Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Sitter du fast?

Skrevet av Sindre | 26. august, 2008

Sitter du fast? Befinner du deg i en situasjon hvor du ikke vet hva som skal bli din neste oppgave? Føler du deg frustrert eller deprimert over å ikke vite hvor du skal gå? Da kan det noen ganger lønne seg å gå ut og komme seg litt i aktivitet igjen.

Gjør noe. Hva som helst. Det trenger ikke være relatert direkte til det du burde gjøre. Bare ikke bli sittende og stirre på en datamaskin uten mål og mening. Hvis du føler deg uproduktiv og umotivert en dag, så tar du deg en pause og gjør noe helt annet. Det kan være å lese en bok. Lese tegneserier. Komme deg ut og møte mennesker igjen. Nye mennesker til og med. Gå deg en tur, se deg om. Slapp av i toppetasjen. Så skal du se at inspirasjonen kommer fortere enn du aner.

Jeg er selv såpass menneskelig at jeg noen ganger ikke føler for å gjøre det jeg kanskje «burde». Jeg ser at mange bloggere, for å ta et eksempel, poster febrilsk i håp om å holde liv i siden. Dette kan være flinke bloggere som ofte bidrar med noe nyttig, men som ikke alltid klarer det. Naturlig nok. Det finnes ingen supermennesker. Vi har alle våre begrensninger. Jeg foreslår simpelthen at når du ikke har noe fornuftig å bidra med, så lar du vær. På denne måten opprettholder du en viss kvalitet i bloggen din, og du får et ryddigere arkiv som gjør det lettere for dine lesere å finne tilbake til de virkelige godbitene.

Livsstil spiller en viktig rolle. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg gjør en spesielt bra jobb her. Jeg kunne definitivt spist sunnere og trent mer enn jeg gjør. Jeg er ikke vegetarianer men kanskje jeg burde bli det? Kjøtt er «død energi» som man ofte blir mer døsen og trøtt av, i motsetning til frukt og grønt. Mitt inntrykk er at vegetarianere flest er nokså energiske…

Noen ganger når jeg sitter litt fast er det ikke fordi jeg ikke kommer på noe å skrive om. Snarere tvert imot. Jeg har altfor mye i hodet. Jeg begynner ofte på en rekke artikler på kladdnivå, men stopper opp like fort som jeg begynte. Jeg over-analyserer alt før jeg får noe gjort. Og samtidig har jeg alltid «alle de andre artiklene» å tenke på.

Når alt kommer til alt handler det om fokus. Prioriteringer og bestemmelser. Bestem deg for å gjøre noe. Det kan være arbeidsrelatert eller noe helt annet. Blokker alt det andre fra bevisstheten din. Alt er bedre enn å sitte passivt og ikke utrette en fjert. Ofte når man bare bestemmer seg for å begynne med noe som helst, så vil man finne ut hva som virker og hva som kanskje ikke virker. Det spiller ingen rolle om det ikke virker, though. Du lærer av det. Notér det ned og husk det til neste gang. På den måten vil du stadig bli mer effektiv når du skal komme deg ut av en dø-periode.

Bli aktiv. Gjør hva som helst.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 26. august 2008 klokken 23:01 i kategoriene: Blogging, Business, Helse, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Produktivitet, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
3 kommentarer så langt

1. Adrian
27.08.08

Veldig bra skrevet Sindre, og jeg er helt enig i det meste du skriver her. Kanskje dette var litt av grunnen til at det har gått et par dager mellom denne artikkelen og forrige, «gratis healing».
Leser at du skriver:
«Jeg foreslår simpelthen at når du ikke har noe fornuftig å bidra med, så lar du vær. På denne måten opprettholder du en viss kvalitet i bloggen din, og du får et ryddigere arkiv som gjør det lettere for dine lesere å finne tilbake til de virkelige godbitene.»

Og jeg takker for at du gir meg gode artikler, istedet for tull og tøys.

Når det gjelder dette med å sitte fast .. Huff, jeg har vært der selv, så utrolig mange ganger, og jeg er der NÅ. Jeg gikk nylig fra et virr-varr av arbeidsoppgaver og arbeidstider som ikke lignet grisen, ned til en 8 timers arbeidsdag med vanlig fastlønn – og i mitt hode skulle dette være meget midlertidig, kun for å roe nervene litt og komme meg tilbake til supermannen som jeg ønsker å være.

Jeg har nå kommet tilbake til den supermannen på mange måter, men på en VERRE måte enn før. Jeg har blitt «hjernevasket» av «systemet» at jeg burde ha denne vanlige jobben som en «grunnlønn» utenom prosjektene mine. Dette resulterer i at jeg går på jobb fra 08 til 16, og deretter videre utover dagen.
Forrige måned tjente jeg mer på div prosjekter enn «hovedjobben» min. lol @ systemet. Jeg stikker derfra.

Alle har sine arbeidsoppgaver, alle har en «to do» list. Spørsmålet er ..
Er det DEN du sitter fast med? Er det DEN du ikke kommer videre med? Er det DEN du føler du aldri blir ferdig med?

Da kan jeg være den som forklarer til deg følgende: Du kan gjøre så mange to-do lister du bare vil, og gjøre dem GODT og OPPFYLLENDE. Men vil du likevell føle deg «fullkomment» ? Føler du deg virkelig virkelig bra når du har gjort ferdig en to-do liste? Det gjør ikke jeg.

Og det gjorde jeg ikke på to år før jeg fant ut at for at jeg ikke skal sitte fast mer må jeg ha et MÅL i livet. Jeg må ha en GRUNN til å gjøre to-do listen. Og den grunnen må være noe helt annet enn;
- jeg må ha lønn
- jeg har en plikt
- jeg må gjøre det
- det er bare sånn det er
- dooo iiiit
- sjefen min må være fornøyd

Nei, hvis man fokuserer alle tankene / oppgavene sine rundt MÅLET sitt i livet, det er først da du føler deg bra hver gang du klarer å gjøre en liten oppgave. Fokuser alt du gjør i hverdagen din rundt målet ditt, og kanskje det kan hjelpe deg å luke bort ting som gjør at du sitter fast. Kanskje som gjør at du skifter jobb, eller ber om nye arbeidsoppgaver eller kollegaer.

Huff , dette ble meget rotete :( Men når jeg tenker det oppi hodet mitt, så skjer det på 2 sekunder, og det er litt vanskelig for meg og alltid forklare hva jeg mener :P

N’way! God natt, bare fire timer til jeg skal på jobb!
(donald trumph skrev i en bok jeg leser at han bare sover i fire timer. han må kopieres :P )

2. Marius 15 år
27.08.08

Veldig bra artikkel!

[...] Kanskje er dette litt frustrerende fordi du rett og slett ikke vet hva du skal gjøre for å klare det, og hver gang du lurer på hva det neste du bør gjøre er, så føler du deg helt tom. Du sitter fast, rett og slett. Kanskje du får et par tanker om hva du kunne gjort, men ingen som virker appellerende. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere