folk til å føle seg gladere, mindre stresset og det hadde tilsynelatende en effekt på helsen deres.

Det viser seg altså at når noe dritt skjer, hvis du bare spør deg selv: «Hvordan dro jeg nytte av denne opplevelsen?», så er det en bunnsolid måte å føle seg bedre av hele greien.

Jeg har sett dette selv. Og nå er det forskning som støtter det også.

Så… Har du noensinne brukt denne metoden? Bevisst eller ubevisst? Vil du begynne å bruke den fra nå av? Jeg tror det vil hjelpe.

Og kjenner du noen som gjennomgår en stor hodepine akkurat nå? Del denne posten med dem og hjelp dem med å føle seg bedre.

Danke für das upmerksammheiz.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 23. september 2014 klokken 17:51 i kategoriene: Bevissthet, Business, Helse, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Samliv, Selvutvikling, Sjekking & Dating, Suksess, Vitenskap,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |