Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

OIO Publisher – det eneste annonseverktøyet du trenger

Skrevet av Sindre | 16. november, 2010

I denne omtalen skal jeg fortelle om OIOPublisher; mitt hemmelige annonsevåpen i over to år. Når sant skal sies har jeg anbefalt det ved flere anledninger, men aldri fått skrevet en skikkelig omtale av det – før nå.

Hva er OIO Publisher?

OIOPublisher er en plugin til WordPress men kan også fåes som script til en hvilken som helst webside. Den gir deg muligheten til å implementere og håndtere en av dine viktigste inntektskilder på bloggen: Private annonsører.

Jeg har bl.a. brukt den til å automatisere mitt annonsesalg her på Glabladet, og bruker den pr. dags dato til å opprette bannerplasser og rotere opptil flere annonser på de samme plassene. Hvis du noengang har lurt på hvordan jeg kan ha flere annonser på samme plass, eller bytte plassene på 125x125px-annonsene i høyre sidemeny ved hver sidevisning, er det OIOPublisher som har stått bak alt sammen!

Som bruker av OIO har du utrolig mange valgmuligheter. Du bestemmer selv hvor mange annonseplasser du vil gjøre tilgjengelig. Vil du at annonsene skal rotere? Vil du tilby annonsører å kjøpe for flere måneder samtidig, eller måned for måned? Alt dette velger du i det enkle kontrollpanelet:

(Skjermbilde av OIOPublishers kontrollpanel for bannerinnstillinger)

Det automatiske annonsesalget innebærer at en annonsør kan komme til din side og kjøpe en annonseplass, laste opp banneret og betale deg via f.eks. PayPal eller en annen betalingsløsning du har angitt (bankoverføring er også mulig). Det er du som på forhånd har bestemt pakkene, varighetene og prisene, så alt du trenger å gjøre er å godkjenne banneret.

Som om ikke dette var nok, sender OIO ut automatiske eposter til annonsøren når det er nødvendig. Bl.a. vil annonsøren få tilsendt eposter med statistikk over annonsens prestasjon. Mot slutten av annonseperioden vil OIO minne annonsøren på at tiden snart er ute og dermed gi muligheten til å fortsette annonseringen. Alt sammen skjer 100% på autopilot, mens du kan være fastlenket til sengestolpen (av grunner vi ikke skal gå nærmere inn på i denne omtalen).

OIOPublisher realiserer ikke bare drømmen om «passiv inntekt»; den installeres og konfigureres kun én gang, og du drar nytte av den i resten av dine bloggaktive år. Høres dette bra ut så langt, blir det bare bedre:

9 fordeler med OIO Publisher

  1. Kanskje den største fordelen med OIO er at du beholder 100% av inntektene selv. Ingen tredjeparti kan komme og kreve sin andel. Som blogger jobber du hardt måned etter måned med å skrive innhold, promotere innlegg og få lesere til å bli abonnenter, så hvorfor la noen andre ta en andel av dine penger?
  2. Du kan lage alle slags annonseplasser på din blogg. Tekstlinker, bannere, annonser inni innlegg (bannerannonser, videoannonser, annonser i RSS-feeden), betalte innlegg fra annonsøren selv, eller betalte innlegg du skriver om annonsørens produkt, tjeneste eller nettside. Vet ikke med deg, men dette høres ut som cash for meg. ;)
  3. Du kan selge dine egne digitale produkter. Alt du trenger å gjøre er å plassere dem i en zip-fil, og så er det bare å la OIO ta seg av salget!
  4. Du kan ha ditt eget affiliateprogram! Denne fordelen er alene verdt enormt mye. Det innebærer ikke bare at du kan få andre til å selge annonser eller betalte omtaler for deg, men du kan rett og slett selge et hvilket som helst produkt og tjene enda mer penger på at andre hjelper deg å selge det, mot at de får en provisjon pr. salg. Ved hjelp av custom-feltet i innstillingene kan du selge alt fra T-skjorter til dansetimer, konsultasjoner og andre fysiske produkter, og samtidig ha affiliateprogrammet tilknyttet disse produktene. Du kan altså bruke affiliateprogrammet til å selge både digitale og fysiske produkter og tjenester. Det er denne metoden som brukes av samtlige «guruer», internettmarkedsførere og bloggere i utlandet for å tjene seg store summer og skape blest rundt sine produkter!
  5. Du kan ta imot betalinger via PayPal, 2CheckOut, EntreCard, Google Checkout, Authorize.net eller offline betaling (bankoverføring). Jeg anbefaler for enkelhets skyld å begynne med PayPal for å oppleve den befriende følelsen av passiv automatikk på autopilot.
  6. Du kan tilpasse epostene og bestillingsmalene. Når noen klikker på bestillingslinken og de blir tatt gjennom salgssystemet ditt, kan du bestemme hvordan alt dette skal se ut. Du kan oversette det hele til norsk og du kan kode det til å se helt annerledes ut (eller få noen andre til å gjøre dette for deg).
  7. Du kan legge til siden din i OIOPublishers «marketplace» sånn at enda flere annonsører blir oppmerksomme på siden din (kanskje mest relevant hvis du har et engelsk eller internasjonalt publikum).
  8. Du kan opprette egne «soner» for hver annonsetype/størrelse/pakke. Dette gjør det lett å holde oversikt og du trenger bare å legge ut koden i themet én gang. Deretter håndterer du annonsene og visningen for hver sone fra kontrollpanelet. Du kan velge mellom å legge ut javascript-koder eller PHP-koder for dine soner.
  9. Du kan bruke OIOPublisher på så mange nettsider du vil, så sant du eier dem selv.

Er det noen ulemper med OIO Publisher?

Du bør beregne en time eller to til å virkelig sette deg inn i hvordan denne pluginen fungerer. Det er en del som må «fininnstilles» rett ut av boksen, men husk at dette bare trenger å gjøres én gang. Alt kunden ser kan oversettes, men du bør ha «helt normal» engelskspråklig kunnskap med tanke på at admin-området er på engelsk.

Jeg har også fått erfare at OIOPublisher noen ganger har problemer med de norske bokstavene Æ, Ø og Å. Derfor har jeg måttet ty til meget oppfinnsomt og kreativt språk i enkelte av mine epostmaler. Jeg har også måttet bruke erstatninger som ae, oe og aa der det rett og slett ikke har vært mulig for meg å komme på noen bedre ord for det jeg skal frem til.

Bortsett fra dette er det ingenting å sette fingeren på.

Konklusjon

Dette er en fantastisk plugin som har gjort livet mitt betydelig lettere siden september 2008. Den lille engangsavgiften på $47 tjente jeg inn igjen på mitt første annonsesalg etter kjøpet. Du betaler altså et lite engangsbeløp som lar deg bruke innstikket på så mange sider du eier, og du får gratis oppgraderinger hver gang en ny versjon kommer ut. Hvordan kan man slå det? Det er en av de beste avtalene på nettet!

Jeg kan med den største selvsikkerhet anbefale OIOPublisher! Kjøp den du også, og få din egen historie å fortelle etter at du har solgt ut dine annonseplasser!

BONUS ved hurtig bestilling: Glabladet har skaffet en kode som gir deg $10 (ca. 60 kr.) i rabatt. Totalbeløpet blir dermed $37 (i underkant av 222 kr.). Koden tastes inn ved bestilling. For å se koden din, ta en titt øverst på skjermen hos OIOPublisher! Du vil kun se koden hvis du har klikket deg inn via en link fra denne omtalen! Dollarkursen er lav for øyeblikket, så her er det besparelser i massevis – hvis du er rask!

OPPDATERING: Enkelte har rapportert at de ikke ser koden når de følger linken inn til OIO sine sider. Hvis dette problemet gjelder deg, send meg en mail, så får du den gjeldende koden av meg. :)

BONUS 2: Hvis du vil spare enda mer tid på å oversette epostene og bestillingssidene, trenger du bare å maile meg kvitteringen på kjøpet, og jeg sender deg mine norske oversettelser (og du står fritt til å forandre på disse som du vil).

Prisen i norske kroner skulle bli i underkant av kr. 222,- hvis du bruker min rabattkode. Ordinær pris er ca. kr. 300,- så du sparer nesten en hundrings! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 16. november 2010 klokken 10:28 i kategoriene: Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Omtaler, Penger, Produktivitet, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
24 kommentarer så langt

1. Michal
16.11.10

* Jeg har også hatt problemer med Æ, Ø og Å tidligere, men det fungerer utmerket hos meg nå.
* Når man har ovesatt bestillingssidene (80%+) kan man sende inn oversettelsen, så vil andre kunne velge det språket du har oversatt. Den funksjonen er ganske ny, så det vil kanskje ta litt tid før man får det store utvalget av ferdige språk ;)

2. Sindre
16.11.10

Jeg syns jeg leste noe om dette ja, det er jo kjempebra. Var det noe spesielt du gjorde for å få Æ, Ø, Å til å se riktig ut? Min erfaring er også at det virker «noen ganger» men ikke alltid. Merkelig det der…

3. Thor
16.11.10

Du skriver at man kan bruke Google Checkout og Athourize.net til å motta betalinger, men dette er nok ikke tilfelle. Hos Authorize.net må man være et selskap registrert i USA. For Google Checkout må man være registrert i Storbritannia eller USA.

4. Sindre
16.11.10

OK, Thor, takk for det. Jeg bare ramset opp de betalingsmulighetene man har, ut fra hva det står i OIOs egne instrukser. Selv ville jeg holdt meg til PayPal eller bank. :)

5. Roger
16.11.10

Sindre:

Prøv dette for å få ÆØÅ til å fungere:
Ta språkfilen din og hent den inn i Textpad.

Ikke gjør endringer i selve filen derfra, men prøv å lagre den igjen – men da som UTF-8 format, eventuelt ANSI hvis filen allerede inneholder UTF-8 tegnsett.

Tegnsett er et lite helv¤#%# noen ganger for oss som har særspråkelige bokstaver. Men en rask konvertering av filen som inneholder språket – altså med hvilket tegnsett den er lagret som – kan i mange tilfeller hjelpe.

Good luck!

Takk for godt innlegg om OIO :)

6. Roger
16.11.10

TA FORRESTEN BACKUP FØRST!!!!!

UAnsett hva man gjør med filer, så ta ALLTID en backup først ;)

7. Sindre
16.11.10

Takk for tipset, Roger, dette skal prøves. Og ja, alltid backup først, folkens. :)

8. Michal
16.11.10

»Var det noe spesielt du gjorde for å få Æ, Ø, Å til å se riktig ut?»

Nope, jeg skrev bare inn bokstavene på nytt. Kanskje en eller annen oppdatering har løst problemet, ikke vet jeg.

17.11.10

Virker interressant, skal ta å sjekke det ut. Har brukt OpenX og det virker bra hvis man har mange forskjellige sider på en server med forskjelige cms, men dette virker som et godt alternativ for wordpress bloggene.

18.11.10

Har du ikke skrevet om OIO Publisher før også?

11. Sindre
18.11.10

Nei, det er jo det aller første jeg skriver i innlegget. Jeg har nevnt og anbefalt den ved tidligere anledninger, men aldri skrevet en grundig omtale av den, før nå. ;)

12. Sabai
18.11.10

Fungerer dette greit med vanlige affiliate annonser også?

13. Sindre
18.11.10

Godt spørsmål, Sabai. Jeg har brukt OIO Publisher til å rotere affiliatebannere også, så svaret er ja, hvis det var det du mente. Den kan brukes til alle typer bannere, inkludert flash. Man kan velge om man vil angi koden for banneret i HTML-versjon, eller å angi kun bannerbeliggenhet og lenkemål. Man trenger ikke ha bannere på egen server, så lenge man har URL til beliggenheten. OIO viser også «default»-annonser for plasser som ikke er bestilt enda, hvor du selv kan velge hvilke annonser som vises. Her har man tenkt på det meste! Ja, til og med dette med å ha flere rader og kolonner av samme bannerstørrelse, lik mitt oppsett av 125×125-bannere i høyre sidemeny. Alt dette og mer til er null problem. Man kan selv angi hvor stor avstand det skal være mellom annonsene også… I det hele tatt! :)

14. Sabai
18.11.10

Godt svar Sindre :-) Spørs om ikke dette blir neste investering…

20.11.10

Hvor mye trafikk bør man ha å vise til på siden før det i det hele tatt er nødvendig å tenke i retning av private annonsører?

16. Picxx
23.11.10

Du glemte også at du kan selge hvilket som helst produkt _foruten_ annonser med OiO. Ved hjelp av custom feltet i innstillingene kan du selge alt fra T-skjorter til dansetimer, konsultasjoner og andre fysiske produkter .. og samtidig ha affiliateprogrammet tilknyttet også disse produktene.

Kanskje ikke like smooth som en «cart løsning», men fremdragende om man f.eks. har bare noen få produkter, med faste priser (med frakt) å selge.

tenker man derimot mere i retning nettbutikk blir nok OiO noe svak og i slikt tilfelle vil jeg nok anbefale en cartløsning som f.eks. prestashop, oscommerce eller zencart.

17. Sindre
23.11.10

Takk for det, Picxx! Jeg har oppdatert omtalen til å ta med de viktige punktene du påpeker her. Jeg har rett og slett ikke kommet så langt at jeg har fått brukt OIOs affiliateprogram til å selge fysiske produkter/tjenester enda, men det er jo helt konge at det går an. :)

18. Trine
04.12.10

Takk for en god analyse av OIO Publisher. Utrolig med alle disse nye måtene å tjene penger via nettet. Gleder meg til å dykke inn i denne verdenen :)

19. Sabai
10.12.10

Lurer litt på når man bruker OIO på flere nettsider er det bedre da og sette den opp som en standalone installasjon? Eller bruker man den som plugin på hver enkelt side?

20. Sindre
10.12.10

Er det mulig å sette den opp som stand alone-installasjon? Det hadde jo vært en klar fordel dersom man ønsker å kjøre de samme annonsene på alle sidene. Selv har jeg bare brukt OIO på én side, nemlig denne. :)

21. Sabai
13.12.10

Ja OIO kan gjøre det Sindre, se her http://www.oiopublisher.com/features.php

22. Sindre
13.12.10

Ja, altså… At den kan brukes på nettsider som ikke er WordPress visste jeg, men hvis det samtidig innebærer at man kan bruke den som «stand-alone» (kjøre den fra ett sted og bruke den på flere nettsteder) så hadde jo det vært genialt. :)

23. Roger
13.12.10

Ja, det kan du ;)

Sjekk i wp-menyen din, så står det: «Ad server».
Iallefall i den nyeste versjonen.

Og man kan jo selvfølgelig kjøre en ad-server fra en wordpress installasjon som ikke har annen hensikt enn å kjøre som en server..

Slik har jeg forstått det iallefall.

24. Sindre
13.12.10

Wow, denne pluginen blir jo bare bedre og bedre! Dette åpner jo for uante muligheter. Jeg har nok sett på «Ad Server» for lenge siden, uten at jeg helt skjønte/gadd å sette meg inn i hva det var. Wow, for en plugin! :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere