Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

10 tips til å øke antall kommentarer på din blogg

Skrevet av Sindre | 05. februar, 2009

En av de beste måtene å overbevise folk om å bli faste lesere av din blogg er å vise at du allerede har mange faste lesere som følger deg fra før. Når folk ser andre kommentere på din blogg vil de anta at du skriver godt innhold siden du har så mange lesere. Dette bidrar til at nye lesere blir værende for å se hva alt oppstyret er for.

Ved forrige opptelling hadde Glabladet allerede litt over 11 kommentarer pr. innlegg i snitt, men tallet er nok høyere nå. Så hva må du gjøre hvis du selv ønsker flere kommentarer på din blogg?

Du må oppfordre til det! Og ikke nødvendigvis direkte. Her er 10 tips til å oppfordre til flere kommentarer på akkurat din blogg:

  1. Godt innhold slår aldri feil. Skriv tankevekkende, nyttige innlegg, og bruk din egen stil. Du vet at du skriver gode innlegg med en viss verdi hvis du får A) mange kommentarer, og B) mer enn bare «Bra innlegg» som respons.
  2. Bygg tillit. Hvordan bygger du tillit? Vær deg selv. Ikke lek med tall og prestasjoner, ikke før leseren bak lyset (ikke, aldri, under noen omstendighet!), ikke utgi deg for noe annet enn det du er. Vær konsekvent og vis at du står inne for det du sier, så leseren slipper «ubehagelige overraskelser».
  3. Positiv innstilling. Du vet at godt humør smitter? Når du skriver dine tekster «fra hjertet», uten å tenke deg for mye om, fremstår teksten som lett leselig og du får raskt leserens oppmerksomhet. Før h*n vet ordet av det har h*n lest hele det lange innlegget som h*n egentlig ikke hadde tid til. Og jo flere du får til å lese hele innlegget, jo flere kommentarer kan du potensielt få.
  4. Skriv provoserende. Mange er gode til dette punktet. Jeg mistenker at jeg selv har mestret dette ovenfor enkelte personer ved tidligere anledninger. Skal du skrive noe du skjønner kommer til å provosere, gjør det på en intelligent og tankeutfordrende måte. Innlegg «bare for å provosere» er unødvendig og bygger ikke nødvendigvis mer tillit hos leserne.
  5. Kommenter på andre blogger. Du skulle kanskje ikke trodd det, men flere ganger da jeg har kommentert på en annen blogg, medfører det at eieren av bloggen kommer tilbake til Glabladet og kommenterer her også. En utmerket måte å få kommentarer fra nye mennesker.
  6. Åpne for trackbacks. Etterhvert som du mestrer å skrive eksepsjonelt innhold, vil du begynne å omtales i andre blogger. Hvis de linker til et innlegg du har skrevet, vil du motta en trackback i kommentarfeltet. Dette vil si at den andre personen sin blogg sender en melding til din blogg om at vedkommende har omtalt deg, og du får et kort utdrag av vedkommendes innlegg i kommentarfeltet ditt.
  7. Vær aktiv i kommentarfeltet. Vis at du bryr deg om leserne dine og setter pris på deres hyggelige tilbakemeldinger og konstruktive kritikk. Dette kan faktisk bli vanskeligere enn det høres ut når antall kommentarer begynner å overstige dine villeste drømmer. Så sørg for å svar dine lesere så langt det lar seg gjøre. Dette skaper og styrker båndet mellom deg og leseren, og medfører svært ofte at kommentatoren kommer tilbake ved en senere anledning.
  8. Oppdater bloggen så ofte som mulig. Daglige oppdateringer er å anbefale. Da forventer leseren å finne noe nytt hver dag, og kommer derfor oftere inn for å sjekke etter oppdateringer. Denne metoden bygger trafikk, som igjen medfører økt antall kommentarer og økt blogginntekt (hvis du tjener penger på bloggen din).
  9. Still et spørsmål. En av de mest åpenbare løsningene på «lavt antall kommentarer» er å simpelthen stille leseren et spørsmål. Skriv tittelen som et spørsmål eller still spørsmålet i selve teksten.
  10. Tenk trafikkbygging. Tips til å øke antall kommentarer og tips til økt trafikk går hånd i hånd. Jeg kunne like godt kalt dette innlegget »10 tips til å øke trafikken til din blogg». Øker du trafikken kan du banne på at du øker kommentarene. Tenk at jo større bloggen blir, jo mer får du igjen. Av alt.

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 05. februar 2009 klokken 10:00 i kategoriene: Blogging, Inspirasjon, Produktivitet, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
17 kommentarer så langt

1. Joakim
05.02.09

Oppdater bloggen så ofte som mulig sier du, finnes det ikke en liten grense her?. En ting er å legge ut ett eller to innlegg om dagen, en helt annen ting er å legge ut fem eller seks innlegg om dagen, hvor mye er for mye?. Jeg ville ikke fulgt med på en blogg som postet haugevis av innlegg om dagen, det ville blitt for mye å følge med på.

2. Sindre
05.02.09

@ Joakim: Med «daglige oppdateringer» tenkte jeg på et innlegg om dagen, med mulighet for opptil to-tre og kanskje en sjelden gang fire, men hovedsaklig: En. Kunne vært forklart bedre i artikkelen, men greit å få avklart det her nede. :)

05.02.09

Punkt nummer 5 er det alt for mange av de «nye» bloggerne som misbruker.. Typiske fjortiser på blogg.no som tror det er den rette måten å få lesere på. Spammer masse, masse kommentarfelt for å få besøk tilbake. Men det er en annen sak :)

4. Daniel
05.02.09

Takk for gode tips! Det kommer godt med… men det er veldig sant at mange bloggere misbruker noen av punktene, som feks å legge igjen kommentarer. Bare man gjør alt med måte er det ikke noe stress! Keep up the good work :)

05.02.09

Jeg er nå ikke helt enig med at man ikke skal skrive innlegg kun for å provosere. Jeg har hatt stor suksess med det. Men så er lesermassen min fra 7-22 år å og flesteparten er i fjortiss stadiet.

6. Sindre
05.02.09

@ Tor Gunnar: Når du har provosering som en gjennomgående rød tråd i bloggen din er det jo bare å kjøre på, du vinner sikkert litt på det på kort sikt. Om det funker på lang sikt tviler jeg heller på. Denne artikkelen var ment til majoriteten, og majoriteten har ikke en provokasjonsblogg. ;)

05.02.09

@ Sindre , Er ikke helt enig egentlig. Ser ut som folk liker å lese negative ting (kommer jeg på et posetivt nettsted å skriver :P ) Har 120 (130 tilsammen) stk på RSS feeden min gjennom feedburner + det er masse fler enn jeg har hatt på blogger som jeg skriver litt mer , hmm, vanlige ting på.

På lang sikt tror jeg det vil gå enda bedre siden, desverre for noen, aldri vil slutte å dukke opp ting som man kan skrive provoserende ting om :p

Jeg vil også skrive om Perez Hilton, han startet bloggen sin med å lage provoserende innhold, noe han gjør den dag i dag og tjener 300000 (kr eller dollar?) om dagen (i USA altså).

8. Stine
05.02.09

Bra innlegg! (hahahahaha – tenkte jeg skulle spamme litt her)

9. Sindre
05.02.09

@ Tor Gunnar: Hvis du virkelig er seriøs med ditt mål om å bli «Norges svar på Perez Hilton» så virker det jo som du allerede er godt i gang. Jeg ønsker deg lykke til, og må legge til at jeg beundrer din evne til å slenge med bloggleppen og (foreløpig) ikke bli lei. Jeg kunne holdt på sånn en måneds tid kanskje, men tror jeg hadde blitt rimelig lei av å dyrke negativitet og provokasjoner om alt som skjer i musikkbransjen og kjendisverden generelt. For ikke å snakke om å måtte følge med på hva som skjer til enhver tid. Hvem vet, kanskje du er rett mann til dette? ;)

10. Blogger
05.02.09

Jeg har en blogg som jeg bruker som ett utløp for frustrasjon. Dermed bryter jeg vel allerede med råd 1. og 3. Jeg er helt klart meg selv, det er jo poenget, så tips 2 er i boks. Jeg prøver jo bevisst å provosere tilbake, når jeg selv blir provosert, så 4´ern er i «check». Her er jo en kommentar på en annen blog, så da er 5 unnagjort. 6? Jepp. Ikke så aktiv i kommentarfeltet nei, men det er vel pga. mangel på kommentarer :) Nr 7 er altså en nei. Nummer 8 derimot, jada, nesten hver dag. Leser jo nettaviser hver dag, så da blir jeg provosert hver dag -> poster hver dag. Nummer 9 kan jeg nok gjøre noe med, jeg skriver vel egentlig ikke til noen – bare ut i luften. Så var det bare å følge tips 10, og øke trafikken. Takk for tips, nå får vi se om det virker :)

05.02.09

Nummer 9 er best, still et spørsmål til slutt.

Eller hva mener du?

12. Marte
06.02.09

Jeg synes blogglesere kan bli flinkere til å kommentere! Antall lesere er ikke proposjonalt med antall kommenatarer. Utrolig kjedelig å skrive innlegg etter innlegg uten å få noe tilbakemelding!
Så da avslutter jeg innlegget mitt med, «takk for bra tips!»

13. PAtrick
16.02.09

Jeg synes generelt at folk er for dårlige til å kommentere på blogger.

Synes sindre tar opp en del gode tips. nr 6 er viktig folk er generelt for dårlige til å snakke om andre bloggere og lenke til postene som de snakker om å ikke bare til forsiden.

[...] Det er ikke alltid nok å kun skrive gode innlegg. Sørg for å få leserne dine engasjerte, og prøv å bygge et lite «community» på bloggen din. Oppfordre til kommentarer ved å stille spørsmål i innlegget eller skriv om et emne som engasjerer. [...]

15. Jonne
02.10.09

Kjempe nyttig artikkel med masse gode tips!!

18.04.10

Takk for gode tips! Mange var til stor hjelp,

Kommenter bloggen min da vell. ; D Jeg har «blogg vs blogg » på bloggen min NÅ, så meld deg på her ;
http://vibekeg.blogg.no/1271594498_blogg_vs_blogg.html#comment

[...] Dette er bare én av de mange måtene man kan dra ekstra trafikk på. For flere tips til hvordan skape litt ekstra blest, les 10 tips til å øke antall kommentarer på din blogg. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere