Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Glabladet blir «nettavis» og lanserer «Idol»-konkurranse

Skrevet av Sindre | 16. juni, 2009

For en drøy uke siden sa jeg at jeg ville ha flere 30 dagers utfordringer fremover. Jeg fikk en haugevis av gode forslag, som alle er notert i «idéboken» min for potensiell gjennomføring ved en senere anledning.

Jeg tenkte veldig lenge gjennom hva jeg skulle velge, og kom frem til at mange av eksperimentene hadde egnet seg best med et kamera og videoblogging. Men jeg har ikke et godt kamera enda, så jeg bestemte meg for å vente.

Jeg kom dermed frem til en utfordring med en vri. Jeg tenkte opprinnelig at utfordringen i hovedsak skulle handle om meg, som mine 3 tidligere utfordringer på bloggen har gjort. Vel, jeg vil fortsatt være en del av den, men jeg blir likevel litt mer i bakgrunnen når jeg nå har bestemt meg for å lansere en «Idol»-konkurranse for gjesteskribenter.

That’s right. De neste 30+++ dagene vil Glabladet fylles med gjesteinnlegg fra de mange talentfulle skribentene der ute. Vinnerne vil rett og slett få bli faste skribenter på Glabladet, med sin egen brukerkonto og sine egne Adsense-annonser i sine egne artikler. Jeg overgår dermed de fleste «seriøse» nettaviser og tilbyr rett og slett betaling til de heldige vinnerne, basert på innsats. (Jeg har selv ikke fått betaling for mine bidrag til diverse etablerte nettsider/magasiner).

For de som ikke vet det, så er Adsense et annonsesystem fra Google. Annonsene kommer som regel i form av blå linker, og hvis du trykker på dem, tjener innehaveren av nettsiden alt fra noen få cents til flere dollar pr. klikk. Som vinner av denne konkurransen vil du bli «en del av» Glabladet, og få mulighet til å legge ut dine egne Adsense-annonser i artiklene du skriver. Dette håper jeg vil bidra til økt motivasjon OG kvalitet på innholdssiden.

Fremtidens Glabladet ser dermed ganske annerledes ut enn i dag. Det har lenge vært i tankene mine å «ansette» flere skribenter og ha en slags nettavis her. Navnet «Glabladet» passer perfekt til dette, og det var dette som var en del av intensjonen min i utgangspunktet, da jeg grunnla denne siden.

Ja, jeg har nevnt dette før, jeg har til og med nesten gjennomført det, men jeg har gjort helomvending hver gang. Jeg har ombestemt meg og funnet ut at jeg ikke ville gi fra meg kontrollen over Glabladet. Denne gangen er beslutningen tatt. For mine faste lesere som måtte være spesielt interessert i hvorfor jeg har valgt dette og hva som skjer videre med Glabladet nå, vil jeg skrive et detaljert innlegg om dette, med mindre alle spørsmål skulle bli besvart i kommentarfeltet eller i spørsmål og svar-seksjonen her:

Spørsmål og svar

Formål med konkurransen? Å finne 3-5 nye skribenter som har et ønske om å gjøre verden til et bittelitt bedre sted gjennom å skrive innsiktsfulle, verdifulle og tankeutfordrende artikler i omtrent samme stil som jeg har gjort til nå.

Hvorfor ha «Idol»-konkurranse? For å sørge for å sile ut de aller beste skribentene og dermed sørge for at kontrollen jeg gir fra meg er i «trygge hender».

Kommer Glabladet til å bli en «gladnyhetsavis» nå da? Nei. Med mindre noen av deltakerne skulle være eksepsjonelt flinke til å oppdrive dette, kommer det til å bli med tanken. Poenget er å skape en slags alternativ, positiv, intelligent nettavis hvor skribentene er seg selv og skriver både subjektivt og objektivt, alt etter hva som passer dem, slik at leserne «blir kjent» med dem, på samme måte som de har blitt kjent med meg.

Du da, Sindre? Kommer du til å forlate Glabladet? Nei. Jeg har absolutt ingen planer om å forlate Glabladet. Men litt av grunnen til at jeg velger å gjøre dette nå, er fordi jeg for tiden er ganske opptatt med mange prosjekter, og jeg vil rett og slett se hva dette kan bringe. Jeg vil fortsette å poste innlegg til Glabladet sammen med de nye skribentene, men dog ikke like ofte som før. Med tiden er tanken at jeg starter opp en helt ny blogg hvor jeg skriver fra min «nye hverdag» som internettentreprenør. Den bloggen vil bli mer personlig og mer «typisk blogg» på mange måter, enn Glabladet har vært.

Hvorfor..?! Hvorfor ikke? :) Etter min mening har jeg bidratt med mange viktige budskap i snart halvannet år nå, og tilbakemeldingene på mye av det jeg har skrevet har vært formidable. Utallige nettsider har blitt startet på bakgrunn av inspirasjon fra Glabladet, noen har til og med turd å satse på sine drømmer og lagt A4-livet bak seg. Mitt håp og overordnede mål med siden er å forsterke min egen stemme, samtidig som jeg lar andre «remixe» den litt, med sine egne tolkninger og skrivemåter. Poenget er å finne skribenter som mener mye av det samme som meg selv, men som har en unik innfallsvinkel. Jeg ønsker også å utvide horisonten enda litt mer, og touche borti en del temaer jeg selv ikke har vært borti.

Men Sindre, du er en genial bloggegud med et skrivetalent uten sidestykke. Jeg kan aldri nå opp til dine standarder? Wow, jeg bør skrive spørsmål og svar-seksjoner oftere. Jeg er smigret. ;) Men, poenget er som sagt ikke å kopiere meg eller skrive det samme som meg, eller på samme måte. Poenget er å fremheve deg og dine meninger, fra ditt ståsted. Skriv på din egen måte. Det bør ha en relevans til Glabladets innhold, men that’s it. Alle innlegg skal heller ikke være av overlegen superkvalitet. Det skal være lov å ha det litt gøy også. Men i selve konkurransen vil jeg selvsagt legge vekt på kvalitet fremfor alt annet.

Hvem kan delta?

Det er nå moroa starter. ALLE kan delta. Jeg har ingen anelse om hvor stor pågangen blir, og jeg vil derfor vente med å sette opp datoer og fullstendig «system» på utvelgelse osv, til jeg får et inntrykk av dette.

Hvis du mener du har noe på hjertet som passer inn på Glabladet – send det inn. Mailadressen er: idol [at] www.glabladet.no. Alle bidrag vil være anonyme gjennom hele konkurransen, men husk at dersom du er seriøs med ønsket om å bli en del av Glabladet, må du etterhvert være villig til å oppgi navnet ditt. Dette gjelder kun vinnerne.

Underveis kan leserne stemme på innleggene de liker, via en enkel poll jeg legger til på slutten av hvert bidrag. Ikke ta dette så veldig høytidelig. Dette er kun underholdning, og alle har sine meninger om alt. Valgene som vil tas underveis, vil tas på grunnlag av stemmene, kommentarer og min personlige mening, og gjerne 2 andre «meddommere». Derfor: Hvis du er fast Glabladet-leser og IKKE ønsker å bidra i selve konkurransen, kan du rett og slett få være med å bestemme hvem som skal videre. Ta kontakt hvis dette gjelder deg!

Regler for bidrag: Innleggene må være på minst 200 ord. Innleggene bør etter din egen mening kunne passe inn i Glabladets profil. Det er ingen aldersgrense for å delta. Hvis dine bidrag gjør det bra og du «kommer videre» må du belage deg på å skrive en del innlegg i tiden fremover, innenfor diverse kategorier. Hvis du skulle nå helt til topps må du også være villig til å stå frem med fullt navn, da poenget er at vi inngår et litt mer langsiktig samarbeid.

Merk: Det stilles ingen «krav» til vinnerne om hvor ofte de skal skrive innlegg etter de blir «ansatt». Jeg håper uansett å finne folk som liker å skrive, sånn at dette ikke blir noe stort problem, og retningslinjen vil være at 4-5 innlegg i måneden er et fint minimum. Men det er ingen absolutte krav.

Deltakernes innlegg vil vurderes etter følgende kriterier:

  • Nytteverdi/kvalitet
  • Lettleselighet (er det et ord?)
  • Rettskriving

Og senere i konkurransen:

  • Titler i forhold til innhold
  • Spontanitet (evne til å bidra kjapt)
  • Bildebruk (artikkelbilder blir en viktig del av Glabladet fremover)

Ca. slik vil det foregå

Audition-runde 1: Frist for innsending av bidrag er søndag 21. juni kl. 23:59! Ingen «idol»-innlegg vil postes før dette. Avhengig av hvor mange som deltar, vil jeg poste alle innleggene i løpet av en viss tid, f.eks. en uke. Etter denne tiden går dommerpanelet gjennom bidragene, stemmene, kommentarene og våre egne vurderinger. Vi kommer frem til et resultat på hvem som går videre og hvem som ikke går videre.

Audition-runde 2: Skulle pågangen bli stor og mange fra audition-runde 1 går videre, vil det kjøres en ny runde hvor deltakerne får kort tid på seg til å skrive et nytt innlegg innen en tilfeldig kategori som trekkes ut for hver enkelt. Hoho, dette blir gøy.

Etterhvert skal vi stå igjen med et visst antall «finalister». 10 er et fint utgangspunkt. Men jeg gidder ikke kjøre Idol-opplegg i 10 uker, så vi satser på å ha 2 omganger i uken, hvor det blir én person mindre hver gang. I hver omgang skal skribentene skrive et innlegg under en bestemt kategori, helt til vi står igjen med 3-5 (avhengig av pågang/kvalitet).

PS. Noen skal sikkert på ferie, men jeg skal gi beskjed i god tid sånn at forhåpentligvis alle rekker å forhåndsskrive sine bidrag, så kan man se resultatet når man kommer hjem.

Da tror jeg det meste skulle være dekket. Spør hvis du lurer på noe. For å få et godt innblikk i hvor mange som vil delta, har jeg lagt ved en liten «spørreundersøkelse» nedenfor. Selv om denne stemmingen er helt uforpliktende, vennligst bare stem hvis du faktisk vil delta, så jeg får et innblikk i hva jeg kan forvente meg, og kan planlegge det best mulig.

Vil du delta i Glade Talenter?

  • Jeg vil delta! (100%, 28 Stemmer)

Antall stemmer: 28

Loading ... Loading ...

Husk: Begynn å skriv dine innlegg allerede i dag, og send inn til idol [at] www.glabladet.no innen kl. 23:59 søndag 21. juni. Du kan også sende inn bidrag du allerede har skrevet fra før, så lenge du er klar for å skrive mer hvis du skulle komme videre.

PS: Vennligst legg ved bidragene i følgende format: .doc eller .rtf.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 16. juni 2009 klokken 10:16 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Glade Talenter,

LESERNE MENER:
30 kommentarer så langt

1. geir
17.06.09

God ide Sindre.

2. Mats
17.06.09

er både en smart idé og en god økonomisk idé for din del.

3. Petter
17.06.09

Dette blir interessant å følge med på fremover! Blir alle bidragene publisert?
Genial måte å få gratis innhold til bloggen på forresten! ;)

4. Sindre
17.06.09

@Petter: Ja, i den såkalte audition-runden blir alle innlegg publisert uansett. Selvsagt med visse forbehold kanskje… Hvis det er for drøyt for reglene til Adsense og den slags. ;) Nå var jeg kanskje litt optimistisk når det gjaldt «to» auditionrunder – skjønner jo at jeg ikke driver TV2 heller. Det er også mulig at det ikke blir mer enn 1-3 «vinnere». Jeg kommer tilbake med et innlegg når de ferdige tallene og reglene er bestemt. :)

[...] Vinneren/vinnerne av Glade Talenter vil altså få gleden av å jobbe med et enda “penere”(?!) Glablad enn før. Foreløpig har 12 stk meldt sin interesse for å delta ved å stemme på pollen. Stem her du også, hvis du vil delta, og les mer her. [...]

6. Erik
18.06.09

Binder man seg til å måtte skrive jevnlig?

7. Sindre
18.06.09

@Erik: Nei. Du kan vinne hele driten og aldri mer gi lyd fra deg hvis du vil. :P Jeg stilller ikke noen krav. Det viktigste er jo å skrive når man føler for det, og ikke føle seg tvunget til det. En løsere «arbeidsavtale» tror jeg du skal lete lenge etter. ;)

18.06.09

Jeg syns det burde være 18 års aldersgrense siden man må være 18 for å benytte seg av AdSense.

9. Lena
18.06.09

Er det meningen at vi skal skrive nå og sende inn…eller venter vi på noe klarsignal og tema?

10. Sindre
18.06.09

Hei Lena. Det er meningen at de som vil delta skriver om akkurat hva de vil, men som de mener passer inn på Glabladet. Det er heller ikke noe klarsignal å vente på. Jeg har allerede mottatt flere bidrag, og de vil bli postet i neste uke. Fristen for å levere inn er søndag 21. juni kl. 23:59. De jeg og mine meddommere plukker ut til å gå videre vil deretter få tildelt temaer og klarsignal, men i den innledende runden er det bare å sende inn hva som helst når som helst. :)

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… | Om oppgavene… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… | Om oppgavene… [...]

[...] Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… | Om oppgavene… [...]

[...] I utgangspunktet så var hele idéen med «Glabladet-Idol» å ansette flere skribenter ved å forvandle Glabladet til en slags «nettavis/magasin». [...]

[...] Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Camilla fra Glade Talenter. [...]

[...] Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Camilla fra Glade Talenter. [...]

[...] Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Melissa fra Glade Talenter. [...]

[...] Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Camilla fra Glade Talenter. [...]

[...] Gjennom Glabladets «Glade Talenter»-konkurranse i sommer, ble det, som de fleste vet, «ansatt» noen nye medarbeidere som ville skrive for Glabladet: [...]

[...] Etterhvert følte jeg at jeg sjanglet rundt som en hodeløs Twitter-fugl i en verden full av muligheter, uten evne til å velge noen av dem til fordel for å desperat holde liv i en stadig synkende skute kalt Glabladet. Kaptein Sindre var ikke lenger skikket til å holde skuta oppe alene, og et skrik etter forandring begynte å åpenbare seg. Effektene av dette kan sees i “blogge-hver-dag-i-en-måned“-eksperimentet, “Glade Talenter“-konkurransen, helomvendingen fra nyetablert magasin tilbake til enmannsblogg igjen, bloggepausen og Julekalender-konkurransen. [...]

[...] Dette er min mest brukte strategi. Bortimot hvert eneste innlegg jeg skriver på Glabladet går under denne kategorien, fordi jeg hjelper andre å vokse, samtidig som jeg gjør det selv. For å skrive gode artikler, må jeg dypdykke inn i temaene og gjøre grundig research, både i meg selv og ved å bruke eksterne kilder. Noen konkrete eksempler finner man i Law of Attraction-kurset fra 2008, blogge daglig-eksperimentet, Glade Talenter-konkurransen, julekalenderen og kjøkkenutfordringen, for å nevne noe. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere