Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Livet er herlig

Skrevet av Sindre | 15. november, 2010

For en stund siden hevdet jeg på Twitter-statusen min at «Livet er herlig!». Hva i all verden mener jeg egentlig med det? Er det en egoistisk uttalelse? Bør jeg snakke for meg selv? Har jeg masse penger og vasser i damer? Er jeg blitt frelst? Hva er grunnen til at jeg kan gå ut og hevde at livet mitt er herlig?

Svaret på de fleste av spørsmålene ovenfor er nok dessverre nei. Jeg lever et ganske alminnelig (dog uvanlig) liv og ennå har jeg ikke klart kunststykket å «drite penger». Alt jeg tar i blir fremdeles ikke til gull, og jeg har heller ikke møtt Jebus…

Det er egentlig bare det at noen ganger får jeg et rush av glede, tilsynelatende fra ingenting. Kanskje jeg tenker på noe som gjør meg glad. Kanskje jeg hører på noe musikk jeg liker. Kanskje jeg tenker på venner og familie. Kanskje jeg tenker på «yrket» mitt. Kanskje jeg tenker på alle mulighetene verden har å by på. Kanskje jeg bare tenker på en god film, inspirerende lesestoff eller sosiale stunder. Eller naturen og livet i seg selv. De mange «små» tingene som egentlig gjør livet verdt å leve, spør du meg.

Jeg går ikke rundt i konstant lykkerus, og har mine dårlige dager, som de fleste andre. Men jeg vet at jeg er på rett vei. Selv i livets mørkeste stunder kan jeg bli glad av å tenke på de tingene jeg nevnte. Jeg tror dette kommer med livserfaring. Jeg tror at all min uflaks og tidligere kjipe opplevelser har vært der for en grunn: For at jeg skulle lære av det. Og for at jeg til syvende og sist kunne leve i en konstant visshet om at «det ordner seg». Selv når ting i livet ser mørkest ut.

Alt endret seg da jeg begynte å ta ansvar selv… Når du selv begynner å ta ansvar over eget liv, fremfor å klandre dine omstendigheter for at du er der du er, vil du få muligheten til å ta bevisst kontroll over livet igjen. Denne prosessen kan begynne med noe så lite som å være takknemlig for noe du allerede har. Det kan være takknemlighet for en evne du har (sanser, egenskaper, etc.) eller noe fint du eier, noe du kan gjøre eller oppleve, som du selv finner «fred» i. Noe personlig for deg.

Noen som leser dette synes helt sikkert at livet kunne vært enda bedre. Når sant skal sies er jeg en av de. Jeg kan peke på flere områder av mitt liv akkurat nå og si at alt er ikke som det skal (ideelt sett). Men jeg går ikke rundt og fokuserer på dette og gjør meg selv til et hjelpeløst offer av den grunn. Jeg velger å være avholdsmann fra den onde sirkelen hvor jeg dyrker min egen selvmedlidenhet og dermed bare manifesterer atter mer å klage over, i det uendelige. Jeg håper ikke du gjør dette mot deg selv!

Uansett hvor du er så kan jeg nesten garantere deg at livet ditt kunne vært verre enn det er, så begynn i det små! Finn noe å være takknemlig over, eventuelt bli mer bevisst over flere ting å være takknemlig for. Tenk enda flere positive tanker. Det er virkelig ikke meningen å høres ut som en gjentakende klisjémaskin, dette er bare ment som en påminnelse om det du allerede vet:

Livet er herlig!

www.Glabladet.no ønsker alle sine lesere en riktig go’ og gla’ uke! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 15. november 2010 klokken 9:10 i kategoriene: Bevissthet, Gode nyheter, Inspirasjon, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
6 kommentarer så langt

15.11.10

Jeg har ikke hus, jeg har ikke ny bil, jeg har ikke en jobb som er helt trygg (ennå), jeg har ikke … OMG, jeg har egentlig alt utenom det *selvrealisering av perspektiv*

Jeg er utrolig lykkelig til tider og har de samme energignistene du snakker om Sindre, de kommer til de rareste tider, men Gud hvor deilig de er når man har stått på stedet hvil en stund. Ny giv, motivasjon, nytt fokus, ny rus…

Jeg har ingen gjeld, men jeg eiger heller ikke noe spesielt utenom litt fysisk gull, sølv (ja faktisk, haha) og et par datamaskiner (en mac og en pc). Min personlige konto har heller ikke noen mengder med penger, men jeg har klart meg utrolig bra uten dette fokuset de siste 11 månedene.

Nyåret har spennende planer, spennende spørsmål som jeg søker et svar på og dette driver livet videre. Jeg er lykkelig, selv uten alt som kan kjøpes for penger, jeg har alt det som ikke kan kjøpes (kjærlighet, et verdig mål og funnet ut hvordan man unngår å sette seg selv i tvil, selv om sistnevnte er vanskelig selv om man vet hvordan man klatrer seg ut av den).

15.11.10

Livet er ikke så værst nei ;)

16.11.10

Jepp, er viktig å fokusere på det positive. Livet er faktisk ikke så ille :)

16.11.10

Livet er sexy, ingen tvil om det!

5. Lars
23.11.10

Kjenner meg igjen i de små gledesutbruddene hehe, kunne ikke sagt det bedre selv, livet er DIGG! Håper folk slutter å syte så mye;)

06.12.10

Livet er herlig. Jeg er av den typen som ikke bryr meg så mye om de godene man forvalter, mye viktigere med det sosiale spør du meg. Jeg har ikke mye penger, jeg har ikke en fin bil, jeg har ikke et hus, men jeg har det svært bra fordi!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere