Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Idol: Livet er herlig! Eller?

Skrevet av Sindre | 01. juli, 2009

Dette er bidrag nr. 12 til Glade Talenter 2009, skrevet av deltakernummer J402.

At livet er herlig kan jeg være den første til å skrive under på. Mange er med meg på dette, mens andre vil protestere og si at det er det aldeles ikke. Alle har vi våre opp- og nedturer, men at noen er generelt mer misfornøyd, har faktisk ikke så mye med utvendige omstendigheter å gjøre. Noen ytre styrte faktorer er det selvfølgelig, men mest av alt henger det sammen med tankesettet vårt.

Dersom du er blant dem som ikke synes livet er særlig herlig, er det mulig du begår noen av de følgende lykkeforbrytelsene:

 1. Du sammenligner deg selv med andre
  Her er det en hel del følelse av utilstrekkelighet å hente. Å sammenligne seg selv med andre er dumt fordi det vil alltid være noen som er hakket bedre. Spesielt syndig er denne feilen fordi vi ikke bare sammenligner oss med mannen i gate, men med stjerna i actionfilmen, dama på coveret av HFM eller Bill Gates. Sjansen for at du er like rik som Bill, like tøff som Arnold og i tillegg like deilig som førstesidemodellen er like mikroskopisk som oddsen er høye for at du kommer dårligst ut av det. Skal du på død og liv sammenligne, gjør det med deg selv. Forsøk heller å bli en bedre versjon av deg selv enn en dårlig kopi av Arnold.
 2. Du prøver å gjøre alle til lags
  Man vil jo være grei med andre, så hvorfor blir er det feil? Fordi det er en komplett umulig oppgave. Om du prøver å gjøre alle andre fornøyd, hva med deg selv og hva du egentlig mener og har lyst til? Går du rundt og prøver å gjøre hva alle rundt deg forventer, vil det gå på bekostning av ditt eget ve og vel. Si ikke ja til alt bare fordi du ikke vil skuffe eller fordi du ikke tør si nei. Øv heller på å bli flinkere til å tenke deg om: Hva vil DU? Hva gjør DEG mest lykkelig? Jeg snakker ikke om å bli en superegoist, men det finnes en gylden middelvei.
 3. Du holder deg kun til det kjente og kjære
  «If it ain`t broken, why fix it?». Fordi kanskje blir det bedre! Hvis ikke så har du i alle fall prøvd. Og husk: det er ingen skam å snu. Mange går i rutinefella der dagene går i ett og der gjøremålene går på repeat. Det meste vi gjør, gjør vi av gammel vane. Kanskje lager du taco hver fredag, velger samme feriemål hvert år , går på de samme utestedene og oppsøker de samme menneskene for cafe- og byturer. «Den som intet våger, intet vinner», sies det også, og litt nytt input skader ikke. Våg å skru på shufflefunksjonen, stokk litt om på timeplanen, ta kontakt med venner du sjelden treffer, gå på teater istedenfor kino, lag mat du aldri har lagd før, velg en ny joggerute eller prøv noe annet enn spinning. Små variasjoner kan gi større glede enn du tror. Selv blir jeg ofte lei av å gå samme vei til jobb og sørger for å variere rute innimellom. Bare det å gå på andre siden av gaten kan faktisk hjelpe, det skal nemlig ikke mye til.
 4. Du tilbringer mesteparten av tiden i fortid og fremtid
  Å gruble over tabber man har gjort tidligere, er en feil mange av oss begår. Bruker du i tillegg mye tid på å bekymre deg over hva som kanskje kan skje, ja da bruker du fort en del del tankekraft og energi. Å bekymre seg hvor hva som kan skje har absolutt ingenting for seg. «Jeg har hatt mange bekymringer i mitt liv, de fleste kom aldri», sa en klok person til meg en gang. Det har jeg aldri glemt, nettopp fordi det er så sant. Å bruke tiden på «hva hvis?», er bortkastet og gjør deg ikke det spor lykkeligere. Hvis du absolutt må tilbringe tiden i andre tider enn nuet, gjør det med en positiv vinkling. Tenk på hva du har klart å utrette til nå, og hva du ser frem til i tiden som kommer.
 5. Du er avhengig av andres ros og godkjenning
  Hvis ingen andre forteller deg hvor flink du har vært, da kan du umulig ha vært særlig flink da? Jo, det kan du – og det har du sannsynligvis vært også. Du trenger ikke vente på andres bekreftelse når du egentlig vet med deg selv at du har gjort noe som fortjenerskryt. Våg å gi deg selv litt skryt og et klapp på skuldra, og la godord fra andre være en tilleggsbonus.
 6. Du fokuser på det du ikke vil ha
  Det er veldig lett å falle i den fella, så her er det viktig å være seg bevist. Dette er klassisk «law of attraction«, så enkelt, men dog så virkningsfullt. Under kjøreopplæring ble jeg fortalt hvor viktig det er at man må holder øynene på veien. Dette fordi det er lett at man ubevisst svinger dit man kikker. Har du blikket i grøfta har du derfor lett for å havne der. Hold i stedet fokuset på veien foran deg, det er jo dit du skal.

De fleste av oss gjør oss skyldig i én eller flere av seks disse syndene fra tid til annen. Noen i større grad enn andre. Er du en av de store synderne? Se i så fall lyst på det: da har du desto større forbedringspotensial! Livet ER faktisk herlig, våg å kjenn på det du også.

Fortjener denne deltageren (J402) å gå videre?

 • Ja, definitivt! (85%, 41 Stemmer)
 • Nei, helst ikke. (8%, 4 Stemmer)
 • Kanskje... (7%, 3 Stemmer)

Antall stemmer: 48

Loading ... Loading ...

Dette innlegget er en del av konkurransen «Glade Talenter». Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… | Om oppgavene…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 01. juli 2009 klokken 14:00 i kategoriene: Bevissthet, Glade Talenter, Inspirasjon, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

1. Melissa
01.07.09

Flott innlegg!!!

*mucho likeable*

01.07.09

Her snakker vi! Dette var bra greier, oversiktlig, konkret og rett til poenget. Du presenterer et problem, og gir oss gode løsninger. Språket er konsist, lite rundtomkring prat. Bildet illustrerer helt greit. Du toucher innpå mange gode poeng her, og du gjør det på en interessant måte. Jeg liker også det at du har satt opp en liste med de forskjellige punktene, noe som gjør det lett å finne frem og lese innlegget. Absolutt et Glabladet-innlegg!

3. Sindre
01.07.09

Først av alt vil jeg si at jeg finner det litt merkelig at dommer Lars Martin ikke påpeker alle skrivefeilene i dette innlegget, ettersom han hang seg veldig opp i det på forrige innlegg, enda dette innlegget inneholder like mange…? ;) Jeg talte faktisk fire feil på begge.

Det som gjør meg litt bekymret er at denne deltageren sendte meg en ny versjon av innlegget i går, hvor hun hadde rettet en del feil. Riktignok var mye blitt rettet, men det at det fortsatt gjenstår en del feil her, er mildt sagt litt skremmende. Med tanke på evt. videre samarbeid.

Og det er veldig, veldig synd. Fordi du er definitivt en av de beste til å levere ekstremt god verdi i form av tips og råd i samme stil som jeg selv har gjort. Dette innlegget er egentlig utrolig bra. Hittil i konkurransen er dette noe av det mest Glabladet-vennlige jeg har lest. Du slår meg som en svært reflektert og bevisst person. Du formulerer deg godt og bruker gode eksempler og sitater. Men du slurver litt innimellom.

Syns jeg hører buing?! Hva faen…? :P

Men la det ikke være tvil: Du er en sterk kandidat for meg. Men som jeg sa til forrige deltager: Bli bevisst på dette, og jeg har snart ingenting å «ta deg» på! :)

01.07.09

Hehehe! Jeg tror det kan ha noe med varmen å gjøre, her jeg nå sitter å skriver disse tingene er det 33 grader, det gjør noe med oppmerksomheten. Uansett så er ikke skrivefeilene i dette innlegget like irriterende, da det ser ut til å gå på trykkleif istedet for total omkalfatring av ord og setninger. Men, then again, det er mulig jeg ikke ser det (på tross av iallefall tre gjennomlesninger). ;)

01.07.09

Dette var et godt innlegg! Liker måten forfatteren har strukturert teksten på, det gjør det veldig oversiktlig og lett å lese. Det er et par småfeil innimellom, men det henger jeg meg ikke opp i. Det er teksten som er viktigst. Jeg liker budskapet og jeg liker hvordan forfatteren kommer med konkrete eksempler og løsninger. Absolutt et innlegg jeg kunne ventet meg å finne på Glabladet! :)

6. Petter
02.07.09

Gode råd!
Syns kanskje nummer 4 og 6 motsier hverandre, eller er jeg for negativ? Skal man holde øynene på veien må man vel kikke fremover og ikke bare i nuet (grøfta)? Greia er vel å fokusere på å forbedre seg og da må man vel tenke litt «hva hvis». Med andre ord, skal man dirigere seg til et visst sted må man vite hvor man ikke har lyst til å ende opp.

7. Sindre
02.07.09

Hei Petter. Nå er det ikke jeg som har skrevet dette innlegget, men tenkte jeg kunne gi deg et svar likevel. Artikkelforfatter er også velkommen til å svare.

Jeg tror ikke du er for negativ. Men du er en smule «for oppfinnsom», tror jeg. :P Du sammenligner grøfta med «nuet». Jeg syns det var en litt merkelig sammenligning. Når man kjører bil er man i «nuet» uavhengig av hvor man ser. Man kan være et annet sted i tankene sine, noe som kan medføre at man havner i grøfta, men tipset hennes er jo nettopp å leve i nuet, og dermed unngå grøfta in the first place.

Og så er jeg enig med deg i at det er lurt å bite seg merke i hva man IKKE vil ha, som et ledd i å gjøre det klarere hva man VIL ha. Mitt «yrkesliv» er et godt eksempel. Jeg er 24 år og har bare hatt en vanlig jobb ca. 14 måneder av mitt liv. Så fant jeg ut at jeg ikke ville ha det slik, og gikk mine egne veier. Ergo, jeg vet hva jeg ikke vil ha, ut fra 14 måneders erfaring i et 24 år langt liv. Det jeg vil frem til er at jo mindre tid du bruker på det du ikke vil, jo bedre. Bruk mesteparten av energien på å tenke på hvor du vil. Jo mer du klarer dette, jo fortere kommer du deg dit.

Og til slutt vil jeg understreke at «der du vil» kan høres ut som noe som ligger langt inn i fremtiden. Men det er en big mistake å tenke sånn. Du må jobbe med å komme deg dit du vil i dag – i nuet! Du har kun makt til å gjøre noe med din situasjon akkurat nå uansett. Du har kun dette øyeblikket. Det finnes ingen fortid og fremtid. Du har kun «nuet». For mer informasjon om dette, les «Hvordan sette målsettinger som virker«.

8. Petter
03.07.09

Takk, Sindre. Det er klarere for meg nå. Jeg leste også innlegget en gang til og tror nok jeg misforsto et par ting etter første gjennomlesning.
Jeg tror at, ja, man må vite hva man ikke vil ha, men det viktigste er nok å vite hva man vil ha og ikke minst hvorfor man vil ha det.

[...] Livet er herlig! Eller? [...]

10. Kim Jonni
04.07.09

Hehehe… Nå virker det som om verktøyet men bruker er et riktig tankesett!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere