Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Glabladet legger ned… eeeh… tar pause! :)

Skrevet av Sindre | 03. november, 2009

Så, hvordan begynner man et innlegg som dette? «There comes a time in every blogger’s life…»?

«Jeg legger ned bloggen» har nærmest blitt et obligatorisk innlegg i arkivet til de fleste store bloggerne i Norge (samt en mengde fjortisblogger). Det virker som om de fleste gjør dette for å få økt oppmerksomhet, bare for å komme tilbake et par uker senere og fremstå som de løgnerne de var. Derfor sier jeg som sant er, at jeg legger bloggen midlertidig på hyllen, for så å komme sterkere tilbake når jeg føler for det.

Grunnene til dette er mange: Glabladet har ikke alltid vært like fornøyelig å jobbe med siden jeg flyttet til Bergen i desember i fjor. Dermed har det ved enkelte anledninger ikke vært et like fornøyelig sted for leserne heller. Livet mitt har forandret seg og mine opprinnelige ønsker for denne bloggen har i stor grad blitt oppfylt. Jeg har skapt en blogg med et verdifullt arkiv bestående av en mengde innlegg med høy verdi. Jeg har i tillegg klart å tjene penger på bloggen, nok til at jeg har sluppet å ha en jobb på 2 år!

- «Men… men… er det ikke galskap å legge ned inntektskilden din?» Vel, jeg legger faktisk ikke ned. Jeg pauser. Men det er meget sannsynlig at Glabladet vil fremstå helt annerledes når den «relanseres». Jeg planlegger nytt design og nytt fokus. Jeg har stadig oftere i det siste tenkt på muligheten av å selge bloggen, for å starte helt på nytt med blanke ark. Men jeg har vel funnet ut at det er galskap å «gi bort» alt arbeidet mitt, som fortsetter å generere en viss inntekt på autopilot takket være søkemotortrafikk, og som jeg definitivt vil dra nytte av i fremtiden. Når sant skal sies, kan mitt tidligere arbeid fint kombineres med mitt kommende arbeid, på en og samme blogg.

Til tross for at jeg har rukket å fylle opp arkivene med nytt innhold hver eneste måned hittil i 2009 også, har «gründeren» i meg levd i beste velgående bak kulissene. Jeg har blitt inspirert til å prøve mange forskjellige nye ting. Alt fra å kjøre annonsekampanjer for diverse produkter på Facebook og Google Adwords til samarbeidsprosjekter tvers over landet, med planer om vårt eget lille «hostingselskap». Alt dette har vel så og si blitt lagt på hyllen.

Men når jeg nå tar en bloggpause på ubestemt tid, har jeg selvsagt noen nye «ess i ermet» som jeg har tenkt å prioritere en tid fremover. Jeg har for lengst funnet ut at jeg vil prøve andre modeller enn blogging for å tjene penger. Da dette har funket som en erstatter for en god deltidsinntekt, har det vært vanskelig å øke inntekten, mye pga. mitt fokus på kvalitetsinnhold fremfor flere daglige oppdateringer med mas og fjas.

Nå er du forberedt mentalt på at Glabladet kommer i ny innpakning om en liten stund og at jeg ikke lenger kommer til å ha blogging som min hovedinntektskilde. Bloggen legges ikke ned, men du trenger ikke forvente vanlig aktivitet her på en stund, dog skal du ikke se bort ifra at det kommer noen innlegg likevel. Bloggekurset vil gå som normalt og jeg vil holde dere oppdatert etterhvert hva mine nye prosjekter angår. Nå ser jeg frem til å ta meg fri en periode – i den forstand at jeg ikke trenger å tenke «blogging» hele tiden.

Jeg vil avslutte med å takke mine lesere gjennom 21 måneder og 3 dager. Dette er ikke begynnelsen på slutten – det er slutten på begynnelsen. Kapittel 1 er overstått og jeg håper dere er klar for kapittel 2! Jeg vet jeg er! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 03. november 2009 klokken 16:20 i kategoriene: Blogging, Business, Generelt, Jobb & Karriere, Penger, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
20 kommentarer så langt

1. Håkon
03.11.09

Lykke til videre, jeg vet du vil klare det du ønsker å få til!

2. ICON
03.11.09

Gleder meg til oppfølgeren, Sindre :) Takk for all verdi vi har fått så langt

3. Brede
03.11.09

Hei,

venter i spenning på at Glabladet kommer tilbake.
Håper du melder fra på rss’en din.

4. Stig
03.11.09

Hehe…. Du, a-ha, Tina Turner, Ari Behn osv. Skap et behov, gå under jorda og kom «overraskende» tilbake. Dette er markedsføring på høyt nivå!
Er dette et eksperiment Sindre??

Uansett, du vil bli savnet!

5. Sindre
03.11.09

Takk skal dere ha, alle sammen!

@Stig: Jeg kan med hånden på hjertet si at dette ikke er ment som markedsføring. Jeg kommer ikke «overraskende» tilbake – jeg kommer tilbake! ;)

Artig at du nevner «eksperiment» – det tenkte jeg nemlig å se på det som. F.eks. kan jeg jo finne ut hvor mye det er mulig å tjene på Adsense uten å løfte en finger! :)

6. Mari
03.11.09

ÅÅ så trist:( uhu, men du må ha kjempe lykke te!! Takk for mange gode innlegg;D

7. Stine
04.11.09

Hei – lykke til med det du skal gjøre.

8. Anders
04.11.09

Og nå som jeg nettopp hadde oppdaget Glabladet :)
Det er ikke mange dagene siden jeg begynte å lese her.
Men jeg har blitt inspirert og jeg jobber selv med å skape noe på nett – en webside. Vurderer ulike alternativer. Det er jo så mange muligheter og ulike veier man kan gå. Mange avveininger man må gjøre hvis man ønsker å planlegge godt. Jeg gjør meg kjent med de ulike delene innen webverdenen. Vil ikke bare mekke noe raskt og kaste det ut til folket. Det skal være noe jeg vet jeg kan stå inne for og noe jeg brenner for. Må si det er et spennende felt. Og morsomt. Mye å lære. Men man må ta valgene underveis, komme videre. Brikkene begynner å falle på plass og jeg er spent på hvordan jeg får det til. Jeg har alltid vært en kreativ person og ser muligheter. Det gjelder å se hva som kan slå an :) og presentere det godt.

Lykke til med videre prosjekter, Sindre. Og takk for at du deler av din kunnskap!

04.11.09

Man trenger en pause fra blogging, man kan bli rar i kropp og hode av å sitte foran Pc’en. Og jeg vet det ligger tusenvis av timer bak Glabladet.

Selv jobbet jeg bare med flash i årevis og gikk lei. Ble for revet med å skulle følge med på alt innen teknologien. Jeg la det fra meg i månedsvis, og tok det opp igjen, men da med et mer nøktern forhold til faget.

Det kan være penger å tjene på andre måter en blogge på nettet. Du har annonsering, seo, affiliate osv.

Alternativt kan du flytte til et land med lave levekostnader, og forsatt ikke jobbe med annet et Glabladet.

Norge er et lite land, tenk hvis Glabladet var i det amerikanske markedet… da snakker vi mer om enn bare overleve..

Håper vi kan snakkes og kanskje samarbeide med Timepoint.no en gang i fremtiden.

mvh
Thomas W-K
http://www.timepoint.no

10. Balanse
05.11.09

Takk for alle inspirerende innlegg, og til lykke med det som skal komme!

11. Lene
07.11.09

Lykke til! :)

12. Pettter
09.11.09

Lykke til videre!

Har du tenkt å si noe mer om hva som kommer i «kapittel 2″? :)

Kommer gjesteskribentene til å fortsette å skrive i Glabladet?

13. Sandra
10.11.09

Kjempetrist hvis vi skal miste glabladet helt??? Lover du å komme tilbake? Uansett hva du har tenkt så er jeg sikker på at det bare blir bedre, men ikke forlat oss!!! Du har vært en inspirasjon uten sidestykke i norsk blogghistorie og hvis du slutter å blogge så kommer mange andre til å gi seg også!

Uansett lykke til og du er velkommen tilbake til bloggosfæren nårtid som helst! Takk for alt du har gjort så langt =)

14. Kim Jonni
13.11.09

Sindre har gjort en knakanes god jobb med www.glabladet.no. Allikevel er det kanskje på tide at stafettpinnen blir overgitt til andre i mellomtiden.

Glabladet fokuserer på selvhjelp og selvutvikling.

Jeg bestemmer meg for å «avlaste» Sindre slik at også han får litt hvile! Det er et behov der ute for selvhjelp. Mennesker vil ha en klarhet, aktiviteter, uttrykke seg selv og ha en god kontakt.

I mellomtiden er det kanske derfor en god ide å besøke http://popullo.no

Med hilsen

Kim

15. Magnus II
16.11.09

Det er en tid for alt, og jeg er sikker på at vi ikke har hørt det siste fra Sindre. Glabladet har sikkert vært et godt lærested, og dannet et fint ut utgangspunkt for nye oppgaver og utfordringer. Lykke til videre!

26.11.09

Sindre har gjort en god jobb med Glabladet det er sikkert og visst! Ha en god «ferie» :-)

17. Kim
30.11.09

Jeg kan bekrefte at Popullo er dødt. Det tar tid før en webside betyr noe, og ting tar jo tid, men tida går også ganske fort.

Har ganske stor pågang med andre prosjekter innen webløsninger og programvare!

Jeg tenker at Glabladet bør fortsette slik det har gjort, men kan påpeke at et felleskap er å anbefale på det sterkeste!

Anbefaler at Glabladet blir oppdatert med seneste WordPress versjon for å unngå at hackere fra Tyrkia tar kontroll over websiden.

Det er mulig at et forum der folk kan ha en åpen dialog blir et must i nærere fremtid.

Det ser ut som at mange er spent over hva som kommer til å skje med Glabladet? Dette er et spørsmål vi aldri bør slutte å stille oss selv.

[...] Glabladet hadde tatt pause, jeg jobber på spreng med andre prosjekter og jeg hadde ingen planer om å starte bloggingen igjen før nærmere midten av desember. [...]

19. Marita
08.12.09

Lykke til videre – og tusen tusen takk for utrolig mange nyttige tips og linker! :)

[...] Etterhvert følte jeg at jeg sjanglet rundt som en hodeløs Twitter-fugl i en verden full av muligheter, uten evne til å velge noen av dem til fordel for å desperat holde liv i en stadig synkende skute kalt Glabladet. Kaptein Sindre var ikke lenger skikket til å holde skuta oppe alene, og et skrik etter forandring begynte å åpenbare seg. Effektene av dette kan sees i “blogge-hver-dag-i-en-måned“-eksperimentet, “Glade Talenter“-konkurransen, helomvendingen fra nyetablert magasin tilbake til enmannsblogg igjen, bloggepausen og Julekalender-konkurransen. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere